Lieknėjimo projekto dalyvė palūžo? Įspėjimo signalas

„Agnė jau kuris laikas nebesiunčia savo nužingsniuotų žingsnių ir neatlieka jai rekomenduotų mankštų“, – įspėjo asmeninė Agnės trenerė Vlada Musvydaitė. Sporto specialistė sako, kad įvyko tai, kas labai dažnai nutinka lieknėti pasiryžusiems žmonėms – pritrūko motyvacijos.

„Esu girdėjusi tūkstančius pasiteisinimų: darbai, vaikai, namai, mokslai, meilė ir daugelį kitų, kodėl žmonės palūžta siekdami savo tikslo. Labiausiai gaila dėl to, kad Agnė nuėjo tikrai didelį kelią. Vos per 10 pirmųjų projekto dienų ji nuo 80 kilogramų sulieknėjo iki 75,6, taigi, liko tik pagauti pagreitį, o ji – sustojo“, – apgailestavo V.Musvydaitė.

Mitybos specialistas Artūras Sujeta sako, kad net jeigu Agnė ir palūžo, jos pasiektas rezultatas vis tiek yra puikus. Dabar svarbiausia – išlaikyti pasiektą svorį.

Projekto organizatorių nuotr.

„Stebėdamas Agnės svorio kritimo duomenis nesu tikras, ar ji tikrai sąžiningai laikėsi sudaryto mitybos plano. Pagal jos pirmuosius pasiektus rezultatus, mano skaičiavimu, mažiausiai turėjo nukristi dar bent vienas ar du kilogramai. Gaila, kad dalyvei pritrūko motyvacijos, nes Agnė galėjo pasiekti dar geresnių rezultatų“, – projekto dalyvės rodiklius komentuoja A.Sujeta.

Pavojaus signalai įvertinti. Tačiau tai nereiškia, kad Agnė pasitraukia iš projekto. Pirmosios 10 dienų parodė, kad kai Agnė laikėsi ypač mažo kaloringumo „Nutriless“ metodo, svoris krito. Kai yra noras, yra ir rezutatas.

Toliau Agnės lieknėjimo planas yra koreguojamas. Šiuo metu jos tikslas – kontroliuoti ir išlaikyti per 10 dienų numestą svorį. Dabar moters dienos suvartojamų kalorijų kiekis gali šiek tiek viršyti iš pradžių numatytą 1200 kalorijų normą.

Projekto organizatorių nuotr.

„Agnė prisipažįsta, kad jai taip ir nepavyko susidraugauti su sportu. Nereikia savęs dėl to smerkti ar bausti. Svarbiausia, kad pati Agnė jaučiasi gerai. Šiaip ar taip ji pamatė, kad gali sulieknėti, todėl, galbūt vieną dieną vėl grįš prie savo tikslo. Jau dabar matyti jos pagražėjusi talija ir padidėjęs pasitikėjimas savimi“, – šypsojosi V.Musvydaitė.

Agnė jau visai netoli finišo tiesiosios. Kaip jai pavyks užbaigti lieknėjimo projektą, bus galima pamatyti jau visai netrukus.

Užsakymo nr.: PT_69606018

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis