10 būdų, kaip vilkėti klasikinius marškinius (FOTO)

Greičiausiai naujausias tendencijas perpranta garsenybės ir manekenės, juk jos pirmosios gauna galimybę pasižvalgyti, ką siūlo dizaineriai. Supermodelis Karolina Kurkova sako, kad šį pavasarį privalu įsigyti marškinius.

Marškiniai – daugybės 2014 m. šiltojo sezono kolekcijų ašis. Madingi patys įvairiausi, nuo klasikinių baltų iki laisvo kirpimo ar ilgų, vilkimų lyg tunikos. Žinoma, klasikiniai balti ar pastelinių atspalvių marškiniai yra universaliausi, jie puikiai tinka ir darbui, ir laisvalaikiui. Tačiau neretai pritrūksta idėjų, prie ko juos derinti? Šįmet mados diktatoriai siūlo neatmesti klasikinių derinių, bet ir išbandyti šį tą naujo.

Karolina Kurkova
Karolina Kurkova
SIPA, Sipa Press/Scanpix nuotr.

1. Marškiniai ir klasikinės kelnės

Vyriško stiliaus klasikiniai marškiniai šauniai atrodo prie tiesaus ar kiek siaurėjančio silueto kelnių. Keliaudama į darbą prie tokio derinio avėkite aukštakulnius arba elegantiškus suvarstomus batelius lygiu padu, pasiimkite talpesnę klasikinio stiliaus rankinę. Pasivaikščiojimui mieste aukštakulnius iškeiskite į sportinę avalynę, o elegantišką rankinę – į lagaminėlį ilga rankena.

Coco Rocha, gatvės mada, Kate Hudson
Coco Rocha, gatvės mada, Kate Hudson
Vida Press

2. Marškiniai ir plačios kelnės

Kitas rekomenduojamų pirkinių – plačios palazzo kelnės paaukštintu juosmeniu. Madingiausios šviesios, ypač baltos, smėlio ir melsvų atspalvių. Mūvėdamos tokias kelnes marškinius sukiškite į jas, liemenį galite akcentuoti diržu. Kad kelnės gražiau kristų, avėkite aukštakulnę, pavyzdžiui, platforminę avalynę. Kaip išsirinkti plačias kelnes savo figūrai, skaitykite ČIA.

Saskia de Brauw, Olivia Palermo, Morgan Saylor
Saskia de Brauw, Olivia Palermo, Morgan Saylor
SIPA, Mvarixonline/Scanpix, AOP nuotr.

3. Marškiniai ir džinsai

Marškiniai ir džinsai yra stilingas ir nerūpestingas ansamblis. Priderinusios skirtingus aksesuarus šią aprangą galite iš įprastos transformuoti į vakarinę ar atvirkščiai. Kasdieniškiau atrodys marškiniai, plėšyti ar šviesūs džinsai ir balerinų tipo bateliai, subtiliau – marškiniai, klasikiniai tamsūs džinsai ir aukštakulniai.

Khloe Kardashian, Olivia Palermo
Khloe Kardashian, Olivia Palermo
AOP, SIPA/Scanpix nuotr.

4. Marškiniai ir kostiumas

Šįmet kelnių kostiumai vis dar neapleidžia tendencijų sąrašo, jo viršuje puikuojasi spalvingi, tačiau klasikiniai juodi, tamsiai mėlyni nenuvils niekuomet. Svarbiausia išsirinkti modernų, kūno linijoms tinkantį kirpimą. Jei ruošiatės vakarėliui, galite pasigirti gražiomis kojomis, nebijokite kelnių iškeisti į šortus. Baltus marškinius drąsiai vilkėkite ne tik prie klasikinio kostiumo, bet ir prie marginto ar laisvesnio sportinio stiliaus.

Shailene Woodley, Michelle Williams, Jessica Biel
Shailene Woodley, Michelle Williams, Jessica Biel
Vida Press

Gatvės mada, Ruth Wilson
Gatvės mada, Ruth Wilson
AOP, AP/Scanpix nuotr.

5. Vyriškas akcentas

Vis dažniau Holivudo renginiuose galima pastebėti garsenybes vilkinčias kostiumus ir ties apykakle pasirišusias kaklaryšius ar kaspinus. Tai elegantiška detalė, kurią pastaruoju metu moterims pasiūlė dizaineris Hedi Slimane'as kuriantis mados namams „Saint Laurent“.

Ellen Page, Angelina Jolie
Ellen Page, Angelina Jolie
DELFI montažas / Scanpix

6. Marškiniai ir juodas sijonas

Klasikiniai ar modernesnio kirpimo marškiniai stilingai atrodys vilkimi prie juodo sijono. Šis gali būti pačių įvairiausių siluetų: pieštuko, platėjantis, puoštas raukiniais, sumetamas, su užtrauktuku ar itin madingas – siauras ir platėjantis ties keliais. Juodos ir baltos spalvų dermė įvaizdžiui suteiks elegancijos, o netradiciniai siluetai pabrėš šiuolaikiškumą.

Gatvės mada, Soo Joo Park, Naomie Harris
Gatvės mada, Soo Joo Park, Naomie Harris
Vida Press

7. Sezono tendencija

Šįmet dauguma garsiausių dizainerių marškinius siūlo vilkėti sukištus į sijonus. Vieną įdomesnių būdų pademonstravo mados namai „Altuzzara“: jų kolekcijoje į siauručius sijonus sukišti marškiniai vilkimi neužsegti. Toks būdas – gana atviras, tačiau jei po marškiniais apsivilksite kūno spalvos bodį ar prigludusią palaidinę, sukursite madingą efektą, bet nesijausite pernelyg apsinuoginusi.

Cush Jumbo, Laura Bailey,
Cush Jumbo, Laura Bailey, "Altuzzara"
Vida Press

8. Marškiniai ir megztinis

Ankstyvas pavasaris – tinkamas laikas vilkėti megztinį ir marškinius. Madingas klasikinių baltų marškinių ir visai trumpučio, kiek žemiau po krūtine siekiančio, megztinio derinys. Vietoje megztinio galite rinktis ir džemperį, toks derinys ypač tinka laisvalaikiui.

Zoe Saldana, Jessica Stam, Alicia Keys
Zoe Saldana, Jessica Stam, Alicia Keys
AFP, AOP, SIPA/Scanpix nuotr.

9. Detalės

Jei ant marškinių vilkite megztinį, džemperį ar švarką, nebijokite ištraukti rankogalių ir apykaklaitės, tegul balti akcentai šviečia. Jie įvaizdžiui suteiks šiek tiek formalumo, pabrėš uniforminį stilių, kuris vis dar madingas.

Krysten Ritter,
Krysten Ritter, "Mango", Olivia Palermo
Mavrixonline, gamintojo, AFP/Scanpix nuotr.

10. Marškiniai ir suknelė

Drąsus ėjimas – marškinių ir berankovės suknelės derinys. Nors taip pasipuošusi aktorė Julia Roberts buvo sukritikuota, panašų derinį išsirinkusi mados ikona Olivia Palermo dėl įvaizdžio sulaukė pagyrų, taigi ar ryžtis tokiai aprangai – jūsų sprendimas. Vis dėlto trumpesnė ar midi ilgio berankovė suknelė ir klasikiniai marškiniai atrodo elegantiškai, tai šaunus darbo aprangos ansamblis.

Julia Roberts, Olivia Palermo
Julia Roberts, Olivia Palermo
AP, SIPA/Scanpix nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis