19-toji „Mados infekcija“ vilios jaunatviškomis idėjomis ir atnaujinta koncepcija

Šiandien „Šiuolaikinio meno centre“ buvo pristatyta šiųmetinės „Mados infekcijos“ programa. Per dvi dienas bus parodytos 18 kolekcijų, tarp kurių – ir svečių iš Lenkijos kūryba. Mados festivalio meno vadovė Sandra Straukaitė ir prodiuserė Renata Mikailionytė žada, kad šiemet žiūrovų lauks kaip niekada jaunatviškų idėjų pilna, atsinaujinusi mados šventė.

Pristatydami 19-tąjį kartą vyksiantį mados festivalį organizatoriai bei dizaineriai surengė beprotišką karnavalą, visi jie vilkėjo originaliai pateiktas geometrines figūras. Linksmasis karnavalas surengtas neatsitiktinai, festivalio „Mados infekcija“ įvaizdžio įkvėpimo šaltinis – vos 14 metų oficialiai Vokietijoje veikusi „Bauhaus“ meno mokykla. „Bauhaus“ meno mokyklos įkūrėjas Walter Gropius kaip vieną esminių minčių įvardijo visų kūrybinių industrijų priklausomybę viena nuo kitos, nes tik bendradarbiaujant galima sukurti didingą meninį rezultatą.

Sumanymą pristatė festivalio idėjinė vadė Sandra Straukaitė: „Nuo festivalio „Mados infekcija“ pradžios, siekiame sukurti tokį renginį, kuriame būtų svarbi visuma, o ją kurtų savo srities profesionalai. Išeities taškas – kas įdomu šiandien, nes rytoj tai bus nebeaktualu. Šių metų ženklai trys: kvadratas, trikampis ir apskritimas, kompozicija – nenuspėjama“.

Festivalio „Mados infekcija“ pristatymas
Festivalio „Mados infekcija“ pristatymas
Organizatorių archyvas

Šiemet festivalis atsinaujina: jis vyks dvi dienas, o kolekcijas pristatysiančių talentų tarpe – itin daug jaunųjų kūrėjų. Bus parodytos šešių stipriausių festivalyje „Mados injekcija“ nugalėjusių dizainerių kolekcijos, taip pat – buvusių „Injekcijos“ finalininkų, Thom Bara, Ugnės Martinaitytės, Mortos Nakaitės ir Liucijos Kvašytės, kūryba.

„Mados infekcija“, kurioje kasmet dalyvauja daugiau naujų veidų, telkia vis didesnę ir įvairesnę bendruomenę. Kartu mes – galinga jėga. Intuityvūs, žaismingi eksperimentai be baimės suklysti, kaskart veikia kaip naujas variklis ir draugystės lipalas. Festivalyje išlieka didžiausi užsispyrėliai ir drąsiausios asmenybės – laisvi žmonės“, - sako S. Straukaitė.

Festivalis pradžiugins ir žinomais vardais. Naujausias kolekcijas parodys ne vienerius metus „Mados infekcijoje“ dalyvaujantys, garsūs šalies dizaineriai – Laura Dailidėnienė, Kristina Kruopienytė, Diana Paukštytė, Lina Gudavičiūtė ir Sandra Straukaitė.

Dizainerė Kristina Kruopienytė
Dizainerė Kristina Kruopienytė
Organizatorių archyvas

Pasak organizatorių, talentingo kūrėjo darbai nemirtingi. Jie gyvuoja, net jei kūrėjo ir nebėra. Artimiausi draugai padės sudėlioti paskutinius taškus, kad Egidijaus Sidaro festivaliui rengta kolekcija išvystų dienos šviesą.

Šių metų festivalyje bus ir svečių iš užsienio – tai iš Lenkijos atvyksiantys Jarosław Ewert ir Klaudia Markiewicz.

Festivalio „Mados infekcija“ pristatymas
Festivalio „Mados infekcija“ pristatymas
Organizatorių archyvas


Papildomi festivalio renginiai:

Šiemet ir vėl bus orgaznizuojamas jau tradiciniu tapęs „Injekcijos kastingas“. „Kaip visada, į kastingą kviečiame ne tik agentūrų modelius, bet visus, tikinčius, kad jie gali sudominti dizainerius bei gerai pasirodyti ant podiumo. Tai galimybė, kuri nieko nekainuoja, o sėkmės atveju, gausite daug – neįkainojamų įspūdžių bei galimybę padirbėti su žinomais dizaineriais. O galbūt, žygiuodami podiumu, tapsite ir mylimiausiu fotografų modeliu? Laukiame pasitikinčių, energingų ir stilingų žmonių“, - kviečia festivalio prodiuserė Renata Mikailionytė. „Infekcijos kastingas“ vyks kovo 4 dieną, šeštadienį, 12 val., prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ I aukšto hole.

„Mados infekcija“ nesiliauja stebinusi net ir pasibaigus festivaliui. Mados gerbėjams „Inventorizacijos“ renginyje bus suteikta išskirtinė galimybė savo garderobą papildyti ant podiumo matytomis kolekcijomis, jų atributais. Dizainerių festivalio metu parodytos kolekcijos balandžio 1-2 dienoms persikels į pop up tipo parduotuvę prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“.

Festivalio „Mados infekcija“ pristatymas
Festivalio „Mados infekcija“ pristatymas
Organizatorių archyvas


Festivalio programa:

Kovo 17 d., penktadienis, 19.30 val.

1. Nikė Kotryna Kvedarauskaitė [Injekcija]

2. Egidijus Sidaras

3. Laura Dailidėnienė

4. Morta Nakaitė

5. 2RU2RA [Injekcija]

6. Klaudia Markiewicz [Lenkija]

7. Kristina Kruopienytė

8. Vaida Januškevičiūtė [Injekcija]

9. Upcycled by LT x Thom Bara

Kovo 18 d., šeštadienis, 19.30 val.

1. Patricija Regesaitė [Injekcija]

2. Liucija Kvašytė

3. Diana Paukštytė

4. Lina Gudanavičiūtė

5. Ugnė Martinaitytė

6. Živilė Aleknavičiūtė [Injekcija]

7. Sandra Straukaitė

8. Jarosław Ewert [Lenkija]

9. Viktorija Rosenberg & Paulius Leonas [Injekcija]

Festivalio „Mados infekcija“ meno vadovė Sandra Straukaitė
Festivalio „Mados infekcija“ meno vadovė Sandra Straukaitė
Organizatorių archyvas

Į 19-ąjį festivalį „Mados infekcija” bilietai jau parduodami.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis