Pats laikas smagiam vakarui teatre!

Pasimėgaukite paskutinėmis pavasario dienomis ir palydėkite jį laiką leisdami įvairiuose kultūriniuose renginiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Šią savaitę bus galima išvysti tiek naujus spektaklius, tiek jau gerai žinomus, bet dar nespėtus pamatyti. Taigi – pats laikas smagiam vakarui teatre!

* Antradienio vakarą kviečiame praleisti Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, Vilniuje. Spektaklis „Yolo („Gyveni tik vieną kartą“) – tai šiuolaikinis spektaklis: lėlės, degtukai, poezija, hepeningas, paskaitėlė, pasakos, istorijos, kabaretas ir penki gyvi aktoriai. Jaunieji menininkai pasakos istoriją nuo Gernicos iki Putino, užduodami galybę klausimų ir mėgindami rasti atsakymus į juos. Ar karas nevyksta viduje? Ar mes, į viską žvelgdami iš šalies ir likdami tik stebėtojais, patys netampame šio karo taikiniais? Ar raudona – taip pat jūsų mėgstamiausia spalva? Į šiuos klausimus atsakymų ieškokite gegužės 26 d., Lietuvos nacionaliniame dramos teatre.

* Teatro laboratorija „Atviras Ratas“ gegužės 27 d., trečiadienį, kviečia į spektaklį, satyrinę agitaciją – „Sparnuotasis Matas“. Šis spektaklis labai patiks tiems, kurie yra išsiilgę kandaus, užkrečiančio, lietuviško humoro. „Sparnuotasis Matas“ pastatytas pagal Kazio Binkio satyrinę poemą „Sparnuotasis Matas“. Tai poetizuota paprasto lietuviško kaimo istorija su netikėtais siužeto vingiais. Ši istorija privers kiekvieną pasijuokti iki ašarų ir susimąstyti apie kartais keistą ir tokį nenuspėjamą mūsų – lietuvių – būdą. Spaktaklį kviečiame stebėti Vilniuje, Menų spaustuvėje.

* Gegužės 28 d., ketvirtadienį, visus kartu smagiai praleisti laiką ir pasijuokti kviečiame į Teatro klubą Kaune. Čia bus rodomas spektaklis „Kas apsakys tas dzūkų linksmybes?“. Šis spektaklis apibūdinamas kaip pašėlusiai smagus! Spektaklis labai patiks tiems, kurie nori pasijuokti, gerai valandai pamiršti visas savo problemas, karjeros spąstus, pinigų stygių ir visokius kitokius blogus dalykus. O visų svarbiausia, jog po humoro skraiste bus galima pajusti giluminius tautosakos klodus, semti liaudies išmintį iš gilesnių šulinių.

* Penktadienio, gegužės 29 d., vakarą kviečiame praleisti stebint ypatingą, išskirtinį spektaklį Lietuvos teatro kontekste. „Arabiška naktis“ – spektaklis, už kurį „Cezario grupė“ buvo pagerbta „Auksiniu teatro kryžiumi“, aukščiausiu Lietuvos teatro apdovanojimu. Spektalis net buvo rodomas tarptautiniuose teatro festivaliuose Helsinkyje, Rygoje, Makvoje bei Sarajeve. Šis spektaklis – žiūrovus iki ašarų prajuokinanti komedija apie jaunus žmones, pasiklydusius savo sapnų, jausmų bei realybės labirinte. Kaip jie ieško išėjimo iš jo ir ar ras – sužinosite apsilankę spektaklyje jau šio penktadienio vakarą, Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, Vilniuje.

* Įsimintinas šeštadienio, gegužės 30 d., vakaras vyks Kauno Žalgirio arenoje. Čia organizuojamas Vilhelmo Čepinskio ir Senosios Cameratos koncertas. Palydint dar vieną pavasarį, smuikininkas Vilhelmas Čepinskis ir jo įkurtas styginių orkestras Senoji Camerata kviečia pasitikti vasarą ypatingu koncertu. „Sugrįžimas į vaikystę“ – koncertas, kuris buvo įkvėptas asmeninių smuikininko išgyvenimų. Koncerto metu skambės F. Schuberto, N. Paganini, F. Liszto kūriniai. Vakaro staigmena – pačio smuikininko Vilhelmo sukurta Arija smuikui ir orkestrui. Nevėluokite, koncerto pradžia 19 val.

* Paskutiniai šį pavasarį, įvairūs kultūriniai renginiai Vilniuje (http://kur.delfi.lt/kultura/vilniuje), Kaune bei Klaipėdoje – tik svetainėje Kur.lt (http://kur.delfi.lt/). Nepraleiskite nė vieno jums aktualaus renginio, koncerto, spektaklio, išskirtinio performanso ar svarbios konferencijos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis