Žiemos pradžiai - renginiai jums ir jūsų draugams

Žiema jau įsikūrė miestų gatvėse ir kiemuose, o kultūrinės miesto erdvės žada dar daugiau įdomių pasiūlymų, kaip praleisti savo laisvalaikį prasmingai. Spektakliai, koncertai, operos bei kiti kultūriniai renginiai niūriu ir žvarbiu oru yra kaip tik tai, kas šildo širdį bei sielą, todėl po dienos darbų likti namuose neverta – kultūra persmelktos miesto vietos jau laukia jūsų!

„Poème Harmonique” – tai dar 1998 m. Prancūzijoje Vincent Dumestre suburtas muzikantų ansamblis. Muzikantai nuolatos vysto ir kitas menines disciplinas, siekdami muzikoje sukurti menų sintezę: aktoriai, šokėjai, cirko artistai ar lėlininkai prisijungia prie dainininkų ir muzikantų, atliekant kamerinę muziką. Šis ansamblis yra įvertintas ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje, įrašęs kelioliką diskų bei pripažintas meno bei muzikos kritikų, o gruodžio 1-ąją jį galėsite išvysti ir Vilniuje (renginio organizatorius – „Institut français de Lituanie“).

Ne veltui Giuseppe Verdi kūriniai atliekami operų halėse visame pasaulyje – jo operos atgaiva širdžiai ir sielai, viena jų – „Trubadūras“, kuria mėgautis galėsite jau gruodžio 2-ąją. Tai – ekstremali opera, nukelianti į XIX amžių, su pačiomis gražiausiomis pasaulyje arijomis. Čia gausu aistrų, vulkaniško dramatizmo, emocinių gelmių ir gyvenimo išminties. Kūrinys jus panardins į meilės ir pavydo, pykčio ir karo sūkurį, tad pasiruoškite tikrų tikriausioms dramoms (renginio organizatorius – Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras)!

Spektaklyje „Sugrįžimas“ dukra paklydėlė, po daugybės praleistų metų JAV, sugrįžusi į ramų gimtąjį miestelį Airijoje, į nykų ir niūrų jo gyvenimo ritmą įneša naujų spalvų. Giminaičiai įtaria, kad Amerikoje ji užsiiminėjo su katalikiška morale ne visai derančiais dalykais, tačiau kai kam iš senųjų gyventojų teks iš naujo perkainoti tradicines vertybes bei supratimą apie moralę ir padorumą. Visa tai ir dar daugiau – jau šį trečiadienį (renginio organizatorius – Lietuvos nacionalinis dramos teatras).

„Škac, mirtie, visados škac...“ galima vadinti lietuviškuoju „Romeo ir Džiuljetos“ variantu. Spektaklis pasakoja istoriją apie du jaunuolius bei jų pirmąją meilę – stiprią, tačiau naivią, visagalę, tačiau trapią. Ir nors pjese nesibaigia taip dramatiškai, kaip „Romeo ir Džiuljeta“, nemirtingai meilei ir dramatiškam išsiskyrimo skausmui abejingi nelieka nei suaugę, nei paaugliai. Juk meilės tema – neišsenkantys ir visada aktualūs klodai, o gruodžio 4-osios ketvirtadienį į juos ners „Keistuolių“ teatro aktoriai (renginio organizatorius – „Keistuolių“ teatras).

Operetėje „Vienos kraujas“ parodijuojama ir švelniai šaipomasi iš Vienos kongreso dalyvių lozungo „„mylėti, o ne kariauti”. Nuostabi valsų karaliaus muzika čia įsuka į smagų kūrinio siužetą, kuris sukelia šypseną. Tikriausiai tai ir yra spektaklio paslaptis, kiekvieną kartą į jį sutraukianti minias žiūrovų ir jiems vis negana. Taigi, kauniečiai ir miesto svečiai gruodžio 5-ąją pradėti savaitgalį kviečiami būtent čia (renginio organizatorius – Kauno valstybinis muzikinis teatras).

Nors gyvename ne romantikos laikais, sakoma, kad kiekviename mūsų yra išlikę dalelė beviltiško romantiko ir tai galėsite patikrinti jau sekmadienį. Monospektaklis „Tūla ir kiti“  – pasakojimas apie valkatišką ir dievišką, purviną ir tyrą, girtą ir sąmoningą, nuščiuvusią ir klykiančią meilę moteriai ir Vilniui. Pasakojimo herojus sutinka merginą, vardu Tūla ir trumpas bei tragiškas jų ryšys trunka tik savaitę, bet išlikę prisiminimai padeda herojui jaustis gyvam net tada , kai per greitai prabėgęs gyvenimas negailestingai žvelgia į akis, leisdamas suprasti, kad ateinanti diena jau neatneš nieko naujo. Tai – pjesė balsui ir pianinui, po kurios norisi prisėsti ir pagalvoti , o žiemiški vakarai tam nepaneigiamai tinka (renginio organizatorius – Bardai LT).

Renginiai Vilniuje (http://kur.delfi.lt/renginiai/vilniuje) stebina savo gausa, todėl kartais sunku nepasimesti tarp visų pramogų ir išsirinkti tinkamiausią. Portale http://kur.delfi.lt/ gali rasti sostinėje bei didžiausiuose Lietuvos miestuose vykstančius renginius – koncertus, vakarėlius, futbolo, krepšinio varžybas, šou, festivalius, spektaklius, miuziklus ir kitus. Sužinok, kas vyksta tavo mieste!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis