4 stilingi rudens deriniai, kuriuos norėsite vilkėti vėl ir vėl

Kai trūksta stiliaus įkvėpimo, jo pasisemti galima iš žymių ir stilingų moterų. Dar geriau, kai jos savo stiliaus atradimais mielai dalijasi su kitais. Stilistės Agnė Gilytė (33 m.) bei Viktorija Šaulytė(23 m.), mados tinklaraštininkė Mažena Gorelova (23 m.) ir vizažo meistrė Ana Procenko (31 m.) atskleidė, kokie rudens deriniai šį sezoną yra jų mėgstamiausieji.

Apie tai, ką naujajam sezonui reikėtų įsigyti, kalbama garsiai ir daug, tad mada besidominčios moterys žino, kas madinga, o kas – jau nebe. Šį sezoną reikėtų prisiminti praėjusio amžiaus paskutinių dešimtmečių stilių, investuoti į blizgius, faktūriškus, malonius liesti audinius, nepriekaištingai sukirptus drabužius ir eklektiškus aksesuarus. Bet kaip visa tai derinti tarpusavyje ir pritaikyti sau?

Savo rudens įvaizdį atrasite daug lengviau, jei žinosite, kokį įspūdį savo kuriamu stiliumi jūs siekiate sukurti. Jei norite atrodyti išskirtinai, įdomiai ir, kartu, stilingai, nebijokite išbandyti ryškesnes, tradiciškai su šiltesniu klimatu siejamas spalvas, modernius aksesuarus, įdomių detalių harmoniją. Naujausiomis tendencijomis atnaujindama spintą remkitės vienu kriterijumi – kad naujojo sezono drabužiai nepriekaištingai atrodytų tiek kartu, tiek atskirai. Ir, žinoma, įvaizdį užbaikite šiltu bei stilingu paltu.

Į naujausią italų prekės ženklo „MAX&Co.“ kolekcijos pristatymą susirinkusios stiliaus profesionalės dosniai pasidalijo savo atradimais kuriant madingą šaltojo sezono stilių. Štai į ką vertėtų atkreipti dėmesį.

AGNĖ GILYTĖ – EKSPRESYVŪS SPALVŲ KONTRASTAI

Stilistė A. Gilytė kaip vieną svarbiausių sezono tendencijų akcentavo plisuotus odinius sijonus. Dabar ypač madingas aukso ir sidabro spindesys, taigi stilistė pataria investuoti į šiek tiek blizgesio turinčius modelius. Pasak Agnės, spalvų įtaka aprangoje yra labai didelė: „Šį sezoną madinga mėlyna ir fuksijų spalva, tad renkantis derinį atkreipiau dėmesį į ryškų rožinį megztinį su gėle – norėjosi netikėto kontrasto prie garstyčių spalvos sijono. Beje, gėlės – dar viena aktuali rudens tendencija! Labai svarbu neužmiršti aksesuarų. Batai – absoliutūs gražuoliai – akį patraukė jų mėlynumas ir platus aulas. Jie puikiai užbaigė derinį”.


Drabužiai bei batai „MAX&Co.“, gamintojo nuotr.

Ryškių spalvų deriniai yra mėgstamiausias madingų moterų stiliaus triukas. Tiesa, rudenį vertėtų akinančiai vaiskias spalvas derinti su kiek ramesnėmis: brangakmenių, garstyčių, jūros mėlio, burgundiško vyno.


Mados namų „Anteprima“ ir „Dries Van Noten“ modeliai, Vida Press nuotr.

MAŽENA GORELOVA – MOTERIŠKI, SPALVINGI DERINIAI

Mažena rašo populiarų tinklaraštį, kur dažnai nagrinėja mados temas, tad su stiliaus klausimais susiduria kasdien. Jauna moteris puikiai žino, kas formuojant rudens įvaizdį yra svarbiausia. Pasak jos, platėjančios kelnės aukštu liemeniu taps bet kurio derinio žvaigžde. Tokio modelio kelnės ne tik akimirksniu suteikia elegancijos, bet ir vizualiai lieknina bei sukuria ilgesnių kojų iliuziją.

Taip pat Mažena siūlo neužstrigti tamsių, niūrių spalvų rutinoje ir atkreipti dėmesį ir į vaiskesnius tonus. Nenuostabu, kad jos pasirinktoje aprangoje dominavo keli melsvai žalsvos spalvos atspalviai: „Žalsvai melsva puikiai atrodo su garstyčių, fuksijų, žemės spalvomis ir yra šio rudens spalvų tendencijų viršūnėje".

Drabužiai, batai ir aksesuarai „MAX&Co.“, gamintojo nuotr.

Žalsvai melsvą atspalvį įvertins mėlynos bei žalios spalvos mėgėjos, mat jis puikiai atrodys derinamas tiek šalia vienos, tiek šalia kitos spalvos. Be to, šį sezoną itin madingas vienspalvis įvaizdis, tad neprašausite pasirinkusi panašų į Maženos.

Mados namų „Balenciaga“ ir „Salvatore Ferragamo“ modeliai, Vida Press nuotr.

VIKTORIJA ŠAULYTĖ – ELEGANTIŠKI, ŠILDANTYS SLUOKSNIAI

Stilistė V. Šaulytė akcentuoja sluoksniavimą, kuris šaltuoju metų laiku padeda nesušalti ir išlikti stilingai. Moteris meistriškai derino tokias griežto stiliaus detales kaip medvilnės marškiniai bei klasikinis paltas ir jaukius akcentus: trumpą plazdantį sijoną bei šiltą megztuką. Kadangi derinys yra sudarytas iš ne vieno sluoksnio, jį lengva papildyti arba, atvirkščiai, paversti labiau minimalistiniu. „Be kita ko, mano derinys lengvai transformuojamas ir jį nesunkiai galima pagyvinti įvairiausiomis detalėmis. Pasirinkau šio sezono topą – dirbtinio kailio rankinę-movą, kuri be savo pagrindinės funkcijos dar ir šildo rankas. Būtent daiktų universalumas yra tai, į ką tikrai verta atkreipti dėmesį,” – pataria stilistė.

Drabužiai, batai bei aksesuarai „MAX&Co.“, gamintojo nuotr.

Tam, kad įvaldytumėte drabužių sluoksniavimo meną, turite turėti kokybišką garderobo pagrindą – universalius drabužius ir aksesuarus, kurie yra ir patogūs, ir lengvai derinami. Vadinamąją spintos kapsulę kurkite iš klasikinių siluetų ir spalvų gaminių, kuriuos vėliau papildysite naujausiomis sezono tendencijomis.

Mados namų „Nina Ricci“ ir „FAY“ modeliai, Vida Press nuotr.

ANA PROCENKO – PUOŠNŪS, BLIZGŪS AKCENTAI

Vizažo meistrė A. Procenko gilinasi ne tik į makiažo subtilybes – drabužių mados vėjai jos taip pat neaplenkia. „Labai mėgstu sukneles, todėl būtent suknelė tapo ir pagrindiniu mano derinio akcentu. Jos kirpimas padėjo atskleisti moteriškumą ir švelnumą, o spalva – išryškinti veido bruožus”. Ana sutinka su stiliste A. Gilyte, teigiančia, kad viena aktualiausių tendencijų – blizgesys. Ji šią tendenciją sau pritaikė panaudodama blizgų aksesuarą – įvairiaspalviais žėrinčiais akmenukais puoštą dirželį. Juo suveržusi tiesaus silueto suknelę, A. Procenko akimirksniu išryškino liekną taliją. Stilinga moteris rudens neįsivaizduoja be palto. Šį sezoną pats madingiausias – didesnio dydžio (angl. oversized) . Būtent tokio stiliaus vilnos paltas tapo stilingu, jaukiu ir, svarbiausia, šiltu vizažistės derinio akcentu.

Drabužiai ir aksesuarai „MAX&Co.“, gamintojo nuotr.

Ant 2017-ųjų rudens kolekcijų podiumų netrūko žėrinčių akmenų aplikacijų – tiek drabužių, tiek aksesuarų puošyboje. Nebijokite sublizgėti ir šią žavią tendenciją pritaikykite savo rudens garderobe.

Mados namų „Miu Miu“ ir „Marchesa“ modeliai, Vida Press nuotr.

Dar daugiau stiliaus įkvėpimo – naujausioje „MAX&Co.“ kolekcijoje:

„MAX&Co.“ kolekcijas rasite:

Salone „MAX&Co.“, PC AKROPOLIS (II aukštas), Karaliaus Mindaugo pr., Kaune
Salone „GEDIMINO 22“, Gedimino pr. 22, Vilniuje
Salone „MAX&Co.“, PC EUROPA (II aukštas), Konstitucijos pr. 7A, Vilniuje

Daugiau informacijos apie „MAX&Co.“feisbuko puslapyje.

Užsakymo nr.: PT_76128769

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis