Susiplanuok savaitgalį jau dabar - Latvijos miestas siūlo pramogas visai šeimai

Žemei įmigus žiemos miegu, Liepoja tampa vienu gražiausių ir puošniausių Latvijos miestų.

Pakelkite akis aukštyn - centrinėje miesto gatvėje žėri balčiausio sniego snaigių nėriniai. Susižavėjimą kelia nuo namų fasadų žaižaruojančios šviesų projekcijos.

Liepojos regiono Turizmo informacijos biuro nuotr.
Ant Karuostos tilto Jus maloniai pasitiks miesto angelai sargai. Vaikus turėtų pradžiuginti „Piparkūku pilsētiņa“. Pačiam mieste centre įrengtame miestelyje vaikai ras mažus jaukius namukus ir čiuožyklas. Didžioji miesto eglė savo šviesomis miestelėnų ir miesto svečių akis džiugins iki vasario 2-osios dienos. Tą dieną Liepojoje sugriaudės Europos ralio čempionato 2-ojo etapo „Rally Liepāja“ dalyvių lenktyniniai automobiliai. Nelikite nuošaly, Liepoja švenčia žiemą!

Liepojos regiono Turizmo informacijos biuro nuotr.
Aktyvūs žiemos džiaugsmai

Aktyvaus poilsio mėgėjai taip pat neliks nusivylę. Vos tik šaltukas ims kutenti nosį, prasidės stintų laukimo šventė. O kur dar čiuožinėjimo ir slidinėjimo malonumai, galynėjimasis su vėju ant ledo su jėgos aitvaru.

Kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį lankytojams savo duris atveria Karuostos kalėjimas. Vos tik žemę užklos sniegas, slidinėjimo ir snieglenčių sporto mėgėjų nekantriai lauks „Beberliņi“ ir Gruobinios vandenlenčių parkas.

Liepojos regiono Turizmo informacijos biuro nuotr.
„Jura staļļi“ kvies pasivėžinti arklių traukiamomis rogėmis, o po to kaulus sušildyti Kaubojaus sriuba. Beberlinių BB WAKEPARK savo lankytojams rengia žiemišką staigmeną – sveikuolių „ruonių“ laukia maudynės eketėje. Tie, kurie neišdrįs save išbandyti ledinio vandens voniose, galės rinktis priešingą alternatyvą – kaitinimąsi pirtyje ir karšto vandens kubile.

Norintys pačiuožinėti galės mėgautis šiuo malonumu Liepojos ledo arenos čiuožyklose, o ledo ritulio mėgėjų laukia arena „ledo ritulys su lazda“. Jei norite papildyti ledo ritulio sirgalių gretas ir įsitraukti į sportinį šurmulį, atvykite į profesionalų ledo ritulio varžybas.

Liepojos regiono Turizmo informacijos biuro nuotr.
Mėgautis paplūdimio malonumais Liepojoje galima ištisus metus! Liepojos Olimpinio centro baseinų ir SPA komplekse pailsės kiekvienas: pirtys, gydomieji ir atpalaiduojantys masažai turėtų pamaloninti sveiko poilsio mėgėjus. Vaikai smagiai praleis laiką įvairiuose vandens atrakcionuose. Džiaugsmo ir nepakartojamų akimirkų jiems turėtų suteikti čiuožimas vandens nusileidimo kalneliais, pliuškenimasis vandens pursluose, maudynės po krintančio vandens srovėmis.

Liepojos regiono Turizmo informacijos biuro nuotr.
Jei laikote save tikru sporto fanu, būtinai apsilankykite „Rally Liepāja“: Europos ralio čempionato 2014 metų sezono antrajame etape ir Latvijos ralio čempionato 2014 metų sezono pirmajame ir antrajame etapuose. Sausio 31 d. – vasario 2 d. Liepojos ir Kuldygos keliais tiek svečiai iš užsienio, tiek Latvijos automobilių sporto atstovai per tris dienas turės įveikti 12 greičio ruožų (240 kilometrų). Gauti išsamesnės informacijos ir įsigyti bilietus galima interneto svetainėje http://lvrally.com/eng ar Liepojos regiono turizmo informacijos biure.

Liepojos regiono Turizmo informacijos biuro nuotr.
Lyrinės malonės akims ir ausims

Kultūrinė Žiemos festivalio programa neleis nuobodžiauti nė vienos dienos. Šiuo šventiniu laikotarpiu kasdien vyks įvairūs renginiai, kuriuose tikrai verta apsilankyti. Jei kartais aktyvių renginių šurmulys atimtų iš jūsų daug jėgų, tuomet tikras lyrinis atokvėpis bus sausio 17 dienos Liepojos simfoninio orkestro koncertas „Šopenas penkiuose žemynuose“ Liepojos Latvių bendrijos namuose iš koncertinio ciklo „Didžiojo gintaro laukiant“.

Liepojos regiono Turizmo informacijos biuro nuotr.
„Išgirsite Šopeną taip skambant, kaip dar niekad iki šiol nebuvote girdėję!“ žada Liepojos simfoninio orkestro dirigentas lietuvis Aleksandras Šimelis. „Girdėsite įvairių tautų etnomuzikos stiliais atliekamas Šopeno kūrinių aranžuotes.“

Projekto „Šopenas penkiuose žemynuose“ autorė yra garsi lenkų multiinstrumentalistė, muzikologė, dainininkė ir kompozitorė Marija Pomjanovska. Vasarą ši koncertinė programa skambėjo Vilniuje, vasaros festivalyje „Piano.lt“.

Žiemos šviesų paletė Liepojoje

Kad pažintis su šviesose skendinčiu miestu būtų artimesnė, Liepojos regiono turizmo informacijos biuras yra parengęs naktinį nuotykį – nuotaikingą, paslapčių ir staigmenų kupiną ekskursiją „Žiemos šviesų paletė Liepojoje“. Dažnai žemyn nudurtos nosys ir žvilgsniai sutrukdo pastebėti aplink mus esančius įdomius ir gražius objektus. Šįkart dėmesys kreipiamas dar neįvertintiems ir nepastebėtiems miesto objektams. Ekskursija praturtinta įdomiomis istorijomis ir pasakojimais. Visą tai leis pamatyti visai kitas Liepojos spalvas.

Liepojos regiono Turizmo informacijos biuro nuotr.
Po žiemiško pasivaikščiojimo kviečiame susišildyti karšto gėrimo taure kuriame nors iš svetingųjų miesto restoranų ar kavinių. Jūsų ramia ir komfortiška nakvyne pasirūpins puikūs miesto viešbučiai. Tikimės, kad Liepojoje jūsų gyvenimo laikrodžiai ims skaičiuoti laimės minutes!

Video apie poilsį Liepojoje: http://www.youtube.com/watch?v=j-7R9BhGr6g&feature=c4-overview&list=UUfRxdld0tfqMysK5PltWRGA

Išsamesnę informaciją apie Liepojos Žiemos festivalį rasite Liepojos regiono Turizmo informacijos biuro interneto svetainėje: http://liepaja.travel/lt/renginiai/ziemos-festivalis-liepojoje/

Užsakymo nr.: PT_63747460

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis