10 metų mezginius kurianti I. Dovydėnaitė nustebino naujausia kolekcija (FOTO)

Jubiliejinę, dešimtąją rankinio trikotažo kolekciją „MemorY“ pristačiusi Indra Dovydėnaitė nustebino.

Ryškias spalvas, nuotaikingus derinius mėgstanti mezginių autorė šį kartą pasirinko juodą, pilką, baltą ir prigesintus pilkos, rusvos, rausvos atspalvius. Jubiliejinę kolekciją pavadinusi „MemorY“, I. Dovydėnaitė tarsi pasufleravo, kad ši susijusi su atsiminimais. Tik... ar šie tokie bespalviai?

Iš tiesų kolekcijos leitmotyvu tapo senos Indros vaikystės nuotraukos ir senelių albumai, žinia – daugelis jų nespalvotos, tad ir kolekcija tokia, „bespalvė“.

DELFI / Kiril Čachovskij
DELFI / Kiril Čachovskij

Pati autorė savo jubiliejinę kolekciją vadina viso savo gyvenimo retrospektyva. „MemorY“ galima būtų pavadinti ir savotišku I. Dovydėnaitės kūrybos sąvadu: šioje kolekcijoje, be spalvų, atsispindi visa, kuo jau dešimt metų garsėja rankinio trikotažo kūrėja – lengvi lyg voratinklis ir jau sunkesni megzto trikotažo drabužiai, daugiausia suknelės ir kostiumėliai, pūstos rankovės ir „sluoksniuoti“ sijonai, mezginių gėlės, kaspinėliai, diržai, moterišką figūrą išryškinantys siluetai.

I. Dovydėnaitės išskirtinis braižas – nėrinių ir mezginių gėlės
DELFI / Kiril Čachovskij

Dizainerei pavyko sukurti tarpukario dvasia dvelkiančią kolekciją, šlovinančią moteriškumą. Beje, ne tik jį.

DELFI / Kiril Čachovskij
DELFI / Kiril Čachovskij

Dizainerė nustebino savo talento gerbėjus nedidele vaikiškų drabužių kolekcija. Šią taip pat įkvėpė vaikystės prisiminimai ir 5-metės Indros dukters Fridos atkaklūs prašymai ją papuošti.

Podiumu žengė ir dizainerės dukra Frida
DELFI / Kiril Čachovskij

Vaikiški modeliai buvo sutikti ovacijomis ir padrąsinančiais šūksniais – tarp modelių buvo ir mažoji vaikiškos kolekcijos dalies įkvėpėja bei kaltininkė dizainerės dukrytė Frida.

Pirmą kartą dizainerė sukūrė liniją ir vaikams
DELFI / Kiril Čachovskij
DELFI / Kiril Čachovskij

Kolekcija nustebino ir plačiais užmojais – šiais metais podiumu žengė rekordinis dizainerei kiekis – 46 – modeliai. Kolekciją I. Dovydėnaitė kūrė ilgiau kaip metus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis