21 geriausias visų laikų „Met Gala“ įvaizdis

2017-ųjų „Met Gala“ pokylis Niujorke vyks jau pirmadienio vakarą. Ta proga prisiminkime geriausius, gražiausius ir įsimintiniausius visų laikų įvaizdžius.

Niujorko Metropoliteno muziejaus rengiamas „Met Gala“ pokylis yra vienas įspūdingiausių metų mados renginių. Čia dizaineriai, mados pasaulio atstovai, žymios aktorės, manekenės ir dainininkės atkeliauja ne vien tam, kad paremtų Kostiumų institutą (kalbama, kad bilietas į šį renginį kainuoja nekuklius 30 tūkstančių dolerių, tiesa, įžymybės dalyvauja nemokamai), bet ir dėl galimybės pademonstruoti ekstravagantiškus dizainerių kūrinius.

Įdomiausia vakaro dalis, žinoma, yra kostiumai. Anna'os Wintour organizuojamas pokylis kasmet nustebina vis kitokia tema, į kurią svečius kviečiama atsižvelgti renkantis vakaro aprangą. Bėgant metams, jų buvo pačių įvairiausių: nuo superherojų iki pankų. Šiemet svečiai, ar, greičiau, jų stilistai, turės laužyti galvas, ką apsirengti tema „Rei Kawakubo/Comme des Garçons“ – kultinės japonų kilmės dizainerės kūryba tapo Kostiumų instituto parodos ir „Met Gala“ pokylio tema.

Belaukiant šiųmetinės mados šventės, prisiminkime geriausius įvaizdžius, taikliai atitikusius arba, atvirkščiai, visiškai neatsižvelgusius į net pačias keisčiausias vakaro temas.

1996 m. Vakaro tema – „Christian Dior"

Princesė Diana

Šis stiliaus momentas – vienas ikoniškiusių „Met Gala” istorijoje. Tai buvo pirmas ir vienintelis kartas, kai čia dalyvavo princesė Diana. Ji į 1996-aisiais vykusį pokylį atvyko pasipuošusi tamsiai mėlyna, apatinuko tipo suknele, dekoruota nėriniais.

Princesė Diana, pianistė Helene Arnault
Princesė Diana, pianistė Helene Arnault
Vida Press

2003 m. Vakaro tema – „Goddess: The Classical Mode" (liet. Deivė: klasikinis metodas)

Nicole Kidman

Aktorė Nicole Kidman atrodė kaip tikra deivė, pasirinkusi klasikinį, laikui nepavaldų stilių: blizgią, atvirą, figūrą išryškinančią „Gucci” suknelę, elegantiškai suimtus plaukus ir deimantais inkrustuotus auskarus.

Adrien Brody, Nicole Kidman
Adrien Brody, Nicole Kidman
Vida Press

2005 m. Vakaro tema – „The house of Chanel" (liet. Mados namai „Chanel")

Jennifer Connely

Aktorė Jennifer Conelly savaip interpretavo vakaro temą ir atvyko pasipuošusi savo mėgstamų mados namų „Balenciaga” suknele. Trumpa, plunksnomis puošta kokteilinė suknelė, kartu nu natūraliu aktorės makiažu bei lengvai krentančiais plaukais, atrodė įdomiai, bet kartu ir labai elegantiškai.

Jennifer Connelly
Jennifer Connelly
Vida Press


Karolina Kurkova

Modelis Karolina Kurkova pasirinko šiek tiek ironišką mados namų „Viktor & Rolf” kūrinį. Balta, ilga suknelė buvo papuošta didžiuliu užrašu „I love you” (liet. myliu tave). Nors ir nelabai atitiko vakaro temą, šis įvaizdis tapo vienu įsimintiniausių.

Karolina Kurkova
Karolina Kurkova
Vida Press

2006 m. Vakaro tema – „Anglomania: Tradition and Transgression in British Fashion" (liet. Anglomanija: Tradicijos ir jų peržengimas britų madoje)

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker yra ta moteris, kuri visada laikosi aprangos kodo. 2006-aisiais ji renginyje pasirodė su britų dizaineriu Alexander'iu McQueen'u, vilkėdama jo kūriniu – tradicinio škotiško audinio, tartano, suknele.

Dizaineris Alexander'is McQueen'as ir Sarah Jessica Parker
Dizaineris Alexander'is McQueen'as ir Sarah Jessica Parker
Vida Press

Sienna Miller

2006-aisiais britų kilmės aktorė Sienna Miller kartu su tradicinių britiškų mados namų „Burberry” dizaineriu Christopher'iu Bailey buvo paskirti mados renginio vedėjais. Tad nenuostabu, kad aktorė pasirinko auksiniais žvyneliais padengtą „babydoll” stiliaus „Burberry” mini suknelę. Ją priderino prie juodų pėdkelnių ir batelių.

Sienna Miller
Sienna Miller
Vida Press

2007 m. Vakaro tema – „Poiret: King of Fashion" (liet. Poiret: mados karalius)

Cate Blanchett

Stilingoji aktorė Cate Blanchett į 2007-ųjų „Met Gala” atvyko pasipuošusi aukso spalvos kutais dekoruota „Balenciaga” suknele ir tuometiniu mados namų dizaineriu Nicolas Ghesquiere pašonėje.

Cate Blanchett
Cate Blanchett
Vida Press

2008 m. Vakaro tema – „Superheroes: Fashion and Fantasy" (liet. Superherojai: mada ir fantazija)

Victoria Beckham

2008-aisiais Victoria Beckham dar nebuvo sėkminga dizainerė ir mados ikona. Greičiau atvirkščiai. Vis dėlto, Kostiumų instituto renginyje ji atrodė puikiai, vilkėdama nėriniais puoštą dizainerio Giorgio Armani suknelę prailgintomis rankovėmis.

Victoria Beckham, David'as Beckham'as
Victoria Beckham, David'as Beckham'as
Vida Press


2009 m. Vakaro tema – „The Model as Muse: Embodying Fashion" (liet. Modelis kaip mūza: įkūnijantis madą)

Kate Moss

2009-aisiais visas dėmesys buvo skirtas ryšiui tarp dizainerio ir jo mūzos. Ryškiausias vakaro duetas – dizaineris Marc'as Jacobs'as ir jo mūza Kate Moss. Kate atrodė kaip auksu spindinti deivė: jos plaukai paslėpti po blizgiu turbanu, o įspūdinga mini suknelė efektingai krito nuo vieno peties.

Kate Moss, Marc Jacobs
Kate Moss, Marc Jacobs
Vida Press


2010 m. Vakaro tema – „American Woman: Fashioning as National Identity" (liet. Amerikietė – mada kaip nacionalinis identitetas)

Diane Kruger

Vokiečių kilmės aktorė Diane Kruger vakarui pasirinko baltą, minimalistinio dizaino mados namų „Kalvin Klein” suknelę ir atskleidė savo požiūrį į amerikietišką stilių: švarų, modernų ir neperkrautą detalėmis.

Diane Kruger
Diane Kruger
Vida Press


2011 m. Vakaro tema – „Alexander McQueen: Savage Beauty" (liet. Alexander'is McQueen'as: laukinis grožis)

Gisele Bundchen

Ne visada geriausias įvaizdis yra ekstravagantiškiausias. Kartais užtenka tiesiog puikios suknelės. 2011-aisiais būtent tokį kelią pasirinko modelis Gisele Bundchen. Ji dizainerio Alexander'iui McQueen'ui pagerbti skirtą vakarą atvyko pasipuošusi vakarine, raudona jo mados namų suknele.

Gisele Bundchen
Gisele Bundchen
Vida Press


Ashley Olsen

Buvusi aktorė, verslininkė ir dizainerė Ashley Olsen dažniausiai savo stilių derina prie dvynės sesers Mary-Kate. 2011-aisiais į „Met Gala” ji atvyko vilkėdama romantiška, vintažine „Christian Dior” (jos sesuo pasirinko vintažinį „Givenchy Couture” numerį) suknele su pūstomis rankovėmis ir atrodė labai elegantiškai.

Ashley Olsen
Ashley Olsen
Vida Press


2012 m. Vakaro tema: „Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations" (liet. Schiaparelli ir Prada: neįmanomi pokalbiai)

Florence Welch

Florence 2012-ųjų „Met Gala” pokylyje atrodė lyg nežemiška būtybė: netradicinė, keliais sluoksniais krentanti mados namų „Alexander McQueen” suknelė atrodė lyg meno kūrinys, judantis kartu su ją dėvinčia raudonplauke daininke.

Florence Welch
Florence Welch
Vida Press


Eva Mendes

Tuometinė „peplum” stiliaus drabužių mada atsispindėjo aktorės Eva'os Mendes suknelės pasirinkime – ji vilkėjo oranžinę tokio stiliaus mados namų „Prada” suknelę. Grafikos detalėmis dekoruotas šilko drabužis atitiko vakaro temą ir paryškino šiltą aktorės odos atspalvį.

Eva Mendes
Eva Mendes
Vida Press


2013 m. Vakaro tema: „Punk: Chaos to Couture" (liet. Pankai: nuo chaoso iki aukštosios mados)

Sienna Miller

Stilingoji aktorė Sienna Miller gali pasigirti ne vienu ryškiu „Met Gala” įvaizdžiu. Vienas jų – pankų mados interpetacija 2013-aisiais. Vakarui ją papuošė moters mėgstami mados namai „Burberry”.

Sienna Miller
Sienna Miller
Vida Press

2014 m. Vakaro tema – „Charles James: Beyond Fashion" (liet. Charles'as James'as: daugiau nei mada)

Giovanna Battaglia

Stilistė, mados ikona, „L'Uomo Vogue” redaktorė Giovanna Battaglia 2014-ųjų metų „Met Gala” atrodė kaip tikra mados princesė. Niekada rizikuoti nebijanti moteris vakarui pasirinko eklektišką derinį: pūstą „Dolce & Gabbana” suknelę ir drugeliais nusagstytus papuošalus, o jos plaukus puošė baltos gėlės.

Giovanna Battaglia
Giovanna Battaglia
Vida Press


Blake Lively

Aktorė Blake Lively 2014-ųjų metų Kostiumų instituto vakarui pasirinko auksu blizgančią „Gucci” suknelę. Praėjusio amžiaus kino legendos įspūdį sustiprino banguoti plaukai ir prabangūs papuošalai su rubinais.

Blake Lively
Blake Lively
Vida Press


2015 m. Vakaro tema – „China: Through the Looking Glass" (liet. Kinija: žvelgiant pro veidrodį)

Rihanna

Daininkė Rihanna rimtai pažiūrėjo į 2015-ųjų „Met Gala” temą ir išsirinko kinų dizainerio Guo Pei kurtą, kanarėlių geltonumo apdarą su šleifu, siuvinėtu Rytų kraštams būdingais motyvais. Nors šis įvaizdis susilaukė prieštaringų kritikų vertinimų, neabejotina, Rihanna atrodė pribloškiančiai.

Rihanna
Rihanna
Vida Press


Amal Clooney

Ilga, raudona Amal Clooney suknelė, kurią specialiai jai pritaikė mados namų „Maison Margiela” dizaineris John'as Galliano, užtikrino jai vietą geriausiai apsirengusių vakaro damų sąraše.

Amal Clooney
Amal Clooney
Vida Press


2016 m. Vakaro tema – „Manus x Machina: Fashion in the age of technology" (liet. Manus ir Machina: Mada technologijų amžiuje)

Beyonce

2016-aisiais daininkės Beyonce suknelė sukėlė daug apkalbų. Pirmiausiai dėl to, kad dainininkė atrodė neįtikėtinai liekna, taip pat – juokais spėliota, kad ji galimai vilki suknelę, pasiūtą iš dainoje „Lemonade" minėtos savo varžovės Becky'ės odos.

Daininkė Beyonce
Daininkė Beyonce
Vida Press

Kim Kardashian

Galima juos mylėti, galima nekęsti, tačiau niekas nepaneigs, kad Kim Kardashian ir Kanye West'as moka atkreipti dėmesį. 2016-taisiais pora neabejotinai pasistengė atitikti temą: Kim vilkėjo futuristinį mados namų „Balmain” kūrinį, jos įvaizdį papildė Kanye, atrodantis lyg atkeliavęs iš ateities – su žydrais akių lęšiais ir sidabriniais karoliukais siuvinėtu džinsiniu švarku.

Kim Kardashian, Kanye West
Kim Kardashian, Kanye West
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis