7 tendencijos iš stilingų aukštosios mados savaitės viešnių

Paryžiuje vykusi aukštosios mados savaitė subūrė ne tik talentingiausius dizainerius, bet ir stilingiausias moteris, kurios iš viso pasaulio susirinko pamatyti atrinktų mados namų pristatymus. Pastebėjome kelias tendencijas, kurios tarp šių moterų buvo itin populiarios.

BALTA



Baltos suknelės, kelnės ir palaidinės, balti švarkeliai ir netgi bateliai! Aukštosios mados savaitės metu viena madingiausių vasaros spalvų karaliavo Paryžiaus gatvėse. Kaip parodė stilingos mados šou stebėtojos, balta gali būti tiek elegantiška (ypač – kai yra vilkima nuo galvos iki kojų), tiek žaisminga (kai ryškiausiu akcentu tampa balti sportbačiai).


RANKŲ DARBAS



Vasaros tendencija – įvairūs pynimai, nėriniai, siuviniai ir kitas rankų darbas. Atsvara tokių medžiagų sunkumui gali tapti baltas medvilnės audinys (balti klasikiniai marškiniai), smulkūs papuošalai ir grakštūs bateliai.


DŽINSAS



Ne tik džinsai, bet ir džinsinis audinys apskritai šiuo metu yra „ant bangos”. Su džinsais nesiskyrė tiek modeliai, kuriuos fotografai įamžindavo prieš arba po madų šou, tiek pastaruosius stebėjusios damos. Vienas įdomiausių džinsinių įvaizdžių – „Chanel” pasirodymą stebėjusios Bianca'os Brandolini džinsinė suknelė, kurią moteris vilkėjo su baltais sportbačiais.


DU VIENAME



Kombinezonas – tobulas drabužis, tausojantis jį vilkinčios moters laiką. Jis tinka tiek laisvalaikiu, tiek vakare, yra lengvai derinamas, patogus, be to, tai – „du viename” – ir palaidinė, ir kelnės kartu. Madingas rūbas buvo populiarus ir tarp mados pristatymų viešnių, kurios rinkosi pačius įvairiausius kombinezonus: klasikinius juodus, margus, džinsinius ir netgi siuvinėtus žvyneliais!


ROŽINĖ



Rožinė spalva madinga jau kurį laiką, ji netgi vadinama šių metų spalva. Atspalvių visas spektras: nuo alyvų, rausvos iki ryškios fuksijų – tereikia išsirinkti. Rožinė mirgėjo gatvės mados fotografų darytose nuotraukose iš 2017-ųjų metų rudens-žiemos nešiojamos mados (angl. ready to wear) mados savaitės žiemą, buvo populiari ir tarp kątik vykusios aukštosios mados savaitės dalyvių.


ODINĖS DETALĖS




Storos odos batai bei odiniai drabužiai dažniausiai siejami su rudens sezonu, vis dėlto madingos moterys juos dėvėti rinkosi ir vasarą. Paryžiuje oro temperatūra daug aukštesnė, nei Lietuvoje, taigi tai – tikrai ne praktiniais sumetimais pasirinktos drabužių ir aksesuarų detalės. Oda madinga ir atrodo ypač efektingai derinama su plazdančiomis suknelėmis ir lengvomis basutėmis.


GĖLYNAI



Floristikos motyvai puikiai atspindi šiltojo sezono nuotaiką, galbūt todėl jie ir yra kas pavasarį paskelbiami kaip vieni madingiausių. Šiųmetinė tendencija – vintažinio stiliaus gėlės, taip pat – jų žiedai juodame fone. Tokios mados vyravo ir aukštosios mados savaitės viešnių aprangoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis