Suskubkite į geriausius spektaklius ir koncertus

Kol sezonas nesibaigė – suskubkite pamatyti geriausius šių ir praėjusių metų spektaklius bei apsilankyti koncertuose. Juk artėjant vasarai norėsis šiltus saulėtus vakarus leisti gamtoje, o kol kas – siūlome keletą iš daugybės šios savaitės kultūrinių renginių.

* Antradienį, gegužės 12 d., Nacionaliniame Kauno dramos teatre bus rodomas spektaklis „Kartu“. Spektaklyje žodis „kartu“ randa abi reišmes – kartu burnoje po vakarykščių išgertuvių, kartu su draugu. Šio spektaklio kūrėjai sako, jog norėjo atkreipti dėmesį į jaunimą, kuris ieško savęs, ieško savo galimybių ribų. Herojai – jauni, 18-19 metų, tad stebėdami spektaklį prisiminsite savo paskutinius „–nioliktus“ metus, stebėsitės, kaip pasikeitėte ir su kokiomis problemomis susiduria, kaip viską išgyveną šiuolaikiniai aštuoniolikmečiai. „Drama „Kartu“ – kelionė, kasdienybės atvaizdas.“

* Šokiruojantis ir ekstravagantiškas. Tokį jums siūlome antradienio vakarą, jei apsilankysite Vilniaus kameriniame teatre. Gegužės 12-18 d. vykstantis teatro debiutų festivalis „Tylos“ traukia naują žiūrovų kartą. Festivalio pirmąją dieną galima bus stebėti spektaklį Tylos! „La Merda“. Spektaklyje vaidina garsi italų aktorė Silvia Gallerano. Pasibjaurėtinos paslaptys, ryžtas, užsispyrimas ir drąsa, vidinė kova prieš savo įžymybės proveržį šioje dailių šlaunų ir laisvės persmelktoje visuomenėje. Visa tai išvysite spektaklyje, kuris yra festivalių svečių italų ir britų jungtinis projektas.

* Visus mylinčius ar bent šiek tiek prijaučiančius šokiui privalu pamatyti šį renginį. Šou-baletas „TODES“ su nauja programa „Šokame meilę“ jau gegužės 13 d., trečiadienį, Klaipėdos Kultūros centre „Žvejų rūmai“. Talentingieji rusai atkeliauja į Lietuvą parodyti ko išmoko ir kaip patobulėjo per keletą metų. Kodėl „Todes“ tokie išskirtiniai? Jie unikalūs ir nepakartojami savo šokio stiliumi, ypatingai profesionaliu požiūru į darbą, mokantis choreografiją kartu mokomasi ir aktorystės meno. Kiekvienas jų pasirodymas ir žingsnis scenoje – preciziškai apgalvoti nuo pradžių iki galo. O kur dar stulbinantys kostiumai bei naujų technologijų panaudojimas! Visa tai ir yra „Todes“.

* Kauno valstybiniame muzikiniame teatre penktadienį, gegužės 15 d., taip pat skambės muzika ir bus daug šokio. Šokio spektaklis „Dulkių spindesys“ tai Kauno valstybinio muzikinio teatro baleto trupės artistų idėja. Geriau žinomi kaip stepo grupės „Funny Beat“ nariai – Dainius Bervingis bei Gintaras Visickis – yra šio libreto autoriai bei choreografai. Muziką spektakliui kūrė dar geriau visiems žinomas dainininkas, kompozitorius bei prodiuseris – Linas Adomaitis. O kostiumai bei visa scenografija tai Marijos Rubavičiūtės darbas. Šie jauni, perspektyvūs menininkai kartu sūkūrė savotišką šedevrą. Pagrindinė spektaklio mintis – priminti, jog svarbiausia žmogui visada yra meilė, net jei ji gimtsta šiam jausmui iš esmės svetimoje ir netgi jį niekinančioje aplinkoje.

* Dar vienas puikus spektaklis penktadienio vakarą visus trauks į Nacionalinį Kauno dramos teatrą. Spektaklyje „Biografija: Vaidinimas“ analizuojamas likimo neišvengiamumas, asmeninių pasirinkimų variacijos ir utopinis troškimas keisti savo gyvenimo biografiją. Siurealizmas bei absurdiškumo elementai primins F. Kafkos kūrinį „Procesas“. Spektaklyje asmeniniai apsisprendimai tėra iliuzija, nes visada už nugaros stovi Likimas/Dievas ar dar kažkas kitas, o kritinė Žmogiškoji klaida – neišvengiama.

Koncertai, spektakliai, įvairūs netradiciniai renginiai bei pasirodymai – visa tai ir dar daugiau galite rasti vienoje ir labai patogioje svetainėje Kur.lt (http://kur.delfi.lt/). Svetainėje tvarkingai kalendoriuje pažymėti visi kultūriniai renginiai Vilniuje (http://kur.delfi.lt/kultura/vilniuje), Kaune ir Klaipėdoje, taip pat galima rasti sąrašą jaukių kavinių bei restoranų. Visa tai padės jums suplanuoti šios savaitės laisvą laiką.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis