Valentino dienai – Jose Carreras koncertas

Amžius meilei nesvarbu – įsimename šį posakį ir drąsiai džiaugiamės meilės diena! Tiesa, ji išauš tik sekmadienį, o kol jos lauksime, apsilankykime kituose renginiuose, kurie džiugins ne ką mažiau.

Antradienį kviečiame apsilankyti studijoje “Dvi Taurės Meno”, kurioje patirsite kūrybos polėkį. Patirtis ir mokėjimas “gražiai piešti” šiame užsiėmime nėra svarbiausi. Svarbiausia - noras sukurti šį tą gražaus ir pasiduoti užplūstančiai kūrybai. Šiandieną bus tapoma R. Magritte paveikslo “The Lovers” improvizacija. Patyrusi tapytoja žingsnis po žingsnio papasakos, kaip nutapyti paveikslą, o jums tereikės paimti į rankas teptuką, taurę ir mėgautis malonia kompanija. Tad išdrįskite išbandyti šį tą naujo – galbūt atrasite savo naują aistrą?

Lietuvoje vis populiarėjantis ir į užribį toliau stumiantis tradicinį humorą, “stand up” komedijos žanras ir jo puoselėtojai “Humoro klubas” kviečia išvysti feministinį Luisa Omielan pasirodymą “Am I Right Ladies?!”. Šis pasirodymas – Luisos odė moteriškumui: meilė savo apvalumams, savo seksualumui, meilė tam pasitikėjimui savimi, kurį jai suteikė komikės karjera. Vakarėlyje su “bajeriukais” išgirsite ironiškų, atvirų gyvenimo istorijų, kurios privers juoktis iki ašarų ir pritarti visoms laisvos moters mintims. Pasirodymas vyks jau šį trečiadienį Tamsta klube. Jeigu “stand up” Jūsų komedijos žanras – būtinai apsilankykite!

Ketvirtadienį kviečiame apsilankyti stipriame ir temperamentingame spektaklyje „Brangioji Mokytoja“. Spektaklis, pastatytas pagal L. Razumovskajos pjesę, įsuks į niekur nedingusias mokyklos realijas ir papasakos apie pavojingą mokytojos ir jos mokinių bendravimą, pamažu virstantį nevaldomu mokinių manipuliavimu ir žiauriu psichologiniu teroru. Spektaklio režisierė kelia klausimą - kaip toli galima eiti, kovojant dėl šviesios ateities, ir ant kortos statant žmogiškąsias vertybes? Minimalistinis scenovaizdis išryškina personažų charakterius bei leidžia įsijausti į vykstančią dramą, tad dairytis į laikrodžius tiesiog nebus kada – siužetas jus įtrauks ir nepaleis iki spektaklio pabaigos. Spektaklis skirtas vyresnių klasių moksleiviams, jų pedagogams ir tėvams, jeigu bent vieniems priklausote - tikrai nenusivilsite.

Ką mes žinome apie XIX a. pab. – XX a. pirmosios pusės vestuvių tradicijas Lietuvoje? Turbūt ne tiek daug, kiek norėtųsi, o ir senelių pasakojimai jau ima dilti iš atminties. Tad apsilankymas Kauno rotušėje būtų puiki proga ne tik pasigrožėti jos skliautais, bet ir bent trumpam panirti į praeitį – čia jau šį ketvirtadienį duris atvers meilės dienai skirta paroda „Ir jie(-ms) pasakė TAIP!“. Parodoje bus pristatyta XX a. pirmosios pusės vestuvinė fotografija bei išlikusios vestuvinės aprangos detalės ir įvairūs aksesuarai. Nuotraukos – svarbios praeities liudytojos. Jose galite ne tik išvysti užfiksuotas žmonių nuotaikas, bet ir pasigrožėti tuo metu vyravusia mada, jų gyvenamąja aplinka. Paroda veiks iki vasario 15 dienos – suskubkite apsilankyti ir pasigrožėti praeities aidais, kol jie vėl neatgulė į muziejaus fondus ir privačių asmenų archyvus.

Sekmadienį, meilės dieną, kviečiame apsilankyti išskirtiniame renginyje - Jose Carreras koncerte! Jose Carreras, kartu su Luciano Pavarotti ir Placido Domingo, yra įėjęs į muzikos istoriją, kaip operos meną išpopuliarinęs solistas, juk apie šią operos grandų trijulę žino net tie, kurie nėra pabuvoję nei vienoje operoje. Jose Carreras - vienintelis operos solistas, kurio repertuaras apima daugiau nei 100 operų ir yra pardavęs daugiau nei 10 mln. kopijų savo albumų. Belieka tik pasidžiaugti, kad tokios pasaulinės rimtosios muzikos žvaigždės neaplenkia Lietuvos klausytojų ir nepraleisti šio pasirodymo, juolab Kur.lt siūo net -30% nuolaidą bilietams į šį renginį. Apsilankykite patys arba pradžiuginkite savo mylimus žmones – taip praleista Šv. Valentino diena įstrigs atmintyje išties ilgai!

Daugiau renginių rasite Kur.lt svetainėje. Išsirinkite, apsilankykite ir mėgaukitės kiekviena akimirka – Jūs nusipelnėte gyventi linksmai!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis