Pavasario renginiai besirūpinantiems sveikata

Besirūpinančių sveikata kitų metų kovą laukia net du svarbūs renginiai.

Jau penktąjį kartą organizuojama Ann Wigmore sveikos mitybos konferencija bei pirmą kartą vyksianti Vilniaus sveikatos mugė.

„Didžiausia Lietuvoje sveikatos problema – širdies ir kraujagyslių ligos. Lietuvoje mirštamumas nuo jų yra gerokai didesnis nei Europos sąjungos vidurkis. Turime stabdyti šią pandemiją. Šias ligas įtakoja gyvenimo būdas, ypač netinkama mityba. Taip pat gyvename bene trumpiausiai Europos sąjungoje – pagal gyvenimo trukmę esame ketvirti nuo galo“, - dėstė konferencijos organizatorius Ann Wigmore fondo direktorius bei Europos gyvensenos medicinos specialistų asociacijos prezidentas Paulius Jaruševičius.

Ši konferencija organizuojama nuo 2012-ųjų ir išgarsėjo tuo, kad į ją kviečiami žymiausi pasaulyje sveikatos specialistai. Konfrencijoje jau viešėjo mitybos žinovas, knygų „Natūralus būdas išvengti ligų“ bei „Visuma“ (kurios yra išleistos ir lietuvių kalba) autorius Collinas Campbellas, Loma Linda universiteto profesorius Hansas Diehlas, Hipokrato institito įkūrėjas Brianas Clementas, prezidentą Billą Clintoną gydęs Caldwellas Esselstynas, keliolika knygų apie žaliavalgystę išleidusi Victoria Boutenko ir kiti.

Kovą rengiamos konferencijos svečiai – žymūs pasaulio mitybos specialistai Brenda Davis, Jeffrey M. Smithas, Mladenas Golubicas.

B.Davis yra žymi Kanados mokslininkė, mitybos specialistė, devynių knygų autorė. Konferencijoje ji kalbės apie savo asmeninę patirtį bei dalinsis žiniomis, surinktomis per daugiau nei dvi dešimtis profesinės karjeros metų. B.Davis dėsto mitybą keletoje Kanados ir JAV universitetų, ir pati gyvena taip, kaip rekomenduoja kitiems – nevartoja gyvūninės kilmės maisto, aktyviai sportuoja, užsiima meditacija.

Amerikietis J.M.Smithas pasaulyje žinomas kaip vartotojų teisių aktyvistas, kovojantis prieš genetiškai madifikuotų organizmų naudojimą maistui. Prieš keletą metus jo sukurtas dokumentinis filmas „Genetikos ruletė: žaidimas gyvenimais“ laimėjo keliolika įvairių apdovanojimų. J.M.Smithas taip pat yra knygų „Apgavystės sėklos: atskleidžiant pramonės ir vyriausybės melą apie genetiškai modifikuotą maistą, kurį jūs valgote“ bei „Genetikos ruletė: mokslo įrodyti genetiškai modifikuoto maisto pavojai“ autorius.

M. Golubicas – Klivlendo klinikos JAV vadovas, gydytojas-neurochirurgas, mokslininkas, dirbantis daugiausiai su vėžiu sergančiais pacientais, knygų bei straipsnių natūraliosios medicinos temomis autorius. Konferencijoje jis kalbės apie gyvenimo būdo įtaką sveikatai bei galimybes sunkias ligas gydyti mityba.

Be užsienio pranešėjų konferencijoje kalbės ir keletas Lietuvos sveikatos specialistų. “Šių metų pranešėjai – labai įdomūs, o temos – kaip niekada įvairios“, - teigė P.Jaruševičius. Pirmoji konferencijos diena bus skirta suaugusiųjų, o antroji – kūdikių ir vaikų mitybai.
Šeštadienį kartu su konferencija vyks ir pirmą kartą organizuojama Vilniaus sveikatos mugė. „Šioje mugėje akcentuosime augalinį, mažai perdirbtą maistą, ekologiškus produktus, natūralią kosmetiką ir švaros priemones, bus prekiaujama knygomis, sveikuoliams skirta virtuvės įranga ir t.t.“, - pasakojo renginio organizatorė, Tarptautinės sveikatingumo asociacijos direktorė Ventė Viteikaitė.

Gyvūninės kilmės produktų nevartojanti Ventė neseniai suorganizavo dvi veganams skirtas muges „Vegfest LT“. „Jose pamačiau, kad natūralių produktų paklausa – itin didelė. Žmonės ima vis labiau rūpintis sveikata bei savo aplinka – jiems svarbu iš kur ateina jų maistas ar kasdieniame gyvenime naudojami daiktai, - sakė ji.

Mugėje dalyvaus daugiau nei 100 įmonių iš Lietuvos ir užsienio.
Ann Wigmore sveikos mitybos konferencija vyks kovo 18 ir 19 dienomis, Vilniaus sveikatos mugė – kovo 18 d. viešbučio „Radisson Blu Lietuva“ konferencijų centre Vilniuje. Bilietai į konferenciją jau parduodami. Įėjimas į Vilniaus sveikatos mugę – nemokamas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis