7 stiliaus pamokos iš Londono mados savaitės

Londonas mados savaitės estafetę jau perdavė Milanui, kur artimiausias dienas bus pristatomos italų dizainerių rudens-žiemos kolekcijos bei šurmuliuos svarbiausios mados pasaulio personos. Prieš keldamiesi į Milaną, apžvelkime, kokių stiliaus pamokų mums pažėrė Didžiojoje Britanijoje vykusi mados savaitė.

1. Jei esate Londone, vilkėkite lietpaltį

Londono mados savaitė
Londono mados savaitė
Vida Press

Lietpalčius matėme ne tik ant podiumų, bet ir gatvėse. Mados savaitės viešnios pagarbą Didžiosios Britanijos tradicijoms rodė vilkėdamos ne tik tradicinį smėlinio spalvos lietpaltį, bet ir languotas, odines ar net iš plastiko pagamintas jo variacijas.

2. Pirmoji eilė skirta ne tik aktorėms, manekenėms ir influencerėms

Karalienė Elizabeth II pirmoje eilėje
Karalienė Elizabeth II pirmoje eilėje
Vida Press

Vienas didžiausių Londono mados savaitės netikėtumų įvyko paskutinę festivalio dieną. Į dizainerio Richardo Quinno kolekcijos pristatymą atvyko pati Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II! Tai buvo pirmasis 91-erių metų monarchės apsilankymas Londono mados savaitės renginyje, o būtent R. Quinno pristatymas pasirinktas neatsitiktinai – dizaineriui buvo įteiktas specialus karalienės vardo apdovanojimas už britų dizainą.

3. Geriausias atsisveikinimas yra tas, kuris įvyksta su trenksmu

„Burberry“
„Burberry“
Gamintojo archyvas

Mados namai „Burberry“ paminėjo ypatingą įvykį – buvo pristatyta paskutinė dizainerio Christopherio Bailey kolekcija, simboliškai pavadinta „Time” (angl. „Laikas“). 17-a metų legendiniuose mados namuose praleidęs dizaineris paskutiniąja kolekcija jungė praeitį ir ateitį, nagrinėjo klasikinius mados namams būdingus kodus ir dizainą. Pristatytas atnaujintas ikoniškasis langelių raštas, kurį nuspręsta papildyti vaivorykštės motyvu, taip pabrėžiant paramą „LGBTQ+ “ bendruomenėms, dirbančioms vardan homoseksualų, biseksualų, transseksualų bei interseksualų teisių ir interesų.

4. Daugiau spalvų!

„Delpozo“, „Roksanda“, „Preen“
„Delpozo“, „Roksanda“, „Preen“
Vida Press

Vaiskios vaivorykštės spalvos matytos ne tik „Burberry“ pristatyme. Joms neatsispyrė ir dizainerė Roksanda Ilinčić, mados namai „Preen by Thornton Bregazzi“, „Jigsaw“, „Delpozo“. Pritrūkus optimizmo, jo visuomet galime pasisemti iš spalvų ir netikėtų, nuotaiką keliančių jų kombinacijų – būtent tai daryti 2018-ųjų rudenį rekomenduoja Londone kolekcijas pristatę dizaineriai.

5. Kai bus šalta, susisukite į didžiulę skarą

„Roksanda“
„Roksanda“
Vida Press

Ko labiausiai norisi, kai šalta ir niūru? Susisukti į šiltą pledą ir pajusti jo teikiamą jaukią šilumą! Atrodo, tai ir darysime kitą žiemą, tik ne intymioje savo namų aplinkoje, kaip kad esame įpratę, bet ir viešumoje. Dizaineriai didžiulėmis, oversize stiliaus skaromis siūlo gaubti šilkinėmis palaidinėmis bei šifono suknelėmis padabintus pečius, prie jų derinti aukštakulnius aulinukus ir blizgius papuošalus.

6. Kailiui – ne

„PETA“ protestas Londono mados savaitės metu
„PETA“ protestas Londono mados savaitės metu
Vida Press

Net 95 procentai Londono mados savaitėje dalyvavusių dizainerių bei mados namų savo šiųmetinėse kolekcijose nenaudojo kailio, tačiau dėl to nesumažėjo tradicinių už gyvūnų teises pasisakančių organizacijų protestų prieš kailio ir odos naudojimą mados industrijoje. Viena protestuotoja netgi įsiveržė į dizainerės Mary Katrantzou kolekcijos pristatymą, į publiką kreipdamasi su kaltinimu „Gėda!“. Pasirodo, net ir dirbtinio kailio naudojimas (tik toks buvo naudojamas M. Katrantzou kolekcijoje) yra laikomas natūralaus kailio vartojimo skatinimu.

7. Tik nepamirškite aksesuarų

„JW Anderson“
„JW Anderson“
Vida Press

Aksesuarų svarba nė kiek nemąžta. Didžiuliai, meniški auskarai vis dar madingi, bateliai – išskirtiniai ir itin dailūs, o rankinė gali tapti viso įvaizdžio ašimi (kaip kad vieno karščiausių šio meto dizainerių JW Anderson'o kolekcijoje, kur buvo pristatytas naujo dizaino rankinės modelis).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis