Trileryje „Numeris 44“ - serija keistų ir žiaurių vaikų mirčių

Vieno sėkmingiausių Anglijos kino kūrėjų Ridley Scotto gerbėjai jau balandį galės mėgautis naujausiu jo prodiusuotu filmu – į Lietuvą atkeliauja trileris „Numeris 44“ (angl. „Child 44“). Pagal bestseleriu tapusį sukrečiantį to paties pavadinimo Tomo Robo Smitho romaną pastatytoje juostoje žiūrovai nusikels į vieną tamsiausių Rusijos istorijos laikotarpių – stalinistinius 1953-uosius.

Filme „Numeris 44“ žiūrovai išvys ryškiausių Anglijos ir Švedijos kino žvaigždžių – šalia pagrindinį vaidmenį painioje nusikaltimų istorijoje atlikusio Tomo Hardy pasirodys britų ekrano pažiba Gary Oldmanas bei Skandinavijos talentai Noomi Rapace ir Joelis Kinnamanas.

Acme Films nuotr.

Politinę Stalino metų potekstę užkabinančiame trileryje pasakojama apie karo didvyrį ir valstybės saugumo pareigūną Leo Demidovą (akt. T.Hardy). Jis – buvęs našlaitis, kuriam pavyksta prasimušti į aukščiausio rango tyrėjus. Aršiai su valstybės priešais besikaunantis Leo vieno sulaikymo metu sulaukia smūgio į paširdžius. Tardomas įtariamas šnipas ir sistemos išdavikas įvardija Leo žmoną Raisą (akt. N.Rapace) kaip sąmokslininkę. Slaptosios policijos agentas priverčiamas tirti jo mylimosios veiklą.

Tuo pat metu Leo į rankas patenka ant traukinio bėgių žuvusio berniuko byla. Nors daiktiniai įrodymai liudija ką kita, vyras elgiasi pagal protokolą. Jis mėgina įtikinti vaiko tėvą, taip pat valstybės saugumo darbotoją, kad ši nelaime – nelaimingas atsitikimas. Juk Stalino dekretas byloja: „Rojuje nusikaltimų nėra.“

Acme Films nuotr.

Galiausiai dėl nenoro įduoti žmoną Leo išsiunčiamas į niūrų industrinį Volsko miestą. Netekęs ankstesnio rango vyras su vietinės policijos viršininku (akt. G.Oldmanas) įsitraukia į šiurpių nusikaltimų virtinės tyrimą – paaiškėja, kad panašiomis aplinkybėmis kaip ir Leo kolegos sūnus netoli traukinio bėgių „įvykus nelaimingiems atsitikimams“ yra mirę tuzinai berniukų. Pareigūnai priversti grįžti į Maskvą, kad atsektų žudiko pėdsakus, tačiau jiems skersai kelio stoja sistema ir ištikimi jos sekėjai.

Kaip rasti žudiką, kuris neegzistuoja ir kuo baigsis nusikaltėlio persekiojimas, Lietuvos žiūrovai filme „Numeris 44“ sužinos jau nuo balandžio 24 dienos.

Filmo „Numeris 44“ anonsas:

https://www.youtube.com/watch?v=Uia6y9SRsj4

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis