Prieš Kalėdas – gera naujiena smulkiesiems verslininkams

Artėjant Kalėdoms, socialiniuose tinkluose ir vėl sklinda šviesi idėja: pirkime dovanas iš draugų, iš kaimynų, iš mažų, vietinių verslų. Iš tikrų, realių žmonių, esančių šalia.

„Pirkime Kalėdų dovanas iš kaimyno, pardavinėjančio internetu, iš vietinio auksarankio, prekiaujančio papuošalais, iš merginos, įkūrusios pribloškiančią floristikos – dovanų parduotuvėlę, iš Tavo draugo, vadovaujančio parduotuvei, iš vietinio kepėjo, siūlančio naminius pyragus, iš vaikino, turguje parduodančio savo išaugintas gėrybes. Taip darydami, daugiau žmonių pajus jaukesnes ir gražesnes šventes“, - kviečia jau antrus metus gyvuojančios akcijos „Už savus!“ rėmėjai.

Nuo praėjusių metų pavasario šias akcijas rengiančios komunikacijos agentūros „Bosanova“ direktorius Kristinas Taukačikas sako, kad toks sumanymas – draugų ir draugystės iniciatyva.

Gamintojo nuotr.

„Mūsų pozicija tokia: jeigu turi draugų, juos reikia palaikyti. Jei palaikai draugus, gerai būna ir jiems, ir tau pačiam. Kadangi dirbame su komunikacija, nutarėme galintys padėti šiai idėjai sklisti plačiau: ieškoti draugų ir veikti kartu. Žmonės iš tiesų yra pasiilgę artimesnio kontakto, šiltesnių tarpusavio santykių. Mūsų sugalvota idėja auga kaip sniego rutulys: plečiasi draugų būrys, gimsta naujos idėjos, nes ši iniciatyva „limpa“ žmonėms prie širdies“, - įsitikinęs K. Taukačikas.

Gamintojo nuotr.

Kaip ši idėja veikia? Pavyzdžiui, akcijos draugas muzikantas Jurgis Didžiulis įgyvendina socialinį muzikinį eksperimentą „Reanimacija“ – nuo vasario vietoj įprasto honoraro koncertuoja už gerus darbus. Tie darbai gali būti įvairūs: kai grojo ūkininkams, Jurgis užsitikrino daržovių tiekimą visiems metams, ir dabar jas naudoja jo žmonos sesers restoranas. Pagrojęs vaikams, gavo rankų darbo lipdinių. Koncertavo marketingo asociacijai, bankams, įmonėms – jiems tereikėjo sugalvoti, kokį gerą darbą gali padaryti mainais: nebūtinai Jurgiui, tai gali būti įvairios vertingos idėjos, kurias įgyvendinus, aplinkiniams bus geriau.

Gamintojo nuotr.

Prie šviesios iniciatyvos prisijungę lietuviškos kosmetikos „Ambroozija“ kūrėjos Jurgita Sėjunaitė ir Nomeda Teiten vykdė akciją, kurios metu žmonės, atnešę cheminės kosmetikos pakuotes, buvo apdovanojami rankų darbo gaminiais. Jų platinama idėja „Už savus“ susižavėjęs prekybos centras, kuriame verslininkės tuo metu prekiavo „Ambroozijos“ produktais, savo ruožtu, surengė ūkininkų kontaktų mugę: susirinkę gamintojai nemokamai vaišino savo produkcija, o ja susidomėję žmonės galėjo pažiūrėti konkrečiam ūkininkui į akis, pasiimti jo kontaktus ir toliau tęsti bendravimą.

„Prisijungėme prie iniciatyvos „Už savus!“, nes nuo pat įmonės įkūrimo palaikome ne tik idėją „Pirk prekę lietuvišką“, bet ir sumanymą ieškoti geriausių, švariausių vietos gamybos produktų, remti juos kuriančius žmones, atsisakyti cheminių priedų. Kartu su idėjos iniciatoriais vykdėme akciją, turinčią paskatinti natūralios, vietinės gamybos, o ne cheminės kosmetikos vartojimą: kvietėme žmones atnešti mums cheminės kosmetikos pakuotes – už jas dovanų davėme mūsų gaminamos kosmetikos „Ambroozija“. Akcijai iš tiesų pasiteisino: žmonės mus užvertė cheminių gaminių indeliais, bandė mūsų gaminius, o daugelis tapo nuolatiniais klientais“, - džiaugėsi „Ambroozijos“ kūrėja J. Sėjūnaitė.

Gamintojo nuotr.

Verslininkės teigimu, idėja, skatinanti atsigręžti į realius žmones, pajusti, kad gali atsiremti į šalia esančiojo petį, pasiūlyti jam savo pagalbą, idėją ar kūrinį ir tikėtis to paties iš kito – labai prasminga. „Ypač gražiai ši iniciatyva nuskamba per Kalėdas, kai pačios viską perkame iš šalia esančių žmonių ir jiems siūlome įsigyti „Ambroozijos“ gaminių. Mes esame pasirengę išspręsti Kalėdinių dovanų pirkimo problemas, nes kuriame savo produktus su meile, kuriame būtent jums, savo draugams, dalijamės savo šiluma ir laukiame šilumos iš jūsų“, - sakė J. Sėjūnaitė, raginanti visus prisijungti: už savus!

Grožio butikai „Ambroozija“:

* Totorių 7-1, Vilnius
* Gedimino prospektas 44, Vilnius
* Savanorių prospektas 5-5, Kaunas

Elektroninė parduotuvė: www.ambroozija.lt

Užsakymo nr.: PT_66628034

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis