8 stiliaus pamokos iš šiųmetinių „Oskarų“ (FOTO)

Nuo metalo blizgesio, aukštosios mados kūrinių ir kelnių kostiumų, iki politinių mados pareiškimų – jubiliejinė, jau 90-toji, „Oskarų“ apdovanojimų ceremonija savo raudonuoju kilimu tikrai nenuvylė. Atrinkome 8 ryškiausius stiliaus momentus, iš kurių turime ko pasimokyti.

Dar niekada JAV Kino meno ir mokslo akademijos organizuojama ceremonija nebuvo tokia dinamiška, o raudonasis kilimas – toks pilnas politinių pareiškimų.

Nerimsta „Time’s Up“ judėjimas, o grotaženkliu „MeToo“ žymimi prisipažinimai apie patirtą seksualinį priekabiavimą plinta po visą pasaulį. Kaip ir kitose šio sezono apdovanojimų ceremonijose, taip ir šioje, kino pasaulio atstovės dizainerių sukneles puošė „Time’s Up“ ženkleliais, taip išreikšdamos palaikymą šiai iniciatyvai. Netrūko ir oranžinių ženklelių, simbolizuojančių solidarumą su kova dėl griežtesnių ginklų kontrolės įstatymų.

Kita opi tema – lyčių, rasių bei religinė įvairovė. Pernai „Oskarai“ buvo kritikuojami dėl savo „baltumo“ (kitų rasių atstovų trūko tiek nominuotųjų tiek laimėjusiųjų sąrašuose), konservatyvumo. Šiemet ceremonijos organizatoriai bei dalyviai ištaisė ir šią klaidą. Atrodo, Holivudas visomis išgalėmis stengiasi taisyti savo reputaciją ir, kartu, neatsilikti nuo sparčiai besikeičiančio pasaulio.

Kita vertus, „Oskarų“ stilius išliko toks pat puošnus, prabangus ir glamūrinis. Kitaip nei „Auksiniuose gaubliuose“, „SAG“, „Grammy“, „BAFTA“ bei „BRIT“ apdovanojimuose, čia raudonasis kilimas nenusidažė juodai. Netrūko spalvų, blizgesio ir įspūdingų papuošalų.

Žemiau rasite 8 svarbiausius stiliaus momentus ir tai, ko iš jų galime pasimokyti.

JEI NORITE ATRODYTI MODERNIAI, SEKITE TENDENCIJAS

Viena didžiausių šio sezono vakarinės aprangos tendencijų – metalo blizgesys, derinamas su juoda spalva. Aktorės, pasirinkusios šį derinį atrodė puošniai, bet ne pernelyg saldžiai ir visos gali džiaugtis patekusios į vakaro stilingiausiųjų sąrašą. Puikiai atrodė Sandra Bullock („Louis Vuitton“ suknelė), Lupita Nyong'o („Atelier Versace“ suknelė), Gal Gadot („Givenchy“ suknelė) ir Jennifer Lawrence („Dior“ suknelė).

Gal Gadot, Jennifer Lawrence, Sandra Bullock, Lupita Nyong'o,
Gal Gadot, Jennifer Lawrence, Sandra Bullock, Lupita Nyong'o,
Vida Press

SPALVINGAS PAPUOŠALAS NIEKADA NELIKS NEPASTEBĖTAS

Nors aktoriaus Matthew McConaughey žmonos Camilos Alves suknelės pasirinkimas abejotinas, jos skonis papuošalams – nepriekaištingas. Spalvingi deimantai visuomet įvaizdžiui suteikia originalumo, pabrėžia veido bruožus (dėl to ypač tinka tamsiaplaukėms, ryškaus gymio moterims). Nuo C. Alves segėto „Chopard“ rubinų vėrinio buvo neįmanoma atitraukti akių!

Camila Alves
Camila Alves
Vida Press

ROMANTIŠKA SUKNELĖ PADIKTUOS TONĄ VISAM ĮVAIZDŽIUI

Jei žadate vilkėti romantišką suknelę, panašų stilių išlaikykite ir rinkdamasi makiažą bei šukuoseną. „Oskarų“ naktį populiariausia buvo švelniai rožinė spalva. Romantiškas rožines sukneles vilkėjo aktorės Elisabeth Moss („Dior Haute Couture“), Allison Williams („Armani Privé“), Mira Sorvino („Romona Keveza“). Jos nesuklydo pasirinkusios švelniai banguotus plaukus, pastelinių spalvų makiažą ir smulkius papuošalus.

Elisabeth Moss, Allison Williams, Mira Sorvino
Elisabeth Moss, Allison Williams, Mira Sorvino
Vida Press

KELNIŲ KOSTIUMAS TINKA NE TIK DIENAI, BET IR VAKARUI

Mados taisyklės vis labiau blunka, tampa lankstesnės, ne tokios griežtos. Tai galioja ir aprangos kodams. Kitą kartą kvietime į vakarėlį pamačiusi prašymą vilkėti puošnią vakaro aprangą, drąsiai ilgą suknelę keiskite į puošnų kelnių kostiumą. Būtent taip padarė aktorė Emma Stone („Louis Vuitton“ kostiumas) ir atrodė pritrenkiančiai!

Emma Stone
Emma Stone
Vida Press

NESUKLYSITE DELNINĖS SPALVĄ PRIDERINUSI PRIE SUKNELĖS

Delninės spalva, identiškai atkartojanti suknelės spalvą visuomet atrodys elegantiškai ir skoningai. Nieko keisto, kad šią laiko patikrintą stiliaus triuką naudojo brandžios kino pasaulio atstovės. Geriausios aktorės „Oskarą“ laimėjusi Allison Janney rankose laikė ryškiai raudoną „Roger Vivier“ delninę, aktorė Helen Mirren – tamsiai mėlyną delninę, o aktorė Octavia Spencer – smaragdo žalumo „Tyler Ellis“ delninę.

Allison Janney, Helen Mirren, Octavia Spencer
Allison Janney, Helen Mirren, Octavia Spencer
Vida Press

JEI RIZIKUOJATE, BŪKITE PASIRENGUSI KRITIKAI

Aktorė Salma Hayek šiemet pateko tiek į geriausiai, tiek į blogiausiai apsirengusių sąrašus. Moteris vilkėjo mados namų „Gucci“ suknelę, kurioje tilpo viskas: madingoji levandų spalva, žvyneliai, blizgučiai ir daugybės sluoksnių sijonas. Lyg to būtų negana, ji pasidabino daugiau nei 4,2 milijono dolerių vertės deimantų papuošalais. Ne veltui moters vyras – mados imperijos vadovas François-Henri Pinault!

Salma Hayek ir François-Henri Pinault
Salma Hayek ir François-Henri Pinault
Vida Press

BALTA SUKNELĖ TINKA NE TIK VESTUVĖMS

Šiemet aktorės mielai puošėsi struktūriškomis baltomis suknelėmis. Vienas įsimintiniausių įvaizdžių – 80-metės aktorės Jane Fondos. Ji vilkėjo rafinuotą mados namų „Balmain“ kūrinį, kuris pasižymėjo visomis jaunatviškam J. Fondos stiliui būdingomis savybėmis: buvo modernus, griežtų formų ir pabrėžiantis laikui nepavaldžią, nepriekaištingą kino veteranės figūrą.

Jane Fonda
Jane Fonda
Vida Press

Jane Fonda
Jane Fonda
Vida Press

KARTAIS MAŽIAU TIKRAI YRA DAUGIAU

Netgi tokioje iškilmingoje ceremonijoje kaip „Oskarų“ apdovanojimai gali galioti posakis „mažiau yra daugiau“. Dainininkė Andra Day bei aktorė Whoopi Goldberg vilkėjo puikias floristiniais elementais puoštas dizainerių Zaco Poseno ir Christiano Siriano sukneles, tačiau įvaizdį perkrovė įmantriomis šukuosenomis, nederančiais papuošalais ir batais (Whoopi Goldberg avėjo grubius aulinius batus!).

Andra Day ir Whoopi Goldberg
Andra Day ir Whoopi Goldberg
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis