Šią savaitę netrūks miuziklų, spektaklių ir koncertų

Ši savaitė nusimato kupina naujų iššūkių, darbų bei visų kitų svarbių reikalų? Negalima pamiršti ir malonumų! Skirkite bent vieną kitą vakarą ar popietę savo kultūriniams poreikiams patenkinti. Šią savaitę didžiuosiuose Lietuvos miestuose skambės klasikinė, airiška muzika, bus vaidinama lietuviški miuziklai bei itališki spektakliai. Tiesiog negalima to praleisti!

Nuo kovo 19 d. Vilniaus kino teatruose sukasi Vilniaus kino festivalis „Kino pavasaris“. Negalima šio renginio nepažymėti kalendoriuje ir tiesiog privalu apsilankyti bent viename iš rodomų filmų. Pirmadienį, kovo 23 d., kviečiame pamatyti filmą „Vakarienė kaip sapnas“. Tai filmas iš kulinarinių filmų serijos. Katalonų juosta „El Somni“ yra kelionė į idėjų ir kūrybos visatą, sunkiai į kinematografijos rėmus įspraudžiama fantasmagorija, įgyvendinta laisvos kūrybos apraiška ir jos manifestas kartu. Filmas rodomas kino teatre „Pasaka“. Skanaus!

Miuziklas „Devynbėdžiai“ valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“ visuomenei pristatytas sezono pradžioje, praėjusį rudenį. Tad jei dar nespėjote išvysti ir išgirsti šio tikro lietuviško siurrealizmo šedevro – puiki proga pasitaikė tai padaryti antradienį, kovo 24 d., Kauno valstybiniame muzikiniame teatre. Muzikinės alegorinės pasakos veiksmas vyksta giriomis apaugusiame ir baravykais kvepiančiame Devynbėdžių kaimelyje. Jame įsikūrę ir laimingai gyvena sumanūs, nagingi žmonės. Bet juk negali viskas būti taip gražu... Kas, kodėl ir kaip – visi atsakymai miuzikle „Devynbėdžiai“!

Antradienį klaipėdiečiai turės progą išgirsti savo miesto talentingus studentus koncerte Klaipėda – talentingų ir kuriančių studentų miestas. Klaipėdos koncertų salėje bus galima išgirsti ir pamatyti Klaipėdos kamerinį orkestrą, vadovaujamą Mindaugo Bačkaus bei Klaipėdos universiteto Menų fakulteto instrumentinės, vokalinės muzikos, režisūros ir choreografijos katedrų studentus. Skambės klasikos, romantikos bei šiuolaikinės muzikos kūriniai. Taip pat bus atliekamos choreografinės ir teatrinės miniatiūros. Nusiteikite ypatingai kultūriniam vakarui.

Vilniaus kongresų rūmuose trečiadienį, kovo 25 d., bei ketvirtadienį, kovo 26 d., laukiamas nepakartojamas renginys – kolektyvas iš Airijos „Celtic Legends“. Šios grupės pasirodymas persmelktas tradicinių airiškų muzikos garsų, kuriuos lydi airiški šokiai ir dainos. Kiekvienas šios grupės pasirodymas atspindi senovės Airijos istoriją bei kultūrą. Muzika atliekama gyvai, grojama ne tik visiems gerai žinomais, bet ir senaisiais tautiniais airių instrumentais. Šokėjai užburia savo žaibiškais, sinchroniškais judesiai. O visa tai sujungus į vieną visumą – atima žadą! Tai puiki proga šiek tiek iš arčiau susipažinti su šia nuostabia šalimi ir jos kultūra.

Ketvirtadienis Klaipėdoje vėl numatomas labai muzikalus. Kovo 26 d. Klaipėdos koncertų salėje skambės „Jausmų akvarelė“. Programoje skambės R. Schummann, F. Kuhlau, P. Gaubert ir kitų kompozitorių kūriniai. Juos visus atliks trio „Paralelės“, kurie puikiai suderina fortepijono, fleitos bei fagoto garsus. Trio pritars jausmingai bei balsingai atlikėjai Laurai Zigmantaitei.

Spektaklis „Eugenijus Oneginas“ – tai ne tik aktorių eiliuotais A. Puškino tekstais atliekamas pasirodymas, bet ir choro partijos bei šokiai su baleto profesionalais Baltijos baleto teatro šokėjais. Muziką šiam kūriniui kompozitorius S. Prokofjevas parašė dar 1937-aisiais, minint šimtąsias A. Puškino mirties metines. Šiemet, minint 60-ąsias S. Prokofjevo mirties metines, kompozitoriaus specialiai „Eugenijui Oneginui“ sukurta muzika Lietuvos rusų dramos teatro spektaklyje skambės pirmąsyk Europoje. Spektaklį pamatyti kviečiame penktadienį, Kovo 27 d., Vilniuje, Lietuvos rusų dramos teatre.

Meilė trims apelsinams – spektaklis keistu pavadinimu, tai italų dramaturgo Carlo Gozzi pjesė, kuri Lietuvoje pateko į režisieriaus Aido Giniočio rankas. Režisierius šiai pjesei suteikė teatro magijos bei burtais alsuojantį turinį ir formą. Apie tai nereikia daug kalbėti, tai būtina pamatyti šeštadienį, kovo 28 d., Vilniaus Menų spaustuvėje.

Ne tik kultūriniai renginiai Vilniuje (http://kur.delfi.lt/kultura/vilniuje), Kaune ir Klaipėdoje, bet ir daugybė vakarėlių, koncertų, o taip pat ypatingų vietų skaniai vakarienei ar pietums, lengvam ir jaukiam pasisėdėjimui su draugais, visa tai galima rasti tik vienoje vietoje – portale Kur.lt (http://kur.delfi.lt). 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis