Pusę Lietuvos aplankęs socialinis projektas uogiene vaišins ir vilniečius

Šiandien Vilniuje Kudirkos aikštė kvepės šviežiai verdama uogiene. Socialinio projekto „Draugų uogienė“ vykdytojai ir savanoriai iš perteklinio derliaus vaisių ir uogų virs gardžias uogienes ir Kudirkos aikštėje vaišins vilniečius bei miesto svečius.

Tokiu būdu skleidžiama idėja – nesupūdyti soduose nesunaudojamų obuolių, slyvaičių ar kitų gėrybių, o pasidalinti jomis su daugiavaikėmis šeimomis.

Draugų ir bendraminčių ratas plečiasi

Socialinis projektas „Draugų uogienė“ pernai tarptautinės organizacijos „Reach for Change“ buvo įvertintas kaip viena geriausių socialinių iniciatyvų, skirtų vaikams. Per kelis metu išaugo projekto bendraminčių ir partnerių skaičius. Pavienių žmonių iniciatyvas dalintis derliaus pertekliumi papildė stambių ūkių, medelynų indėlis, o neseniai itin sėkmingai pradėtas bendradarbiavimas su organizacija „Maisto bankas“.

Varėnoje esančiuose įmonės „AdexLT“ šaldikliuose uogienės virimo laukia per 400 kg persikų, gauta citrinų, figų. Padedant projekto rėmėjui AB „Nordic Sugar“ iš dovanotų vaisių bus verdama skani „Draugų uogienė“, o dalis gautų lėšų skirta vaikų laisvalaikiui ir papildomam lavinimui organizuoti.

Organizatorių nuotr.

Šiemet „Draugų uogienės“ projekto vykdytojai, virdami uogienes, vaišindami ir skleisdami dalinimosi idėją, šiemet jau aplankė Žagarę, Panevėžį, Uteną, Šiaulius, Obelius. Kartu su jais dalintis kvietė miestų merai ir savivaldybių atstovai, garsūs žmonės. Žagarėje kartu su uogienėmis savo kūrybos puodelius aukcione aukojo garsi menininkė Nomeda Marčėnaitė, Šiauliuose šokiu ir dainomis praeivius ragino įsiklausyti dainų autorė ir atlikėja Laura Remeikienė bei choreografas Mindaugas Kostkaitis. Rudens kelionių maratone numatytos dar penkios gražios šventės, o šį penktadienį (rugsėjo 18 d.) susitikti su „Draugų uogienės“ draugais ir virėjais galės vilniečiai „Tautų mugės“ metu.

Kiekvienas gali tapti šios iniciatyvos dalimi

Vilniečiai kviečiami paskanauti uogienės penktadienį (rugsėjo 18 d.) nuo 11 iki 17 val. Kudirkos aikštėje. „Draugų uogienė“ Vilniuje jau turi bičiulių ir bendraminčių, tačiau aktyviai ieško gražių daugiavaikių šeimų, sodininkų, kurie nesunaudoja savo derliaus, ir jaunimo, norinčio savanoriauti.

Tapti iniciatyvos dalimi galite pasidalindami derliaus pertekliumi; savanoriškai padėdami gausioms šeimoms nurinkti ir parvežti derlių; dalydami renginiuose arba pirkdami „Draugų uogienę”. Anketos ir informacija yra www.dalinkisuogiene.lt ir Facebooko puslapyje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis