Vasarą kultūriniai renginiai vyks ne tik uždarose erdvėse

Malonius vasaros vakarus galite leisti ne tik lauko kavinėse gurkšnojant gaivius gėrimus ir ragaujant skanų maistą. Visą vasarą kultūriniai renginiai vyks ne tik uždarose teatrų erdvėse bei scenose, bet ir jaukiuose kiemeliuose, terasose ar parkuose.

Pirmadienio, birželio 8 d., vakarą, Vilniaus kameriniame teatre kviečiame stebėti spektaklį „Vertėjas“. Spektaklis pastatytas pagal garsios išeivijos rašytojos Laimos Vincės pjesę, o jį sukūręs šeimyninis teatro menininkų duetas Alicija Gian (JAV) bei Marius Mačiulis (LT) jo žanrą ironiškai apibūdina kaip „lietuvių liaudies patriotinę dramą“. Šiame spektaklyje galėsi išvysti kiek gi viename spektaklyje gali tilpti meilės, neapykantos ir Lietuvos. „Vertėjas“ – tai kelios susipynusios istorijos, kurios pasakoja, kodėl lietuviai turėjo palikti Tėvynę, bet nenustojo mylėti jos iš tolo. Šį spektaklį rekomenduojame pamatyti kiekvienam, kuris be galo myli savo tėvyne ir galbūt net gi yra susidūręs su emigracija.

Lietuvos nacionaliniame dramos teatre Vilniuje, vėlų antradienio, birželio 9 d., vakarą po darbų, kviečiame stebėti šokio spektaklį „Batsheva Ensemble (Izraelis). Decadance“. Garsi pasaulyje ir didžiausia Izraelio šiuolaikinio šokio trupė „Batshevos“ atvyksta į Lietuvą! Šios trupės choreografas – Ohadas Naharinas – vienas geidžiamiausių bei originaliausių šių laikų choreografų, tad galite įsivaizduoji, kokį įspūdingą reginį turite galimybę išvysti. Šis talentingas šokėjas bei choreografas įkūrė „Batsheva Ensemble“ norėdamas mokyti ir skatinti talentus bei ugdyti jaunąją auditoriją. Šokėjų trupę sudaro 14 šokėjų, nuo 18 iki 24 metų. Visi jie surinkti iš įvairių pasaulio kampelių – Izraelio, JAV, Kanados, Japonijos. Nepraleiskite šio unikalaus reginio!

Legendinis Rolandas Kazlas ir spektaklis „Palata“ – taip galite praleisti trečiadienio, birželio 10 d., vakarą Nacionaliniame Kauno dramos teatre. „... po dvidešimties metų, visame mieste aš suradau vos vieną protingą žmogų, bet ir tas pamišėlis“ – tik viena eilutė, bet kaip intriguoja! Spektaklio autorius bei režisierius aktorius Rolandas Kazlas pasakoja, jog šio spektaklio ašis – lemtingas ligonio ir daktaro susitikimas. Jie abu domisi ir yra kankinami esminių žmogaus būties, tikėjimo, netikėjimo, gyvenimo, mirties ir nemirtingumo klausimų. Praleiskite trečiadienio vakarą apmąstydami ir pasinerdami į filosofinius gyvenimo niuansus.

Vilniuje įsikūrusio Valstybinio jaunimo teatro komanda kviečia ketvirtadienį, birželio 11 d., pamatyti spektaklį „Aštuonios mylinčios moterys“. Ši detektyvinė komedija subalansuota kaip tik ketvirtadienio vakarui. Spektaklyje atsiskleidžia elegantiškas humoras, grakštūs sąmojai ir nenuspėjami siužeto vingiai. Bet ten, kur yra moteris, o ypač daug moterų – yra daug jausmų, emocijų ir netikėtų situacijų. Aštuonios moterys: žavios, protingos, gundančios ir pavojingos – uošvienė, žmona, dukros, kitos giminaitės, tarnaitės. Spektaklio siužetas – mėginimas išsiaiškinti kas nužudė vienintelį šeimos vyrą. Nusiteikite intrigoms, subtilaus humoro dozei bei detektyviniam smalsumui!

Siūlome penktadienio vakarą praleisti ramiai, besiklausant malonios, simfoninės muzikos melodijų. Birželio 12 d., LDM Vilniaus paveikslų galerijoje vyks koncertas „Genesis suite“. Koncerte išvysite ir galėsite išgirsti smuikininkę Saulę Rinkevičiūtę, violončelininkę Vitą Šiugždinienę, fortepijonu skambinančią Rūtą Buškevics, Kauno valstybinę chorą ir, žinoma, Lietuvos valstybinį simfoninį orkestrą, kuriam diriguos Gintaras Rinkevičius. Lietuvos valstybinis orkestras garsėja tuo, jog nebijo eksperimentuoti, kurti naujas simfonines programas, skirtas ne tik klasikos gerbėjams. Tad šį sezoną, vasaros koncertų metu, klausytojų laukia „Genesis Suite“ programa.

Vasara dar tik prasidėjo, o renginių Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje daugėja ypatingai sparčiai. Kultūriniai renginiai (http://kur.delfi.lt/kultura), spektakliai, klasikinės muzikos koncertai bei vakarai – visko tiek ir dar daugiau galite rasti renginių, restoranų ir kavinių svetainėje Kur.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis