„Open sea“ festivalis pajūrį užlies klasikinės muzikos garsais

Iškilmingai atidarytas dvigubai išaugęs tarptautinis meno festivalis „Open sea“ („Atvira jūra“). Jau tradiciniu tapęs festivalis kviečia Palangos gyventojus ir kurorto svečius į trijų dienų trukmės meno kelionę – prie jūros skambės nuo klasikos iki kokybiškų populiariosios muzikos garsų.

- 81 m. Nina: neįtikėtini receptai, kaip išlikti jaunai visą gyvenimą
- Senstu ir gražėju. Ką patarią dietologė toms, kam per 40
- V. Pauliukaitis: pagalvojau logiškai - jei dirbsiu šį darbą, kokie užaugs mano vaikai?
- Sveikų ir žvilgančių plaukų paslaptis – natūralios plaukų kaukės
- Ką valgo J. Lopez, kad jai pavyksta išlaikyti tobulą figūrą

Festivalio organizatoriaus Vitalijaus Baranausko teigimu, „Open Sea“ koncepcija gimė atsitiktinai: prieš ketverius metus į „Auską“ susirinkus kūrybingiems žmonėms paaiškėjo, kad klasikinė muzika erdviose patalpose skamba itin gerai.

„Ilgainiui supratome, kad festivalio formatas – naudingas Palangai, kaip kurortui. Kad klasika atsiskleistų, reikia ją pamaišyti su estrada, todėl paprastai ir piname šiuodu žanrus tarpusavyje. Dabar šio festivalio nekantriai laukiame visus metus, – pasakojo V. Baranauskas. – Šįmet įtraukėme tokius Lietuvos atlikėjus, kurie verti būti žinomi ne tik šalies mastu. Norisi tikėtis, kad renginys gyvuos ir toliau, o Palangoje aidės ne tik Basanavičiaus gatvės dainos, bet ir rimta muzika“.

Festivalio organizatorius Vitalijus Baranauskas
Organizatorių nuotr.

Pasak festivalio globėjo, aktoriaus Juozo Budraičio, kasmet augantis festivalis „Open Sea“ kuria prasmingą kultūrinę atsvarą įprastai pajūrio kurorto zonai.

„Mano interesas – kad Palangoje būtų kuo daugiau įvairios muzikos, kuri, kaip ir festivalyje, spindėtų įvairiomis spalvomis. „Open Sea“ vyksta jau ketvirtą kartą, o tai įrodo, kad galime plėstis“, – neabejojo festivalio globėjas.

Festivalio metu net keliskart skirtingą programą klausytojams pateiks profesionalią akademinę muziką atliekantis kamerinis orkestras „Niko“, dainuos iš Londono Karališkojo teatro atvykusi mecosopranas Justina Gringytė, grieš smuikininkas Mikhail Simonian, baritonas iš Maskvos Leonid Bakhtalin, skambės ir kitų muzikantų atliekami kūriniai.

„Niko“
Organizatorių nuotr.

Pasak festivalio organizatorių, nors pavadinimas „Open Sea“ siejamas su jūra, tai nėra vien tik Palangos festivalis. Panašaus formato festivaliai – klasikinės muzikos koncertai – vyksta ir kituose, atvirą jūra turinčiuose, miestuose: Vokietijoje, Italijoje, JAV bei kitur.

Į festivalio atidarymą susirinkusiems svečiams buvo pristatytos dviejų dailininkų – Nadeždos Vinničenko ir palangiškio Mariaus Kavolio – darbai. Parodos kabės viešbutyje „Auska“ iki vasaros pabaigos.

Šįmet festivalis – žymiai didesnis atlikėjų skaičiumi. Ateityje ketinama ilginti ir pastarojo trukmę.

Festivalio programa: http://www.esals.eu/index.php/galerija/119-festivalis-palangoje-open-sea-2015

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis