Po premjeros JAV - kritikų liaupsės lietuviškam filmui “Sangailė”

Šianąkt Lietuvos laiku, o JAV - vakar puse šešių prestižiniame JAV kino festivalyje “Sundance” įvyko lietuviško filmo “Sangailė” premjera. Alantės Kavaitės režisuotas pasakojimas apie paauglystę atidarė pasaulinę konkursinę programą. Įtakingi amerikiečių kritikai po filmo jau pateikė pirmuosius gerus vertinimus.

“Mes esame emociškai pakylėtos, sulaukėme daug dėmesio. Viskas dar tarsi sapne”,- tumpai telefonu premjeros naktį iš JAV komentavo filmo aktorė Aistė Diržiūtė. Ji į Ameriką pristatyti filmo skrido kartu su pagrindine aktore Julija Steponaityte, režisiere Alante Kavaite ir vienu iš filmo prodiuserių Antoine Simkine.

Per garbingą “Worlds Competition” programos atidarymą vakar festivalyje “Sundance” filmą “Sangailė” stebėjo būrys įtakingų kino industrijos ir žiniasklaidos atsotvų.

JAV interneto portaluose jau pasirodė pirmieji filmo vertinimai. “Los Angeles Times” pastebi, kad “Sangailė” (angliškas pavadinimas “The Summmer of Sangaile”) yra “poetinis siurprizas iš Lietuvos”: “Kerinčiai, hipnotizuojančiai nufilmuota istorija apie jaunos moters meilę skraidymui ir kitai paauglei merginai, kuri paskatina jos aistrą”.

Vienas žinomiausių, kino industriją apžvelgiančių portalų “The Hollywood Reporter” rašo, kad “vaidybinis lietuvės scenaristės ir režisierės filmas stipriai perteikia tą ribos išnykimo akimirką tarp smalsios paauglystės ir tvinksinčios erotinės sąmonės, kurią užlieja lavina sodrių, jausmingų vizualizacijų. Režisierei taip pat pasisekė rasti dvi savitas, kontrastingas jaunas aktores, kurios įtikinamai perteikia kvapą gniaužiančią virtinę impulsų ir emocijų”.

Lietuvoje sukurtas filmas “Sangailė” pasakoja pie dvi paaugles merginas (akt. Aistė Diržiūtė ir Julija Steponaitytė) – jų išgyvenimus brandos periodu, seksualumo ieškojimus ir savo baimių įveikimą. Filmas labai vizualus, jame užfiksuoti ir kvapą gniaužiantys akrobatiniai lėktuvų manevrai – juos filme atliko žymiausias Lietuvos lakūnas ir pasaulio akrobatinio skraidymo čempionas Jurgis Kairys.

Vaidybinį filmą „Sangailė“ prodiusavo kompanija „Fralita Films“ kartu su prancūzų kompanija „Les Films d'Antoine“, taip pat prisidėjo olandų prodiuserių kompanija „Viking Films“. Filmo gamybą Lietuvoje parėmė Lietuvos kino centras.

Pirmieji Lietuvoje filmą “Sangailė” kovo mėnesį galės išvysti tarptautinio Vilniaus festivalio “Kino pavasaris” žiūrovai.

Foto - aktorių arch.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis