Stilingame trileryje „Apsimetėlis, sukčius ir dama“ – trapi K. Dunst bei nenuspėjamas V. Mortensenas

Stilingo, vizualaus ir veiksmo kupino kino mėgėjams tikru atradimu taps rugpjūčio 1 dieną į Lietuvos kino teatrus atkeliaujantis trileris „Apsimetėlis, sukčius ir dama“ (angl. „Two Faces of January“), kurio veiksmas vyksta 1962-aisiais. Režisieriaus amplua debiutavęs žinomas scenaristas Hosseinas Amini ypač daug dėmesio skyrė ne tik senuosius, klasikinius amerikiečių trilerius primenančio filmo siužetui, bet ir estetiniam prabanga dvelkiančios juostos grožiui.

Pasakojimas prasideda, kai rafinuota ir elegantiška amerikiečių pora, charizmatiškasis Česteris Makfarlandas (akt. Viggo Mortensenas) ir jo žavinga jauna žmona Koletė (akt. Kirsten Dunst), atvyksta į Atėnus. Lankydamiesi Akropolyje sutuoktiniai susipažįsta su Raidalu (akt. Oscaras Isaacas), jaunu graikų kalbą mokančiu amerikiečiu, kuris dirba turistų gidu ir noriai pelnosi iš atvykėlių net ir apgaulės būdu.

Organizatorių nuotr.
Pakerėtas Koletės grožio ir jos vyro turtų bei išprusimo Raidalas su malonumu sutinka pavakarieniauti su Makfarlandais. Tačiau ne viskas taip paprasta ir gražu kaip atrodo – iš pirmo žvilgsnio malonus ir mandagus Česteris slepia tamsias paslaptis. Jaunajam gidui atvykus į prabangų viešbutį, kuriame gyvena pora, Makfarlandas prispaudžia svečią padėti paslėpti nepažįstamo vyro kūną. Česterio teigimu, nežinomasis jį užpuolė. Raidalas sutinka padėti, tačiau galiausiai jis tampa aplinkybių auka ir nebeišmano kaip išsisukti iš susiklosčiusios padėties. Augantis jo susižavėjimas trapia ir jautria Kolete tik dar labiau paskatina Česterio pavydą ir paranoją.

Organizatorių nuotr.
Kritikų teigimu, filmas „Apsimetėlis, sukčius ir dama“ yra nuoseklus, įdomus bei įtraukiantis, o pagrindiniai jo aktoriai nusipelno didžiausių pagyrų. Teigiama, kad atlikusi itin patrauklios Koletės vaidmenį K.Dunst pagaliau pasitraukė iš šešėlio ir tapo ryškia savo amato meistre. V.Mortensenas vadinamas emociniu filmo varikliu, o jo pasirodymas – vienu geriausių per jo karjerą. O.Isaacui po jo Raidalo rolės prognozuojama vieta labiausiai graibstomų Holivudo aktorių gretose.

Organizatorių nuotr.
Graikijoje, Turkijoje ir Londone esančioje kino studijoje filmuotas intriguojantis ir įtemptas trileris „Apsimetėlis, sukčius ir dama“ Lietuvos kino teatruose bus rodomas nuo rugpjūčio 1 dienos.

Filmo „Apsimetėlis, sukčius ir dama“ anonsas:
https://www.youtube.com/watch?v=WDFsR7w0dT0

Organizatorių nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis