Penkiems "Oskarams" pristatyta kraują stingdanti drama - jau Lietuvoje

Filmas „Foxcatcher“: 5-ios įdomybės apie krauju pažymėtą turtų ir pamišimo istoriją.

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- Beprotiškai populiari sulčių dieta - ar ji tikrai veiksminga? RECEPTAS
- Augalai pagal Zodiaką - kuriuos išsirinkti, kad taptų teigiamos energijos šaltiniu
- Ką išduoda akių spalva?
- Slidinėti su vaiku? Įmanoma!
- Alfa ar omega - kaip atpažinti vyrus
- Varškinės spurgos "Žiedeliai"

Lietuvos kino teatrus pasiekė kraują stingdanti drama „Foxcatcher“, kurioje žiūrovai išvys tikrais faktais paremtą pasakojimą apie multimilijonieriaus Johno Eleuthère‘o du Ponto įkurtą JAV imtynininkų komandai skirtą treniruočių centrą bei tragedija pasibaigusią jo pažintį su broliais, olimpiniais imtynininkais Dave‘u ir Marku Schultzais.

Filmo premjeros Lietuvoje proga, kviečiame sužinoti penkias įdomybes apie kritikų giriamą ir penkiems „Oskarams“ nominuotą Bennetto Millerio juostą, kurioje pagrindinius vaidmenis atliko Channingas Tatumas, Markas Ruffalo ir Steve‘as Carellas.

"Acmefilm" nuotr.

1. J.E.du Pontas buvo paranojiškas šizofrenikas. Imtynininkams skirtą treniruočių centrą savo valdose įkūręs milijonierius stebino sportininkus keistu elgesiu. Kaip 2014-aisiais išleistuose memuaruose „Foxcatcher: The True Story of My Brother's Murder, John du Pont's Madness, and the Quest for Olympic Gold“ rašo Markas Schultzas, J.E.du Pontas tikėjo, kad rezidencijoje knibdžėte knibžda šnipų ir dvasių. „Jis liepė išnešti visus bėgimo takelius iš treniruočių salės, nes tikėjo, kad jų laikrodžiaia perkelia jį atgal laike. Jis kalbėjosi su akmenimis“, – rašo 1984-ųjų olimpinėse žaidynėse aukso medalį pelnęs imtynininkas. Ekspertai nustatė, kad milijonierius išties sirgo šizofrenija ir buvo paranojiškas, tačiau nebuvo visiškai nepakaltinamas.

2. Filme pasirodo tikrasis Markas Shultzas. Nors juostoje „Foxcatcher“ M.Schultzo vaidmuo teko Ch.Tatumui, imtynininkas atliko epizodinį vaidmenį – akylesni jį pastebės kaip vieną iš sportininkų svorio prieš varžybas tikrintojų.

"Acmefilm" nuotr.

3. Į M.Schultzo rolę buvo svarstoma daug aktorių. Režisierius B.Milleris „Foxcatcher“ projektą vystyti pradėjo dar 2007-aisiais. Nuo tada į galiausiai Ch.Tatumui atitekusį vaidmenį buvo svarstomi tokie aktoriai kaip 2008-aisiais anapilin iškeliavęs Heathas Ledgeris, dvigubai vyresnis Billas Nighy ir net Ryanas Goslingas.

4. Atimanti žadą Steve‘o Carello transformacija. Matę šį žinomą aktorių atliekantį komiškus vaidmenis ne tik nustebs išvydę įspūdingą jo meistriškumą dramoje, bet ir galės gerėtis neįtikėtinu grimerių darbu. Tam, kad įkūnytų J.E.du Pontą, S.Carellis kaskart praleisdavo po dvi valandas grimerinėje, kur meistrai ne tik jam pritaisydavo netikrą nosį, bet ir visiškai pakeisdavo odos spalvą.

"Acmefilm" nuotr.

5. Tikros imtynių treniruotės. Ch.Tatumas ir M.Ruffalo turėjo gerokai paplušėti norėdami įtikinamai suvaidinti brolius Schultzus. Abu jie prieš filmavimus intensyviai treniravosi drauge su olimpiečiais imtynininkais net pusę metų. Sykį M.Ruffalo užtvojo Ch.Tatumui taip stipriai, kad jam trūko ausies būgnelis. Šį kadrą galima išvysti „Foxcatcher“ finalinėse scenose.

Intriguojanti istorija apie multimilijonierių, nusprendusį pažaisti su žmonių likimais ir profesionalaus sporto užkulisius – jau Lietuvos kino teatruose.

"Acmefilm" nuotr.

Filmo „Foxcatcher“ anonsas:

https://www.youtube.com/watch?v=qQSMm288los

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis