Plečiasi žiemos sezono kelionių geografija: lietuviai maudysis arabiškoje prabangoje!

Nors už lango – beįsibėgėjanti vasara, didžiausi šalies kelionių organizatoriai skelbia žiemos sezono naujienas. Tarp 2015–2016 metų žiemos sezono naujienų – Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE). Slidinėjimo aistruoliams skirtų krypčių asortimente atsiranda Italijos miestas Verona, iš kur lengvai pasiekiamos vienos gražiausių pasaulio trasų apie Sella Ronda kalnyną.

Mažina krypčių deficitą

Kasmet lietuviai keliauja vis daugiau. Valstybinio turizmo departamento duomenimis, 2014 m. per kelionių agentūras keliavo 237,2 tūkst. poilsiautojų, o tai yra 15,5 proc. daugiau nei 2013 m. „Didėjantys poilsiautojų srautai – teigiama tendencija. Tačiau iš kitos pusės, kai vis daugiau šalių, kurortų jau yra aplankyta, atsiranda alternatyvos, naujų vietų stoka, - sakė Daiva Strumskienė, tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ pardavimų skyriaus vadovė. - Ypač tai būdinga žiemos sezonui, mat iš Europos patogiai pasiekiamų, įperkamų ir vasaros saule lepinančių kraštų – ne per daugiausiai. Populiariausi - Ispanijos sala Tenerifė, Egiptas. Tad sulig naujomis pasiūlytomis kryptimis mažiname geografinį žiemos kelionių deficitą“.

Lietuviams – 70 tūkst. aptarnautų turistų patirtis

Nors iš šalies gali atrodyti, kad kelionių naujomis kryptimis galėtų būti siūloma daug dažniau, patyrę kelionių organizatoriai šiuo klausimu – santūresni. „Reaguojame į augančius rinkos poreikius, tačiau, prieš įvesdami naują kryptį, ją itin kruopščiai patikriname, sukuriame infrastruktūrą - sustyguojame poilsiautojų aptarnavimą „Nuo... Iki“. Pavyzdžiui, į Jungtinius Arabų Emyratus mūsų įmonių grupė poilsiautojus veža jau trejus metus. Pernai šią naują kryptį pasiūlėme Estijoje, kelionės į JAE buvo paklausios, tad jau nuo šių metų šią kryptį siūlome ir mūsų poilsiautojams“. Kelionių ir renginių agentūros „Pro Arte“ pardavimų vadovė Skirmantė Vaitkutė rekomendavo atostogoms JAE tinkamiausią laiką: „Jungtiniuose Arabų Emyratuose vyrauja sausas subtropinis klimatas, tad geriausia ten ilsėtis lapkričio-balandžio mėnesiais, kuomet temperatūra svyruoja tarp 24-30 °C. Nustebinti arabišku svetingumu pasiryžę visi septyni valstybę Arabijos dykumoje sudarantys emyratai. Tad šaltuoju metų laiku mėgstantiems ilsėtis Egipte ar Tenerifėje kelionės į JAE yra papildoma alternatyva“.

Pirmasis skrydis į tūkstančio ir vienos nakties šalį per didžiausią pasaulyje Al Maktumo oro uostą, esantį Dubajuje, suplanuotas gruodžio 30 d.

Naujas kurortas Egipte

Tarp poilsiautojų iš Lietuvos itin populiarus išlieka Egiptas. Kasmet žiemą trumpinantys Hurgadoje ar Šarm aš Šeiche nuo šiol turi alternatyvą – Marsa Alamą, vadinamą nardytojų rojumi. Jo išskirtinumas – švari ir skaidri jūra, žmogaus nepalytėti koraliniai rifai ir itin turtinga povandeninė flora bei fauna. Šis kurortas tiesiog sutvertas mėgautis vandens teikiamomis pramogomis, mat visi viešbučiai įsikūrę ant jūros kranto.

Marsa Alamas
Organizatorių nuotr.

Slidinėjantiems – žiedinė trasa apie uolų masyvą

Atsiradus tiesioginiams skrydžiams į Italijos Veroną, yra galimybė aplankyti vienas gražiausių pasaulio trasų. Tai Sella Ronda – ovalo formos klintinių uolų masyvas, apie kurį nusidriekusi slidinėjimo trasų sistema apima penkis regionus ir jungia keturis slidinėjimo kurortus: Val di Fasa, Alta Badia, Val Gardena ir Arabba. Vietovės išskirtinumas - iš pakilimų ir nusileidimų sudaryta žiedinė 40 km trasų sistema, einanti apie Sella Ronda kalnyną ratu. Vidutiniškai čiuožiantys slidininkai šiuos 40 km įveikia per dieną. Žinoma, su pietums kalnuose skirtu laiku ir proga pasigrožėti tikru Dolomitinių Alpių perlu – įspūdinguoju kalnynu.

Sella Ronda
Organizatorių nuotr.

Renkantiems gurmaniškus vaizdus

„Lyginant su Bergamu, Veronos oro uostas bus patogesnis ir grupėmis, ir savarankiškai keliaujantiems slidininkams. Jo infrastruktūra išvystyta geriau, todėl kokybiškai aptarnaujami dideli turistų srautai – būna mažesnės spūstys. Tai aktualu, nes kasmet aktyvaus žiemos sporto galimybėmis Italijoje domisi vis daugiau poilsiautojų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš viso pasaulio, - sakė ir pati žiemos dėl kalnų laukianti S. Vaitkutė.

„Atsisakėme Bergamo oro uosto dėl blogiau išvystytos infrastruktūros. Skraidiname didžiulius ir kasmet vis didėjančius turistų srautus. Norime, kad jie būtų aptarnauti kokybiškai ir jaustųsi komfortiškai“, - akcentavo D. Strumskienė.

Iš Veronos yra patogiau susisiekti su daugeliu geriausių Italijos slidinėjimo kurortų. Vos už 120 km nuo Veronos – gražuolė Venecija, tad yra galimybė slidinėjimo kelionę paįvairinti vienos dienos ekskursija į legendinį miestą ant vandens.

Kelionių agentūroje besidarbuojanti, su klientais nuolat bendraujanti S. Vaitkutė pastebi jau kurį laiką Lietuvoje ryškėjančią vis individualesnių kelionių tendenciją, kuri būdinga ne tik slidinėjimo kelionėms.

„Mūsų keliautojai turi vis daugiau patirties, jie iki mažiausių smulkmenų žino, kokių atostogų nori. Ir tai yra dar viena svarbi priežastis, dėl ko išankstiniai kelionių pardavimai tampa vis aktyvesni, o klientai jau prieš pusmetį ima varžytis dėl geriausių variantų. Nes per išankstinius pardavimus būna ne tik geriausios kainos, bet ir didžiausias atostogų sudedamųjų – kelionės datų, krypčių, viešbučių ir kitų svarbių ingredientų pasirinkimas, - sakė S. Vaitkutė. - Nes žmogaus komfortas – labai individualu. Pavyzdžiui, vienam iš kambario atsiveriantis vaizdas į jūrą lygu didžiausios svajonės išsipildymui, o kitam bangų mūša trukdo miegoti. Sakyčiau, lietuviai tampa atostogų gurmanais, labiau vertina įvairias smulkmenas, todėl išsirinkti atostogų kelionės ateina vis anksčiau“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis