A.Jolie apnuogintos kojos fenomenas pasiekė absurdo ribą

Praėjusių metų „Oskarų“ apdovanojimuose pasirodžiusi Angelina Jolie sukėlė ažiotažą, jos apnuoginta koja tapo nesibaigiančių apkalbų ir pakartojimų objektu.

Vieni aktorę gyrė už sėkmingą savireklamą, kiti – juokėsi iš negrabios pozos. Tačiau šiandien ne viena ekrano žvaigždė kopijuoja A.Jolie stovėseną aukštai iškelta galva, nekreipdama dėmesio į komentarus.

2012 m. sausio 26 d. Holivude įvyko 84-oji „Oskarų“ ceremonija, viena gražiausių moterų vadinama Angelina Jolie į apdovanojimus atvyko vilkėdama mados namų „Atelier Versace“ vakarinę suknią. Juoda, žemę šluojanti suknelė išryškino aktorės dekoltė, o nepadoriai aukštas skeltukas apnuogino liauną koją. Tą vakarą Angelina prisijaukino pozą, kuri ilgam įstrigo visų atmintyje: pro skeltuką iškišta dešinioji koja, klubas paremtas kaire ranka, o galva atmesta atgal tarytum aktorei lygių aplink nebūtų. Šią stovėseną ji demonstravo fotografams pozuodama viena, pozuodama kartu su mylimuoju Bradu Pittu ar pasirodžiusi ant „Oskarų“ pakylos, ją net kopijavo kiti vakaro svečiai.

Angelina Jolie
Angelina Jolie
AP/Scanpix
Angelina Jolie ir Bradas Pittas
Angelina Jolie ir Bradas Pittas
Reuters/Scanpix
Iš kairės: Alexanderos Payne'as, Natas Faxonas ir Jimas Rashas
Iš kairės: Alexanderos Payne'as, Natas Faxonas ir Jimas Rashas
AP/Scanpix

Netrukus aktorės dešiniajai kojai pagerbti buvo sukurti profiliai tvitterio (per 40 tūkst. sekėjų), facebooko paskyrose, o interneto platybėse gerbėjai dalijosi nuotraukomis, kuriose pozuoja lyg A.Jolie. Aktorės įvaizdis persikėlė į kitą lygmenį: viena po kitos buvo platinamos fotomanipuliacijos, šiose Angelina su dvejomis, su keturiomis ar kaip savotiška indų dievų atmaina su gausybe dešinių kojų. Legendinė koja buvo įklijuota į garsiausius paveikslus, pavyzdžiui, J.A.McNeill „Motina“, taip pat į istorinius kadrus – L.Amstrongo nusileidimą Mėnulyje bei kitus. Tai pirmas kartas, kai „Oskarų“ įvaizdis tapo masinio absurdo reiškiniu.

Kad ir kaip būtų įvertina A.Jolie koja – pagerbta ar išjuokta, ją šiandien noriai kopijuoja ir kitos Holivudo garsenybės. Vienu akivaizdžiausių plagiatų galima vadinti šiųmečiuose „Grammy“ apdovanojimuose pasirodžiusią atilkėją Jennifer Lopez. Dainininkė ceremonijoje vilkėjo juodą mados namų „Anthony Voccarello“ suknią, kurios skeltukas (ilgesnis nei A.Jolie) apnuogino kur kas apvalesnę Jennifer koją. Toks iš Lotynų Amerikos kilusios gražuolės įvaizdis buvo negailestingai pasmerktas mados kritikų – kopija triumfuoja tik tada, kai pranoksta pirmtaką. Deja, šį kartą J.Lopez pateko į prasčiausiai atrodžiusių sąrašą.

Jennifer Lopez
Jennifer Lopez
AFP/Scanpix

Neseniai vykusiuose „Auksinio gaublio“ apdovanojimuose aktorės Eva Longoria, Rosie Huntington-Whiteley, Halle Berry ir kitos drąsiai demonstravo apnuogintas kojas, taip pat trokšdamos išskirtinio fotografų dėmesio.

Eva Longoria
Eva Longoria
Reuters/Scanpix
Halle Berry
Halle Berry
AP/Scanpix

"A.Jolie kojos" kopijų būta ir daugiau, vienas už kitą gilesni skeltukai pavergė mados pasaulį. Seksualu ar vulgaru?

''Elie Saab'' 2013 m.
''Elie Saab'' 2013 m.
Reuters/Scanpix

Kokius išskirtinius įvaizdžius pademonstruos ekranų gražuolės šių metų „Oskaruose“, sužinosime netrukus, tačiau kažin ar kas nors pakartos A.Jolie dešiniosios kojos fenomeną.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis