Pirmadienis be papildomų kilogramų – misija įmanoma?

„Tai buvo pirmasis savaitgalis po labai ilgo laiko, kai su visa šeima nevažiavome į svečius ir likome namuose“, – prisipažino aštuntąją dieną lieknėjimo projekte dalyvaujanti Živilė. Nuo įvairių pagundų moteris nutarė saugotis likdama namuose.

„Pagalvojau, kad draugai tikrai atkreips dėmesį į tai, kodėl nevalgau. Tada reikės atsakinėti į daugybę klausimų, be to, nenorėjau, kad žmonės blogai jaustųsi, kai jie valgys, o aš gersiu labai mažo kaloringumo kokteilį. Žinojau, kad esu labai valinga, o dabar mažėjančios mano kūno apimtys suteikia dar daugiau jėgų ir motyvacijos“, – nusijuokia Živilė.

Dar vienas dalykas, kurio moteris atsisakė savaitgalį – taurė vyno. Vietoje jos su šeimos nariais ji užsiplikė didelį arbatinį arbatos ir šnekučiavosi gurkšnodami šiltą gėrimą. Mitybos specialistas Artūras Sujeta rekomenduoja alkoholinių gėrimų atsisakyti ne tik lieknėjantiems.

„Įvairūs alkoholiniai gėrimai yra labai kaloringi. Palyginimui – puodelis nesaldintos arbatos turi 4 kcal, o štai išgėrę taurę balto vyno gautumėte apie 65 kcal. Žinoma, kiekvienas sprendžia pats, bet mano nuomonė šiuo klausimu yra griežta – net ir saikingas alkoholio ragavimas neveda prie gero“, – sako A.Sujeta.

Alkoholinių gėrimų kaloringumas:

Baltas sausas vynas – 65 kcal
Raudonas sausas vynas – 70 kcal
Šampanas – 77 kcal
Sidras – 49 kcal
Degtinė – 222 kcal
Šviesus alus – 40 kcal
Tamsus alus – 30 kcal
Brendis – 220 kcal
Viskis – 220 kcal

Živilė prisipažįsta, kad retai kada pirmadienį pasitikdavo be papildomų kilogramų, tačiau šis buvo išimitis. Ji ne tik sąžiningai laikėsi mitybose režimo, bet ir daug laiko leido kieme tvarkydama aplinką. Rezultatas – puiki savijauta ir vėl mažesnius skaičius rodančios svarstyklės.

„Šiandien pasimatavau senas kelnes, kurios braškėjo per siūles. Dabar jos tinka idealiai. Mano spintoje savo eilės laukia glėbys suknelių, nekantrauju, kada galėsiu jomis pasipuošti. Dar vienas man svarbus dalykas – nejaučiu alkio, silpnumo ar nuovargio. Jaučiuosi puikiai, o tai dar labiau motyvuoja siekti savo tikslo“, – sako Živilė.

Užsakymo nr.: PT_69313150

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis