Pajūryje startuoja „Nida jazz maratonas“

Jau šį ketvirtadienį, paskutinę liepos dieną, prie Nidos švyturio prasideda festivalis „Nida jazz maratonas 2014“.

Jau šį ketvirtadienį, paskutinę liepos dieną, prie Nidos švyturio prasidėsiantis festivalis „Nida jazz maratonas 2014“ džiazo mėgėjams pasiūlys ne tik naujų muzikos improvizacijų ir žinomų atlikėjų pasirodymų, bet ir pramogų šeimai. Liepos 31 – rugpjūčio 2 dienomis vyksiančiame renginyje bus įrengta erdvė, kurioje žaisti galės mažieji festivalio lankytojai. Ja pasirūpino ilgametis festivalio mecenatas SEB bankas.

„Šių metų festivalio koncertuose bus „karšta“ muzikine prasme – į Nidą atvyksta atlikėjai, kurie išsiskiria spalvingomis improvizacijomis, be to, savo kūryboje naudoja daug viso pasaulio muzikos – tad, galima sakyti, kad nuo Nidos švyturio kalvos keliausime po visą pasaulį“, - sako festivalio „Nida jazz maratonas 2014“ prodiuseris Leonidas Šinkarenko.

Jo teigimu, per keturiolika metų susiformavo festivalio žiūrovų ratas, nemažai jų sudaro ir šeimos su vaikais. „Pastaraisiais metais matėme, kad būtų smagu pasiūlyti pramogų ir mūsų mažiesiems klausytojams – tikimės, kad jiems patiks šiųmetinė festivalio mecenato pasiūlyta naujovė – žaidimai vaikams“, - sako L. Šinkarenko. Vaikams nuo 2 iki 12 metų bus įrengta erdvė, kur jie galės nardyti kamuoliukų baseine, dalyvauti įvairiuose žaidimuose ir laimėti prizų.

„Nida jazz maratono 2014“ organizatoriai susirinkusiems dovanos tris vakarus žaismingų improvizacijų. Scenoje kartu su jaunais ir perspektyviais muzikantais pasirodys ir patyrę improvizacijų meistrai. Į festivalį pakviesti kolektyvai ir atlikėjai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Ukrainos, Ispanijos ir JAV.

Renginį liepos 31 dieną pradės ir vakaro staigmena taps naujai susibūręs kolektyvas „Shinkarenko Jazz 4N“, neįsivaizduojamas be pripažinto improvizacijų meistro L. Šinkarenkos. Šio pasirodymo metu nuskambės ir trys nauji kūriniai iš šiuo metu kuriamo naujo albumo – „Secondo“, „Cubissimo“ ir „Dancing on the Roof “. Programą pratęs Lietuvos-Estijos projektas „CinAmono 5“, kurį subūrė jauna talentinga vokalistė Laura Budreckytė. Skambės visų grupės narių autoriniai kūriniai – nuo subtilių baladžių iki pašėlusiai greito bibopo, nuo žaismingo svinguojančio ritmo iki ekspresyvaus bliuzo.

Rugpjūčio 1 dieną scenoje pasirodys ir „world music“ temą atskleis žinomas Krymo totorių folk ir džiazo atlikėjas gitaristas Enver Izmailov, pasižymintis originalia grojimo elektrine gitara technika. Penktadienio pasirodymą pratęs charizmatiškojo būgnininko iš JAV Bruce Cox Core-Tet džiazo kvartetas. Šis ekspresyvus atlikėjas yra muzikavęs su tokiais žinomais muzikantais kaip Dee Dee Bridgewater, Ravi Coltrane ir kitais.

Šeštadienio vakarą festivalis pasiūlys ispanišką „world music“ versiją – scenoje pasirodys kolektyvas „Rafael Cortes & new discovery“. Jo lyderis – Rafael Cortes – yra itin vertinamas dėl techniško grojimo ir išskirtinio flamenko atlikimo. Vakarą pabaigs atlikėjai iš Latvijos – „Deniss Pashkevich Funk Therapy“. Jie publikai pristatys savo fanko muziką, kurioje jungia džiazą, funk ir kitus muzikos žanrus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis