5 tendencijos, kurios grįš kitą sezoną

Jau galite sužinoti, ką mada siūlys kitą sezoną - kalbame ne apie artėjantį pavasarį ar vasarą, bet rudenį. Atkreipti dėmesį į šias tendencijas verta, nes jas galite pritaikyti jau dabar.

NERTI DRABUŽIAI

Mados pasaulis atsigręžia į rankdarbius, viena ryškesnių kito sezono tendencijų - nerti megztiniai, palaidinės ir suknelės. Nertinius siūloma derinti su minimalistinio dizaino drabužiais, o kad įvaizdis neatrodytų senamadiškas, pasitelkti modernias detales: geometrinių formų aksesuarus, storapadę avalynę, standžios odos rankines. Beje, neapsiriksite šią tendenciją pritaikydamos ir pavasariui, šiltuoju metu ypač madingi bus nerti bikiniai.

"Sportmax", mados namų archyv. nuotr.

PLATŪS SILUETAI

Grįžta "oversized" (itin platūs ir dideli) drabužiai, nuo paltų iki palaidinių, liemenių. Tačiau šį kartą plačių siluetų drabužiai derinami ne prie kontrastingų siaurų, bet priešingai - prie tokių pat plačių. Madingi "oversized" palaidinių ir kelnių deriniai, prie plačių kelnių vilkimi dideli kokono silueto paltai.

"Sportmax", mados namų archyv. nuotr.

MOD

Tai septintojo dešimtmečio stiliaus kryptis, atsiradusi Didžiojoje Britanijoje. Jam būdingos stačiakampio silueto suknelės, A linijos mini sijonai, kvadratinės kišenės, grafinis žaismas, geometrija (yapč linijos ir šachmatų marginimas), apykaklaitės, didesnės apvalios sagos ir daugybė kitų elementų. MOD stiliaus ikonos: Twiggy, Mary Quant, Jean Shrimpton, iš šiandieninių - Alexa Chung, Suki Waterhouse.

"Sportmax", mados namų archyv. nuotr.

PLAČIOS KELNĖS

Iš plataus silueto drabužių galima išskirti kelnes, šioms dizaineriai skiria ypatingą dėmesį. Madingos įvairios: ilgos kantuotos, patrumpintos, kiulotų tipo, ir tiesios, ir kiek platėjančios. Įdomu, kad kitą sezoną plačios kelnės derinamos ne tik prie palaidinių, švarkų, bet ir suknelių.

"Sportmax", mados namų archyv. nuotr.

DRYŽIAI

Vadinti naujiena dryžius nebūtų teisinga, jie mados nepalieka jau daugybę sezonų. Kuo išsiskiria 2016 m. dryžuotumas? Tendencijų aukštumoje - platūs dryžiai, tiek vienodo pločio, tiek platesnių ir siauresnių žaismas. Taip pat vyrauja juodai baltas ir pastelinių atspalvių dryžuotumas.

"Sportmax", mados namų archyv. nuotr.

Visa mados namų "Sportmax" 2016 m. išansktinė rudens kolekcija - fotogalerijoje:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis