5 nauji būdai, kaip pavasarį turimus drabužius vilkėti madingai

Talino mados savaitė – didžiausias Estijos mados renginys. Čia kiekvieną sezoną pristatomos dar negirdėtų dizainerių ir jau puikiai žinomų ženklų kolekcijos. Šįmet vienas pristatymų išsiskyrė kardinaliai skirtingų stilių derme ir rankomis siūtais houte couture modeliais.

15 metų „Monton“ jubiliejui dedikuotą kolekciją „Duality“ sukūrė talentingų kūrėjų komanda, kurioje aštuoni dizaineriai iš Estijos, Suomijos ir Lietuvos.

Kolekcijoje derinamos, sakytum, visiškos priešingybės. Dizainerius įkvėpė iki tyrumo išgryninti vėsūs Islandijos peizažai ir tropikų karščiu alsuojantys temperamentingi Kubos ritmai. Dvi skirtingos pasaulio salos – du skirtingi poliai, kuriuos sujungus gimsta kažkas naujo, įdomaus ir netikėto.

Gamintojo nuotr.

Gamintojo nuotr.

Kubos nuotaikas atspindinčioje kolekcijos dalyje juntamas saldus gėlių kvapas. Lyg sprogstantis užtaisas – atogrąžų vaisių spalvos. Gausu aistringų raukinių, laisvų siluetų, varpo formos rankovių – tai, ką 2017 m. pavasario ir vasaros mada vertina labiausiai.

Gamintojo nuotr.

Gamintojo nuotr.

Visiškai kitokia yra rami, bet stilinga skandinaviškos vizijos interpretacija. Dominuoja balta ir pilki atspalviai. Grynos linijos, tiulis ir subtiliai atidengtas kūnas – tai pagrindiniai kolekcijos raktažodžiai.

Gamintojo nuotr.

Gamintojo nuotr.

Kolekcijoje panaudoti kruopščiai atrinkti audiniai, kai kurie iš jų dekoruoti rankų darbo detalėmis. Specialiai šiam pasirodymui sukurtos ir galvos puošmenos, atspindinčios žydinčią Kubą ir šalčio sukaustytos Islandijos dvasią.

2017 m. pavasario ir vasaros sezoną madingi ne tik tam tikri drabužiai, jų detalės, spalvos, bet ir siūloma naujų aprangos derinimo būdų. Štai keli variantai, kuriuos verta įsiminti - šie įvaizdžiui suteiks originalumo, o drabužiai tarsi atgims iš naujo.

1) Tiek trumpas, tiek ilgesnes sukneles drąsiai vilkėkite ant kelnių arba džinsų. Itin madingas derinys - laisva stačiakampio ar trapecijos silueto suknelė ir plačios maksi ilgio kelnės. Beje, kelnių ir suknelės derinys siūlomas net vakaro įvaizdžiui.

Gamintojo nuotr.

2) Naujas sezono duetas - kontrastinga sportinio ir romantiško (arba klasikinio) stiliaus jungtis. Tai trikotažiniai marškinėliai trumpomis rankovėmis su užrašais ar aplikacijomis ir platėjantis ilgesnis sijonas.

Gamintojo nuotr.

3) Sluoksniuokite drabužius: ant palaidinės vilkėkite berankovę suknelę arba arba ant ilgesnės suknelės segėkite trumpesnį sijoną. Svarbu išsirinkti tinkamus drabužių siluetus, kad audiniai nesigarankščiuotų.

Gamintojo nuotr.

4) Elegantiškus aukštakulnius (ir batelius, ir basutes) avėkite su trumpomis kojinėmis. Dienai siūloma rinktis sportinio stiliaus ar tinklines, o vakarėliui - puošnesnes, pavyzdžiui, blizgančio liurekso arba perregimas.

Gamintojo nuotr.

Gamintojo nuotr.

5) Kasdienę aprangą paįvairinkite glamūriškomis detalėmis. Tai galėtų būti blizgiais žvyneliais siuvinėti audiniai, aksomas, masyvūs papuošalai, puošnūs nėriniai. Ypač madinga laisvalaikio aprangoje įpinti metallic efekto drabužių arba aksesuarų.

Gamintojo nuotr.

Daugiau kolekcijos nuotraukų - fotogalerijoje:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis