Agnė Gilytė pataria: drabužiai, kuriuos privalo turėti visos moterys

Liko vos dvi dienos ir antroji projekto dalyvė Agnė matuosis išrinktąją suknelę. Puikiai pradėjusi projektą ir per pirmąsias dešimt dienų sulieknėjusi nuo 80 iki 75,6 kilogramų, vėliau moteris pritrūko motyvacijos. Agnė nebepaisė sporto specialistės Vlados Musvydaitės rekomendacijų, jai buvo sunku laikytis ir pirminio mitybos plano.

Lieknėjimo projekto dalyvės tikslas yra per šias likusias dienas išlaikyti svorį stabilų ir, baigiantis projektui, atnaujinti savo garderobą. Stilistė, knygos „Spintologija“ autorė Agnė Gilytė ne tik projekto dalyvei, bet ir visoms moterims pataria, kokie drabužiai privalo būti kiekvienos moters spintoje.

„Nesvarbu koks jūsų ūgis, svoris ar figūros tipas, štai 9 drabužiai, kurie visada pravers. Kitaip sakant, jeigu juos turėsite savo spintoje, nereiks nuolat skųstis, kad neturite kuo apsirengti“, – sako A.Gilytė

1. Kelnių ir švarko kostiumėlis

Kostiumėlis neturi būti nuobodus ar toks, kurį nusiperkate ir dėvite tik specialiomis progomis. Kelnių ir švarko derinį kiekviena moteris turėtų rinktis individualiai pagal savo figūros tipą. Vienoms gali tikti siaurėjančios kelnės ir ilgesnis švarkas, kitoms – klasikinės kelnės ir trumpesnis švarkelis.

Šis drabužių duetas yra geras tuo, kad juos visada galima dėvėti ir pavieniui: kelnes derinti su marškiniais, trikotažiniais marškinėliais, šilko palaidine ar megztukais, o švarką apsivilkti ant suknelės, taip pat segint sijoną, mūvint džinsus.

Projekto organizatorių nuotr.

2. Sijonas

Daug kur galite perskaityti rekomendaciją, kad būtinai reikia turėti pieštuko silueto sijoną. Tai yra netiesa. Skirtingų figūrų tipams tinka skirtingi sijonai. Vienos gerai atrodys su klostuotu, kitos – su siauru iki kelių, o dar kitos – su plačiu ir ilgu sijonu. Svarbiausia, kad jis tiktų jūsų figūros tipui ir su juo atrodytumėte gerai.

3. Klasikiniai marškiniai

Klasikiniais juos vadinu dėl apykaklės. Marškinių kirpimas yra visiškai nesvarbus. Jie gali būti ilgesni, sukamšyti į džinsus, plačia nugara, su kišenėmis ar be jų. Nėra svarbi ir marškinių spalva – gali būti balti, rusvi, melsvi, kūno arba bet kurios kitos spalvos. Juos galima derinti prie kelnių, džinsų ar sijonų.

4. Trikotažo marškinėliai

Jie yra skirti sluoksniavimui. Marškinėlius dažniausiai velkamės po megztuku, švarkeliu, deriname prie džinsų ir panašiai. Tai yra arčiausiai kūno esantis drabužis.

Projekto organizatorių nuotr.

5. Budinti suknelė

Tai suknelė, kuri yra jūsų mėgstamiausia. Nesvarbu kokia: trumpa, ilga, platėjanti, siaurėjanti, su diržu, kišenėmis, sagutėmis ar be jų. Spalvos irgi gali būti pačios įvairiausios, svarbiausia, kad tai būtų drabužis, kurį apsivelkate ir galite ramia širdimi eiti pro duris.

6. Džinsai

Renkantis džinsus reikia galvoti, kad jie būtų ne tik gražūs, bet ir kur dažniausia juos mūvėsite. Jeigu džinsai yra skirti laisvalaikiui, jie gali būti originalesni ir su daugiau detalių – plėšyti, garinti, mėlyni, bordo ar kitų spalvų. Jeigu mūvėdama juos planuojate eiti į darbą, reiktų rinktis paprastesnius ir ramesnių spalvų. Kuo džinsas yra paprastesnis, tuo jį lengviau pritaikyti darbo aplinkoje.

7. Megztinis

Reikalingas vienas ar keli megztiniai, kuriuos būtų galima derinti prie turimų kelnių, džinsų, švarkelio ar vilktis ant marškinių bei marškinėlių. Praktiškiausia turėti pilkos, smėlio mėlynos, bordo spalvos megztukus, nes jie lengvai dera prie kitų spalvų.

8. Paltas

Patarčiau nepagailėti pinigų ir įsigyti kokybišką paltą, nes tai yra drabužis, kuriuo vilkėdami mes sukuriame pirmąjį įspūdį. Lietuvoje, galima sakyti, 7 mėnesius reikia palto, todėl jis turėtų būti iš itin kokybiškos medžiagos. Pagalvokite, jeigu kas dvi savaites jį reikės nešioti į valyklą ar bus aplipęs burbuliukais, apsivėlęs, kiekvieną sezoną jums tai bus didžiausias galvos skausmas.

9. Maža juoda suknelė

Ir galiausiai – maža juoda suknelė. Tai nereiškia, kad jūsų spintoje turi būti klasikinė – su laivelio formos iškirpte, įliemenuota, žemiau kelių ir su rankovėmis. Juoda suknelė gali būti visokia: susegama, susiaučiama, su užtrauktuku, diržu ar be jo. Svarbiausia, kad tiktų jūsų figūros tipui. Kuo mažiau detalių – tuo daugiau kartų galėsite ją apsivilkti: į darbą, vakarėlį, teatrą ar, priderinus ekstravagantiškus batus ar pėdkelnes, puoštis ja į naujametį karnavalą.

Projekto dalyvė Agnė
Projekto organizatorių nuotr.

Užsakymo nr.: PT_69622320

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis