3 karštos pavasario tendencijos, kurios tinka tikrai ne visoms

Ne visuomet tai, kas madinga, yra gražu. Neretai naujos tendencijos sulaukia prieštaringų nuomonių, ypač tos, kurios akivaizdžiai pakeičia kūno proporcijas.

Kartais mada, siūlydama sezono naujoves, pataiko į dešimtuką ir užkariauja daugelio moterų simpatijas, o kartais prašauna pro šalį. Tiesa, keistųjų tendencijų mados aistruolės neatsisako, bet ar sulaukia komplimentų - klausimas.


1. DIDINTI DYDŽIAI


Pastaruoju metu labai išpopuliarėjo ekstremaliai didintų drabužių ar paskirų jų detalių tendencija. Vadinamasis oversize'as anksčiau buvo kur kas subtilesnis, tačiau šiandien jis akivaizdžiai keičia kūno proporcijas. Itin madingi superplatūs švarkai, džemperiai, ilginti marškiniai, šaltesniems orams siūlomos pūkinės striukės ar kailiniai.



Vida Press nuotr.



Sipa Press/Scanpix, Vida Press nuotr.


Taip, vilkėdama superplatų drabužį moteris gali susikurti išskirtinį, dėmesį traukiantį įvaizdį. Bet jei neketinate dalyvauti madų pristatyme ar siekti originalumo dėl pasirodymo kitokio pobūdžio renginyje, ši tendencija greičiausiai nebus įvertinta teigiamai. Kraštutinis oversize'as suteikia savotiško komiškumo, atrodo nenatūraliai ir išbalansuoja kūno proporcijas.



Sipa Press, La Presse/Scanpix nuotr.



Vida Press, Sipa Press/Scanpix nuotr.


2. ATGAL Į 80-UOSIUS


Kita mados kryptis, į kurią vis dar žiūrima pro pirštus, - 9-ojo dešimtmečio sugrįžimas. Kodėl ši tendencija sulaukia ne itin palankių atsiliepimų? Atsakymas paprastas - dar visai neseniai 9-asis dešimtmetis vadintas stiliaus katastrofų laikmečiu. Tiesiog nuo to meto mados praėjo per mažai laiko, kad mums ji atrodytų geidžiama.



SIPA/Scanpix nuotr.


3. PLATINTI PEČIAI


Švarkai, paltai ir palaidinės platintais pečiais irgi grįžo iš to pačio 9-ojo dešimtmečio. Šią detalę verta paminėti atskirai, nes platinta pečių linija 2024 m. pavasarį - ryški tendencija. Toks siluetas (kaip ir oversize'as) iškreipia kūno proporcijas, moterų įvaizdžiui suteikia agresyvumo, šaltumo. Tiesa, fotosesijose itin platūs pečiai gali kelti intrigą, bet eilinę dieną gatvėje greičiausiai būtų lydimi tik kreivų žvilgsnių.



Sipa Press/Scanpix, Vida Press nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis