Agnė Gilytė pataria, kaip išsirinkti šventinius drabužius

Projekto „Aš galiu sulieknėti!“ dalyvės Živilė, Agnė ir Jurga pasiekė savo tikslą. Merginoms pavyko sulieknėti ir įtilpti į trokštamo dydžio svajonių sukneles, kurias jos išsirinko iš „Ivo Nikkolo“ dizainerių kolekcijos. O toms, kurios nežino kuo puoštis per gražiausias žiemos šventes, į pagalbą skuba viso projekto metu talkinusi stilistė Agnė Gilytė.

Renkantis šventinius apdarus stilistė pirmiausiai pataria atsakyti į keturis svarbiausius klausimus:

1. Koks yra šventės aprangos kodas?
2. Kur vyks šventė?
3. Ką veiksite?
4. Su kuo būsite?

Aprangos kodas

Aprangos kodo nepaisymas yra didžiausia nepagarba šventinio vakaro šeimininkams, todėl jeigu kvietime parašyta, kokia apranga pageidaujama, turėtumėte paisyti šio prašymo. Tai nereiškia, kad turite nusiaubti dešimtis parduotuvių ir gerokai ištuštinti savo kišenę. Pirmiausiai pagalvokite, ką turite gražaus savo spintoje.

Gal yra kokios kelnės, palaidinė, sijonas ar suknelė, kuri jums patinka? Tuomet prie tinkamų drabužių galite derinti aksesuarus ar kitas detales, kurios kainuos žymiai mažiau, nei atnaujinti garderobą nuo galvos iki kojų.

Šventės vieta

Akivaizdu, kad rengsitės skirtingai, jeigu eisite į Operos ir baleto teatrą, pas draugus, kurie augina šunį į namus, boulingą ar naktinį klubą. Skirtingos vietos diktuoja skirtingus reikalavimus aprangai. Jeigu į teatrą privaloma rengtis puošniau, tai eidami pas draugus galite rinktis kuklesnius drabužius.

Pramogos

Jeigu žaisite boulingą, vargu ar pieštuko formos sijonas bus labai patogus drabužis. Jeigu ruošiatės daug šokti – neverta avėti batelių su ypač aukštu kulnu. Prieš rinkdamiesi šventės garderobą visada pagalvokite apie tai, ką planuojate veikti jos metu.

„Ivo Nikkolo“ nuotr.

Palydovas

Jeigu į vakarėlį einate viena, tada – viskas paprasčiau, tačiau jeigu į jį ruošiatės su pora – esate kaip vieno orkestro nariai. Jeigu moteris bus išsipuošusi, o vyras ateis su džinsais – vaizdelis bus ne koks. Lygiai tas pats, jeigu jūsų pora pasipuoš fraku, o jūsų apranga bus labai paprasta ir kasdieniška. Žinoma, skirtingai rengsis verslo partnerių, bičiulių ar mylimųjų poros, tačiau turite būtinai pasidomėti, kuo planuoja rengtis jūsų pora ir aptarti su juo galimus drabužių derinius.

Kai jau atsakysite į šiuos klausimus, pagalvokite dar apie du dalykus: batus ir aksesuarus.

Beveik visais atvejais, jeigu planuojate būti patalpoje, rekomenduojama turėti persiauti lengvus batelius. Išimtis gali būti tik tuomet, jeigu būsite pas draugus namuose, tada galite nieko neavėti arba pasirūpinti šlepetėmis. Visais kitais atvejais žieminius batus reiktų pakeisti elegantiška avalyne.

Smailianosiai, aukštakulniai, nelabai gilia iškirpte kūno spalvos arba juodi bateliai yra klasika, kurie niekada neišeis iš mados. Šį sezoną namuose geriau palikti lakuotus, aukštintu priekiu batus. Jų mada jau praėjo, todėl rinkitės subtilesnį apavą.

Aksesuarai

Nors ir šventės – nepamirškite, kad nereikia tapti Kalėdų eglute. Aksesuarais puoškitės saikingai ir, jeigu kyla nors menkiausia abejonė, kad jų yra per daug, reiškia, taip ir yra. Nesipuoškite aksesuarais iš vieno komplekto – vienodais auskarais, karoliais, apyranke ir žiedu. Tai – labai neskoninga.

Jeigu iki švenčių liko visai nedaug ir jūs jaučiate kylančią paniką, kad neturite kuo apsirengti, visada geras sprendimas yra maža juoda klasikinė suknelė. Prie jos derinkite ryškius aksesuarus, batus, originalias pėdkelnes ar rankinę. Taip suteiksite savo garderobui šventiškumo.

Ir kai jau sugalvosite, kuo rengsitės, būtinai pasirūpinkite šukuosena bei makiažu. Be jų ansamblis bus neužbaigtas.

Daugiau įvairių stiliaus patarimų galite rasti A.Gilytės darbo kalendoriuje „Stilingos asmenybės kalendorius 2016“. Būkite laimingos, gražios ir stilingos!

Projekto organizatorių nuotr.

Šventinės aprangos idėjos – visose „Ivo Nikkolo“ parduotuvėse!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis