„Tele Bim-Bam“ ir LVSO sudėjo paskutinius štrichus netrukus prasidėsiančiam koncertiniam turui

Generalinėje repeticijoje - paskutiniai akordai.

Naujai suskambusios gražiausios „Tele Bim-Bam“ melodijos, kuriamos prestižinio Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro (LVSO) bei mažųjų ir didžiųjų „Tele Bim-Bam“ kolektyvo narių, paskutinės pastabos ir nurodymai, puiki nuotaika, susikaupę artistų veidai, ir juose įžvelgiamas koncertinio turo laukimas – tokia buvo generalinė „Tele Bim-Bam“ ir LVSO repeticija. Į grandiozinį turą per didžiausias Lietuvos arenas Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje artistai leisis jau kitą savaitę, lapkričio 18 d.

„Mes visi iki šios repeticijos dirbome atskirai. Turėjome orkestro muzikos įrašą ir su vaikais pagal jį ruošėme namų darbus. Manau juos atlikome tikrai neblogai, o per likusią savaitę dar pakoreguosime tam tikras vietas. Labiausiai jaudinausi dėl mūsų trijų mažiausių, kuriems šis koncertinis turas bus pirmasis kaip solistams, tačiau mažiukai buvo šaunuoliai – puikiai pasirodė“, – džiaugiasi „Tele Bim-Bam“ vadovė Neringa Čereškevičienė.

Organizatorių nuotr.
Mažiausiam koncertiniame ture solinę partiją atliksiančiam „Tele Bim-Bam“ nariui Kristupui – vos penkeri. Jis dainuos puikiai pažįstamą „Vorą“. Scenoje pasirodys ir dvi pirmokės – Kotryna, atliksianti „Baltąją varnelę“, ir Auksė padainuosianti „Mane barė“. Įdomu tai, jog mažieji solistai šiuos kūrinius atliks su didžiosiomis „Tele Bim-Bam“ atžalomis, kurios nuo mažų dienų dainavo šias dainas.

„Tai bus savotiškas dainų perdavimo aktas scenoje“, – sako N. Čereškevičienė ir juokauja, jog, jos nuomone, didieji kartu su ja „Tele Bim-Bam“ dainas dainuos iki pat senatvės.

„Ši repeticija buvo skirta pasižiūrėti, ar viskas gerai, ar nėra kažkokių klaidų aranžuotėse. Bene didžiausias iššūkis turbūt buvo „Tele Bim-Bam“ mažiesiems vaikams, kuriems dar neteko koncertuoti drauge su mumis. Tai buvo galimybė mums susipažinti ir susidraugauti, – tikina koncertuose diriguosiantis LVSO dirigentas Ričardas Šumila. – Aišku, visada gali rasti prie ko prisikabinti ir ką patobulinti, bet mes dar prieš kiekvieną koncertą turėsime po repeticiją, tad, manau, jog viskas bus tikrai labai gerai. Pusę koncertinės programos esame jau tris kartus groję. Pažįstama mums muzikos specifika, ne naujiena darbas su „Tele Bim-Bam“ vaikais“.

Iš viso „Tele Bim-Bam“ ir LVSO koncertuose skambės 19 „Tele Bim-Bam“ dainų. Dar vieną kūrinį specialiai šiuose koncertuose susirinkusiai publikai atliks suaugę „Tele Bim-Bam“ artistai, įkūrę savo grupę. „Šioje grupėje - mano dukra Kotryna, sunūs Justas, ir mūsų didžioji Eglė. Jie yra laimėję ne vieną dainuojamosios poezijos konkursą ir turi labai gražių dainų, tai nusprendžiau juos pakviesti atlikti savo kūrybos dainą ir taip papuošti mūsų koncertą“, – po repeticijos apie dar vieną žiūrovams ruošiamą staigmeną sakė „Tele Bim-Bam“ kapitonė.

Organizatorių nuotr.
R. Šumila džiaugiasi, jog nuo paskutinių LVSO ir „Tele Bim-Bam“ koncertų dvigubai išsiplėtusiame kūrinių repertuare atsirado daugiau dainų iš senesnio kolektyvo repertuaro. „Manau, kad tos senesnės dainos yra aktualesnės vyresniems žmonėms, kurie tuo metu buvo dar vaikai. Tai dainos iš mano laikų, pavyzdžiui, „Naktelės žiedai“ ar „Šimtakojis“, – vardina dirigentas ir sako esantis įsitikinęs, jog koncertas bus labai smagus ir labai gyvas, o atlikėjus ir žiūrovą sies labai glaudus ryšys.

Specialiai šiam koncertiniam turui iš Londono, kur šiuo metu studijuoja, parskrenda N. Čereškevičienės sūnus Justas.

„Labai smagu, kad visi susirenkame. Tai bus labai šiltas koncertinis turas, į koncertus reikės įsiklausyti. Tai bus nuoširdus pasibendravimas su publika, – teigia vadovė. – Vaikai labai laukia šio koncertinio turo pradžios, o aš nervinuosi, bet stengiuosi jiems to neparodyti. Mano misija, kad jie išeitų į sceną pasidžiaugti. Čia yra didysis pedagoginis stebuklas“.

„Tele Bim-Bam“ ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertai: lapkričio 18 d. – Kauno „Žalgirio“ arena; lapkričio 20 d. – Vilniaus „Siemens“ arena; lapkričio 22 d. – Klaipėdos „Švyturio“ arena; lapkričio 24 d. – Šiaulių arena; lapkričio 25 d. – Panevėžio „Cido“ arena.

Video siužetas iš „Tele Bim-Bam“ repeticijos: http://www.youtube.com/watch?v=It06spCkcmU&feature=youtu.be

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis