Pradėkime didžiausių metų švenčių maratoną!

Iškritęs pirmasis sniegas mums primena, kad ruduo jau į pabaigą ir kad žiema jau lūkuriuoja už kampo, kad tuoj sužibs kalėdinės eglės ir užplūs laukimo jaudulys. Tad sveikindami su pirmu sniegu, Kur.lt parengė kelis pasiūlymus, kaip linksmai ir turiningai praleisti paskutinę rudens savaitę.

Savaitę pradėkite muzikaliai! Pirmadienį Soul & Pepper restorane jaukią atmosferą kurs “Sugar Free”. Grupė groja Chet Faker, Nina Simone, Amy Winehouse, Sam Sparro, Stevie Wonder bei kitų atlikėjų žinomiausius hitus. Grupė Sugar Free – tai trys novatoriški žmonės, kasdien besistengiantys semtis naujų žinių ir tobulinti įgūdžius bei kurti gerą, subtilią naujovišką muziką, kuri tiktų ir patiktų įvarių muzikos žanrų gerbėjams. Rezervuokite staliuką ir pasidarykite mažą šventę, kuri pakels nuotaiką visai savaitei.

Antradienį pasinerkime į užsiėmimą, kuris toli gražu negali būti palaikytas vaikišku. Lėlių gamybos kursai – daug kruopštumo ir dėmesio reikalaujantis užsiėmimas, kurio rezultatas gali ne tik tapti puikia dovana, bet ir būti perduodamas iš kartos į kartą. Lėlių gaminimo technikų ir būdų yra begalybė – tekstilė, polimeras, porcelianas, gipsas. Būtent iš pastarosios medžiagos (gipso) užsiėmimo metu bandysite sukurti savo pirmąją lėlę. Lėlių gamybos kursuose gali dalyvauti jokių meninių, siuvimo įgūdžių neturintys žmonės – svarbiausia noras kurti. Beje, kad lėlė būtų išbaigta – nuo kūnelio iki kerinčių suknelių, kursai truks keturias dienas. Sugalvokite, ką norite matyti savo lėlėje ir leiskitės į viliojantį kūrybos procesą!

Tie, kurie nuspręs trečiadienio vakarą apsilankyti Vilniaus kongreso rūmuose, pajus kaip užplūsta širdį šiluma ir jaudinantis laukimas, kuomet į sceną įžengia simfoninis orkestras ir kaip skrupulingai ima ruoštis tuojau pat prasidėsiančiam koncertui. O jų priešakyje stos jausmingoji Ieva Narkutė. Kaip, turbūt, jau supratote – trečiadienį vyksiantis koncertas bus ypatingas – vienu metu jaukus ir šiltas, bet kartu ir stingdantis kraują. Toks ir turi būti geras koncertas – jaudinti taip, kad po kūną bėgiotų šiurpuliukai. Dainuoti, pritariant simfoniniui orkestrui, buvo viena iš Ievos svajonių, kuri virto realybe. Įvertinta atlikėja su kompozitoriumi Jievaru Jasinskiu kūrė žinomų dainų aranžuotes, kurios jau šį trečiadienį džiugins Vilniaus kongreso rūmų publiką.

Niekas taip nesusilaukia dėmesio ir liaupsių, kaip savo paties sukurtas aksesuaras. Ketvirtadienį apsilankykite menų studijoje Artoteka, kurioje vyks kūrybinis užsiėmimas “Tapyba ant šilko”. Jo metu susipažinsite su unikaliomis tapybos ant šilko technikomis, praktiškai patys jas išbandydami, margindami audinį ar tapydami ant šilko. Įsikinsite, jog tapyba ant šilko yra atpalaiduojantis, ankstesnių įgūdžių nereikalaujantis, kūrybingas užsiėmimas, kurio rezultatas džiugins dar ne vieną kartą. Tapyba ant šilko džiugina ne tik laukiamais rezultatais, bet taip pat veikia ir kaip terapija, kurios metu atsipalaiduojate ir pasisemiate geros nuotaikos.

Paskutinis rudens penktadienis ateina su džiugia žinia - artėja viena gražiausių metų švenčių - Kalėdos! Kaip tik šį penktadienį Vilniaus miestas nutarė įpūsti visiems miestiečiams ir miesto svečiams kalėdinės nuotaikos ir įžiebti Kalėdų Eglutę! Kalėdų meto pradžią paskelbs įspūdingas šou, kurio metu atlikėjai dovanos skambiausias savo dainas, o žymiausios asmenybės skaitys pasakas mažiesiems. Taigi, įkvėpkime kalėdinės nuotaikos ir pradėkime ruoštis artėjančioms šventėms, juk iki Kalėdų liko mažiau nei mėnuo!

Daugiau renginių akims, ausims ir sielai rasite pramogų portale Kur.lt. Išsirinkite, apsilankykite ir džiaukitės kiekviena akimirka, nes turiningas laisvalaikis atpalaiduoja ir nuteikia naujiems iššūkiams!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis