A. Pogrebnojaus kolekcijoje – universalaus dydžio suknelės (limituotas leidimas)

Rimanto Kaukėno paramos fonde – netikėti būdai pasirūpinti sergančiais vaikais.

Paramos bėgimai, madų pristatymai ar dalelė gyventojų pajamų mokesčio – būdų, kaip prisidėti prie onkologinių ligų kamuojamų mažųjų gerovės, pastaraisiais metais kaip niekad daug, tačiau anot Rimanto Kaukėno, kiekvienas jų atneša neįkainojamą naudą ir didesnę viltį ligoniukams ir jų artimiesiems. Naujausias paramos fondo grupės ir rėmėjų sprendimas – internetinė prekyba suknelėmis. Dizaineris Aleksandras Pogrebnojus labdaringą kolekciją fondui kuria jau antrus metus, tačiau šiemet ji keliasi į internetą – fondo internetinėje parduotuvėje unikalias sukneles galės įsigyti esantys bet kurioje pasaulio vietoje.

Organizatorių nuotr.

„Norime suteikti galimybę kaip įmanoma didesniam kiekiui žmonių prisidėti prie mūsų veiklos. Paramos forma, kai žmogus aukoja kažką įsigydamas – labai populiari užsienyje, po truputį ji plinta ir Lietuvoje. Toks būdas patrauklus ir mums, fondo įkūrėjams, kadangi galime lengviau atsidėkoti savo draugams“, – sako paramos grupės įkūrėjas, krepšininkas Rimantas Kaukėnas.

Organizatorių nuotr.

Šių metų ekspresyvią A. Pogrebnojaus kolekciją įkvėpė tapybos menas – dailininkų simbolistų kūryba, kurioje apčiuopiamos istorizmo ir abstrakcionizmo apraiškos. 2016 metų pavasario–vasaros kolekcijoje yra 12 skirtingų modelių, suknelės yra universalaus dydžio, tad tiks bet kokio sudėjimo moterims. Limituoto kiekio suknelių pagaminta tik po 20 vnt. kiekvieno modelio, jos bus parduodamos tik R. Kaukėno paramos grupės fondo internetinėje parduotuvėje.

„Šiais metais marškinėlius pakeitė suknelės, tad, be abejonės, kolekcija skirta visoms geros valios moterims ir merginoms – jūs esate ta geroji jėga, keičianti pasaulį ir padaranti daugiausiai gerų darbų, – komentuoja dizaineris. - Jeigu ši kolekcija padės nors vienam vaikui išgyti nuo sunkios ligos, misija bus atlikta.“

Organizatorių nuotr.

Visos lėšos, gautos už parduotus A. Pogrebnojaus kurtus drabužius, bus skirtos likimo nuskriaustiems vaikams. „Išgirdus ligos diagnozę, gyvenimas akimirksniu aukštyn kojomis apsiverčia ne tik vaikams, bet ir jų tėveliams, artimiesiems. Pasikeičia prioritetai ir dar visai neseniai džiuginę ateities planai tampa nepageidaujami ir net bauginantys, – pastebi R. Kaukėnas. – Dažniausiai stengiamės palengvinti onkologinėmis ligomis sergančių vaikų naštą – perkame jiems vaistus, stengiamės išpildyti svajones, suteikti psichologinę pagalbą. Tokios pagalbos ir paramos jiems reikia“, – sako R. Kaukėnas.

Organizatorių nuotr.

Rimanto Kaukėno paramos grupės misija – stengtis patobulinti gyvenimą vaikams, turintiems gyvybiškai pavojingų sveikatos sutrikimų, ir praturtinti jų patirtį viltimi, stiprybe ir džiaugsmu. Grupė siekia palengvinti onkologinėmis ligomis sergančių vaikų ir jų šeimų naštą. Aktyviai fondą palaiko ir visas būrys Lietuvos pramogų pasaulio atstovų bei krepšininkų: Žydrūnas Ilgauskas, Jonas Valančiūnas, Kšištofas Lavrinovičius bei daugelis kitų.

Organizatorių nuotr.

Visos lėšos, gautos už parduotas naujosios kolekcijos sukneles, bus skirtos reikalingiems vaistams, gydymui, kitoms medicininėms priemonėms ir vaikų komfortui ligoninėse skirtiems daiktams įsigyti. R. Kaukėno paramos fondo internetinės parduotuvės adresas: kaukenoparama.shopiteka.lt.

Kolekcijos suknelės


Modelis Monika Račiūnaitė
Foto – Pix Studija

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis