Patarimai, kur turiningai praleisti pavasario ir vasaros savaitgalius

Į Lietuvą pagaliau atėjęs pavasaris ir kasdien vis skaisčiau šviečianti saulė tarsi ragina vis daugiau laiko praleisti gamtoje ir gryname ore.

Vos atėjus ilgai lauktam savaitgaliui, skubame aplankyti tolėliau gyvenančius giminaičius, pamažu pradedame darbuotis soduose arba laisvalaikį leidžiame keliaudami. Tad jeigu ir jūs mėgstate laisvas dienas leisti turiningai, trokštate naujų įspūdžių ir dar nepatirtų nuotykių — suburkite draugų kompaniją ir leiskitės į smagią išvyką po kaimynines šalis. Pateikiame keletą populiarių maršrutų, kurie patiks tiek aktyvų, tiek pasyvų laisvalaikį mėgstantiems poilsiautojams.

Turiningas savaitgalio poilsis Rygoje

Kaimynės Latvijos sostinė Ryga — populiari ir lietuvių mėgstama kelionių kryptis. Ji žavi įspūdingu senamiesčiu, stebina įdomia architektūra ir sudomina kiekvieną čia atvykusį. O pamatyti Rygoje tikrai yra ką! Pirmiausia, rekomenduojame su visa šeima apsilankyti Rygos zoologijos sode. Šis 20 ha plotą užimantis parkas buvo įkurtas XX a. pradžioje, o dabar čia gyvena jau 405 rūšys gyvūnų: žinduoliai, paukščiai, žuvys, bestuburiai, amfibijos ir reptilijos. Daugiau kaip 40 šių rūšių yra įtrauktos į Raudonąją knygą. Viso čia įkurdinta daugiau kaip 3500 gyvūnų, kurių skaičius kasmet didėja, nes į zoologijos sodą vis atkeliauja nauji gyventojai.

Organizatorių nuotr.

O ar kada teko lankytis automobilių muziejuje? Praėjusio amžiaus 30-tojo dešimtmečio ir pokario laikų lengvieji automobiliai, 20-30-tojo dešimtmečio žemės ūkio technika — visa tai ir dar daugiau pamatysite apsilankę Bauskės automobilių muziejuje.

Na, o išsiilgusiems kultūros Ryga gali pasiūlyti įsimintinus spektaklius, kuriuos išvysite Latvijos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Muzikiniai spektakliai „Šecherezada ir jos pasakos“, „Korsaras“ ar „Zizel“ — išsirinkite ir padovanokite nepamirštamą dovaną ne tik sau, bet ir mylimiausiems žmonėms!

Įsimintina pažintis su Varšuva

Jeigu Latvijos sostinę jau esate aplankę, važiuokite priešinga kryptimi, kur jus pasitiks svetingoji Lenkijos sostinė Varšuva. Ten rekomenduojame vykti su visa šeima ir apsilankyti Koperniko mokslo centre. Čia pažinimo džiaugsmą atras kiekvienas — centre nėra jokių gidų ar popierinių bukletų, o prie kiekvieno eksponato kabo instrukcija — pažinti jį privalėsite patys, liesdami, klausydamiesi, ragaudami, matydami... Po apsilankymo nepamirškite pasivaikščioti po pačią Varšuvą ir pasigrožėti sostinės architektūra. Neabejojame, jog ši kelionė paliks neišdildomus įspūdžius tiek mažiems, tiek dideliems!

Shutterstock nuotr.

Čekijos kalnų grožis ir linksmybės

Trokštantiems kiek ilgesnio poilsio, rekomenduojame paviešėti Čekijoje. Ji traukia turistus įstabiu savo grožiu – auštais kalnais, nuo kurių atsiveria nepakartojamo grožio vaizdai, gamtos draustiniais ir abejingų nepaliekančia architektūra... Visą šį grožį bent akies krašteliu pamatyti prireiks bent keleto dienų, tačiau atostogauti čia tikrai verta, nes pamatyti vaizdai atmintyje išliks tikrai ilgai!

Organizatorių nuotr.

Kuo dar žymi Čekija? Greičiausiai nė nesusimastę atsakėte – alumi! Čekijoje alaus gamyba turi gilias tradicijas, kurios ypatingai puoselėjamos. Neretai čekai giriasi, jog jų verdamas alus yra geriausias pasaulyje. O kur geriausia tuo įsitikinti? Žinoma, jog kasmetiniame čekiško alaus festivalyje! Šiemet šis renginys vyks gegužės 20-22 d. Prahoje. Tad jeigu ir jūs norite nuvykti į kelionę, kurioje bus ne tik kur akis paganyti, bet ir ką paskanauti — Čekija tam puikus pasirinkimas!

Išvyka jūrų keliais...

Na, o jeigu pasiilgote gaivaus jūros kvapo ir įsimintinų vaizdų, leiskitės į išvyką jūrų keliais. Tai bus visiškai nauja patirtis visiems, kurie atostogauti skrenda lėktuvu ar mėgsta keliones automobiliu. Kelionės keltu metu aplankysite Baltijos valstybių sostines, sužinosite daug naujų faktų, susipažinsite su įdomiais žmonėmis. Bangų ošimas, saulės spinduliai, puiki draugija ir visa šūsnis įspūdžių — ar gali būti geresnis planas atostogoms?

Organizatorių nuotr.

Naktinės pramogos Estijoje

Pasisvečiuoti ir turiningai praleisti laiką jus kviečia ir Estijos sostinė Talinas. Šis miestas stebina ne tik į UNESCO paveldo sąrašą įtrauktu senamiesčiu, bet ir turtingu kultūriniu paveldu. Tad jeigu mėgstate atostogas, kurių metu sužinote vis ką nors nauja — apsilankykite Talino „Muziejų nakties“ renginiuose. Gegužės 14-15 d. Talinas nemiegos ir kvies miesto gyventojus ir svečius nemokamai apsilankyti daugelyje muziejų, todėl įspūdžiai garantuoti!

Talinas
Talinas
Shutterstock

Planuokite savo laisvalaikį ir leiskite jį turiningai bei nenuobodžiai – papildysite savo žinių bagažą, praturtinsite kasdienybę ir maloniai pailsėsite, o patirti įspūdžiai ir nuotykiai atmintyje išliks ilgą laiką – juk tai ir yra svarbiausia atostogaujant, tiesa?

Užsakymo nr.: PT_70934082

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis