Šį savaitgalį paskirkite kavai

Savaitgalis kavos puodelyje – gero skonio nestokojantiems žmonėms.

Šį savaitgalį paskirkite kavai – Vilniuje vyks didžiausia kavos fiesta Baltijos šalyse – „Kavos Kultūros Dienos“.

Kaip ir kasmet, šventė susideda iš dviejų pagrindinių dalių: atviro Lietuvos baristų čempionato ir kavos mugės, kurioje žiūrovai galės pasinerti į ypatingą kavos pasaulį – bandyti ir atrasti, degustuoti, užuosti ir sužinoti.

Apie ypatingos kavos kilmę ir skonio subtilumus pasakos žinomi kavos meistrai, geriausi Lietuvos baristos mokys kaip pasigaminti kavą, išsaugant geriausias skonio savybes. Šventės metu nemažai garsių Lietuvos žmonių bandys savo skonio receptorius, mokysis degustuoti ir atpažinti skirtingas kavos rūšis.
Čempionato metu baristos varžysis trijose kategorijose: kavos ruošimo, kavos ragavimo ir piešimo pieno puta. Nugalėtojai atstovaus Lietuvą savo rungties Pasaulio pirmenybėse Sietle ir Geteborge.

Praėjusių metų kavos ruošimo čempionato nugalėtoja Vaiva Maškovaitė, gyvenanti ir dirbanti Londone, teigia, jog šiam čempionatui pradėjo ruoštis jau kitą dieną po Pasaulio pirmenybių Italijoje. „Tokia jau mūsų, besivaržančių baristu lemtis – nuolat galvoti apie tinkamiausią šaukštelį, muziką, prijuostę. Pasirodymo metu dreba rankos, balsas, jaudulys neapleidžia iki to momento, kol antrą kartą nepasakai “time!”. Tuomet laikas sustoja. Metas grįžti į kasdienį gyvenimą“.

Latte art rungtyje, dalyviai ant pieno putos turės sukurti kuo tikslesnius ir originalesnius piešinius. Kavos ragavimo čempionato dalyviai iš pateiktų 3 kavos puodelių, kuriuose yra dvi vienodos kavos ir viena kitos rūšies kava, turi išskirti, kuri yra kitos rūšies kava. Konkurso metu bus pateikta po 8 „trejetukus“, iš kurių per 8 minutes jie turės išskirti „nevienodas” kavas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis