Neeilinė galimybė kino mylėtojams – laimėk kelionę į Tarptautinį Venecijos kino festivalį

Jeigu myli kiną ir apie šią savo aistrą mėgsti dalintis su aplinkiniais, o tavo didžiausia svajonė nuvykti į seniausią pasaulyje – Tarptautinį Venecijos kino festivalį, šis konkursas kaip tik tau.

„Europe Cinemas” tinklo, kuriam priklauso ir „Skalvijos” kino centras, programa „28 Times Cinema“ suteikia galimybę vienam kino mylėtojui iš Lietuvos nuvykti į Veneciją ir tapti seniausio pasaulyje – Tarptautinio Venecijos kino festivalio „Venecijos dienų” žiuri nariu bei atstovauti savo šalies kino teatrą.

Konkurse gali dalyvauti visi 18-25 metų „Skalvijos“ kino centro lankytojai, puikiai mokantys anglų kalbą ir gebantys sklandžiai reikšti mintis, rašyti straipsnius. Jiems tereikia užpildyti dalyvio anketą ir atsiųsti vaizdo įrašą, kuriame pristatytų vieną iš vėliausiai matytų filmų. Konkursas vyksta iki gegužės 19 d.

„Konkurso sąlygos nėra pačios lengviausios, tačiau dalyviai turėtų nepamiršti, jog tai ne tik kelionė, bet ir proga pamatyti naujausius filmus, dar prieš jiems pasirodant kino teatruose, susipažinti su daugybe įdomių žmonių, kino profesionalų, dalyvauti įdomiose diskusijose – tai tikrai nepamirštama gyvenimo patirtis,“ – apie konkursą pasakoja „Skalvijos“ kino centro edukacinių projektų koordinatorė Goda Sosnovskienė.

„Vienareikšmiškai siūlyčiau kiekvienam, mylinčiam kiną, sudalyvauti konkurse. Kiekvienam, kuris nebijo reikšti savo minčių ir dvi savaites praleisti beveik be miego – pastarajam ten nelabai lieka laiko, “– apie nepamirštamą patirtį pasakojo kultūros žurnalistas Vladas Rožėnas, 2016 metų konkurso laimėtojas, atstovavęs „Skalvijos“ kino centrą Venecijoje.

Organizatorių nuotr.

Anot V. Rožėno, žiuri pokalbiai su skirtingų amžių, tautybių ir orientacijų žmonėmis buvo tikrai unikali patirtis. „Žinoma, atsidūręs kambaryje su dar 27 žmonėmis, nesutiksi su kiekvieno jų nuomone, bet būtent tame ir buvo viskas smagumas – vyko aršios, bet argumentuotos ir pagarbios diskusijos, dalį kurių puikiai prisimenu ir po pusės metų,“ – pasakojo V. Rožėnas.

Tarptautinis Venecijos kino festivalis yra seniausias pasaulyje kino festivalis, įkurtas 1932 m. Jis vyksta kasmet rugpjūčio arba rugsėjo mėnesį Venecijos miesto Lido saloje, Italijoje. Šis renginys yra didesnio kultūros renginio Venecijos bienalės dalis ir vienas prestižiškiausių kino festivalių pasaulyje.

Programą nuo 2010-ųjų organizuoja Europos parlamentas kartu su LUX kino apdovanojimu, Venecijos dienomis ir „Europa Cinemas“ taip skatindami per jaunus žmones per kiną dalintis bendromis vertybėmis ir puoselėti kultūrinę įvairovę.

Norintys dalyvauti konkurse turėtų suskubti, nes „28 Times Cinema“ konkursas vyksta tik iki gegužės 19 d. Daugiau informacijos apie konkursą ir dalyvavimo sąlygas: http://www.skalvija.lt/index.php/naujienos/konkursas_i_venecijos_kino_festivali_su_skalvija_28_times_cinema/1532

Trumpas vaizdo įrašas apie „28 Times Cinema“ programą: https://www.youtube.com/watch?v=Opc7RRmCH54

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis