Susitikimas “Išgyventi kaip kine”: apie nepriklausomą kino gamybą

Susitikimas “Išgyventi kaip kine” vyks sausio 31 d., antradienį, 17 val. Coffee Inn Roasters (Pylimo g. 51, Vilnius).

Nepriklausomo kino gamyba vis labiau tampa neatsiejama šiuolaikinės kultūros dalimi, o savarankiškai, be rėmimo ar pagalbos dirbančių ir kuriančių režisierių, scenarijaus autorių, aktorių bei prodiuserių darbas - vis dažnesniu jos akcentu. Jie, kaip ir kiekvienas savo nepriklausomybę ir kūrybos laisvę labiau už bet kokius varžymus vertinantis kūrėjas, susiduria su kasdieniais sunkumais ir kliūtimis darbo organizavimo, finansavimo ir įgyvendinimo kontekste.

Justinas Piliponis
Organizatorių nuotr.

Norėdamas atkreipti į tai atkreipti dėmesį ir nepriklausoma kino gamyba užsiimančių menininkų iššūkių iškelti į dienos šviesą, Prancūzų institutas Lietuvoje, rengia susitikimą “Išgyventi kaip kine” - apie nepriklausomą kino gamybą.

Severija Janušauskaitė
Organizatorių nuotr.

Susitikimo metu kartu su nepriklausomais režisieriais, aktoriais, scenarijaus autoriais, prodiuseriais ir kitais dalyviais, kalbėsimės apie kūrybinę ir vadybinę nepriklausomos kino industrijos pusę, jų pačių inicijuotus ir įgyvendintus naujausius projektus bei klausime, kaip jiems pavyksta - vieniems ir visiškai savarankiškai?

Birutė Kapustinskaitė
Organizatorių nuotr.

Dalyviai: poetė Indrė Valantinaitė, aktorė ir atlikėja Clotilda Solange Rigaud, prodiuseris Justinas Piliponis, scenaristė Birutė Kapustinskaitė ir aktorė Severija Janušauskaitė.

Clotilda Solange Rigaud
Organizatorių nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis