8 stiliaus patarimai žemo ūgio moterims, akimirksniu padėsiantys tapti aukštesnėmis

Aukštaūgės moterys turbūt yra ne kartą pagalvojusios, kad jų gyvenimas būtų daug lengvesnis, jei jos būtų bent keliais centimetrais žemesnės. Tuo tarpu žemos merginos vis ieško būdų, kaip bent jau vizualiai atrodyti aukštesnėms... Tai padaryti padės strateginis drabužių ir aksesuarų panaudojimas – tereikia laikytis šių 8-ių patarimų!

Mados industrijoje mažaūgėmis laikomos 162-iejų centimetrų ūgio ir žemesnės moterys. Nors vis daugiau drabužių parduotuvių atkreipia dėmesį į žemesnio ūgio moterų poreikius ir kuria joms skirtas linijas pavadinimu petite (iš anglų k. maža), žemaūgėms moterims vis dar tenka susidurti su problemomis apsiperkant.


Standartinio ūgio moterims kurti drabužiai žemo ūgio moterį gali priversti atrodyti nerangia ir apsmukusia, todėl dažnai tenka pasinaudoti siuvėjo paslaugomis – trumpinti kelnes, rankoves, taisyti juosmenį (mažesnio dydžio drabužiuose juosmuo būna aukščiau).


Žemesnio ūgio moterų negalima apibendrinti kaip vieno tipo, jos, kaip ir aukštos moterys, gali būti tiek lieknos, tiek stambios, itin moteriškos figūros, ar visai smulkutės. Vis dėlto, galima išskirti kelis universalius patarimus, kuriais galės pasinaudoti dauguma žemo ūgio moterų.


1. Pirmenybę teikite smailianosiams batams su kulniuku


Turbūt akivaizdu, batų kulnai prideda ūgio, taigi jie tobulai tinka žemo ūgio moterims. Kulno aukštį pasirinkite tokį, koks yra jums priimtinas ir patogus, rekomenduotinas bent vidutinio aukščio kulniukas. Smailianosiai bateliai pėdai suteiks grakštumo, taigi kojos atrodys dar ilgesnės.





2. Rinkitės kelnes aukštu juosmeniu


Žemo ūgio moteriai tiks labai siauros, prigludusios arba platesnės, bet tiesaus kirpimo kelnės. Aukštas juosmuo sukurs ilgesnių kojų, taigi ir aukštesnio ūgio įspūdį. Net nežiūrėkite į smarkiai platėjančias kelnes, jos tinka tik aukštoms ir lieknoms merginoms!


3. Venkite masyvių papuošalų ir aksesuarų


Daugeliu atvejų didžiulė rankinė, ar masyvus kaklo vėrinys gali tik dar labiau atkreipti dėmesį į mažą jūsų ūgį ir atrodyti neproporcingai. Rinkitės vidutinio dydžio arba mažas rankines ir papuošalus.



4. Visada pabrėžkite liemenį


Ieškokite liemenuotų švarkų, marškinių ir suknelių arba pačios imkitės iniciatyvos ir liemenį juoskite diržu. Tokiu būdu padalinsite figūrą vadinamuoju vienos trečiosios principu, kas vizualiai paaukštins jūsų liemenį ir pridės keletą centimetrų. Žemo ūgio moterims reikėtų atkreipti dėmesį į tokią drabužių derinimo gudrybę ir visada vengti drabužių, kurie jūsų figūrą vizualiai padalina į dvi lygias dalis (pavyzdžiui: švarkas iki klubų ir sijonas iki kelių).


Miroslava Duma dažnai drabužių pagalba pabrėžia savo liemenį
Miroslava Duma dažnai drabužių pagalba pabrėžia savo liemenį


5. Išbandykite vienos spalvos derinį nuo galvos iki kojų


Apsirengusi vienos spalvos drabužiais akimirksniu atrodysite aukštesnė. Taip yra todėl, kad vienos spalvos pagalba bus sukuriama ilga, nepertraukiama linija. Tai gali būti ir panašių atspalvių, artimos spalvos. Rinkitės įvairius smėlinius, rudus atspalvius, baltą, juodą. Dar vienas figūrą vizualiai ilginantis triukas – kūno spalvos bateliai, sukuriantys ilgesnių kojų iliuziją.





6. Atsargiai derinkite sunkaus audinio, grubius ar išdidintus drabužius


Tokie stori audiniai kaip tvidas ar stora vilna bei išdidinto silueto drabužiai labai mažo ūgio moteris gali tarsi dar labiau suspausti. Todėl, jei planuojate dėvėti tokio tipo drabužį, tegu jis būna vienintelė tokia jūsų įvaizdžio detalė. Visi kiti drabužiai turėtų būti lengvų audinių (plono kašmyro, medvilnės, šilko), tinkamo dydžio ir prigludę.


7. Vertikalūs raštai padės atrodyti aukštesnei ir lieknesnei


Vertikaliai dryžuoti, ar raštuoti drabužiai (jums labiausiai tiks smulkūs raštai) vizualiai pridės ūgio, be to – atrodysite lieknesnė. Venkite horizontaliai ar įstrižai dryžuotų, stambiais raštais puoštų drabužių, kurie privers jus atrodyti žemesne ir platesne, nei esate iš tikrųjų.



8. Nebijokite ilgų sijonų, tačiau atkreipkite dėmesį į siluetą


Jei norite dėvėti ilgą suknelę ar sijoną, reikėtų atkreipti dėmesį į jų siluetą. Sijonas turėtų būti šiek tiek platėjantis, jokiu būdu ne pūstas, venkite standžių, kietų audinių. Dėvėdama ilgą sijoną visada pasirūpinkite, kad viršutinėje kūno dalyje vilkimas drabužis būtų gan neutralus arba vienspalvis, o jo apačia – paslėpta po sijonu, taip sukuriant aukšto liemens (bei ilgų kojų) iliuziją.




Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis