Scenoje - aklo gitaros virtuozo iš Niujorko pasirodymas

Balandžio 14d. „Tamsta worldwide“ renginių ciklas „Tamsta“ gyvos muzikos klube Vilniuje pristato žinomą muzikantą Raul Midon. Pasak „New York Times“, šis atlikėjas gitarą paverčia ištisu orkestru, o savo balsą – choru.

Aklas nuo pat gimimo, iš Naujosios Meksikos kilęs Raul Midon nuo 1999 metų išleido 7 albumus. Jis bendradarbiavo su tokiais scenos meistrais kaip Stevie Wonder, Herbie Hancock, Snoop Dog, Queen Latifah, įrašė kūrinį Spike Lee filmo „She hate me“ („Ji manęs nekenčia“, aut. vertimas) “ garso takeliui.
Raul Midon dainose galima pajusti Stingo, Paul Simon įtaką, tačiau jo muzikalumas nekelia abejonių – šio atlikėjo nepriskirsi jokiai kategorijai, jis tiesiog unikalus.

Populiaroje "Youtube" sveitainėje suvedus Raul Midon vardą, galite pamatyti 2006 metų pasirodymą amerikiečių televizos laidoje „The Late Show” su vedėju David Letterman. Čia aiškiai galima pajusti muzikanto išskirtinumą – šilkinis tenoras ir gitaros valdymas išgarsino atlikėją kaip virtuozą, savo kūryboje miksuojantį flamenco, jazz muzikos stilius.

Besiklausant jo, sunku patikėti, kad viską dvejomis rankomis daro vienas žmogus. Besikeičiančios harmoningos melodijos, lūpomis imituojami trimito, rago pūtimo garsai, persipinę balso bosai verčia manyti, kad scenoje – visas orkestras. “Huffington Post” jo pasirodymus aprašo kaip spinduliuojančius neįtikėtinai gerą energiją: “jis groja taip laisvai ir lengvai, atrodo, kad jo paties rankos šypsosi”.

Dar vaikystėje Raul Midon dažnai girdėdavo, kad būdamas aklas, jis nieko nepasieks ir kad daugelis dalykų jam yra tiesiog neįmanomi. Tačiau jis atkakliai siekė paneigti šiuos stereotipus ir dabar, beruošdamas jau 8-ąjį albumą, prie dainininko-gitaros virtuoso amplua jis gali prilipdyti ir prodiuserio pavadinimą. Išmokęs dirbti specialiu akliesiems skirtu kompiuteriu, kurdamas muziką studijoje savo namuose, jis dirba prie naujo projekto kartu su Bill Withers, R&B dainininke Lizz Wright, džiazo bosistu Richard Bona bei Grammy laimėtoja džiazo atlikėja Dianne Reeves. Kelios dainos čia skamba ir ispaniškai, o pats Raul Midon groja charango – 10-ies stygų Andų liutnia instrumentu.

“Šis projektas – visiškai kitoks, nieko panašaus iki šiol nedariau. Noriu, kad mano gerbėjai pajustų laisvę, kuria jaučiu aš”, - sako Raul Midon ir priduria, kad jo muzika tikrai palies visus sielos kampelius ir leis klausytojams leistis į garsų kelionę kartu su juo.

www.youtube.com/watch?v=BTv24sSNXHc

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis