Naujo lietuviško filmo su Gabija Jaraminaite ir Dainiumi Gavenoniu anonso premjera

Jau šį savaitgalį prestižiniame A klasės Karlovi Varų kino festivalyje Čekijoje įvyks pasaulinė naujo lietuviško filmoAmžinai kartu“ premjera.

Debiutinis pilnametražis jaunosios lietuvių kino kartos režisierės Linos Lužytės filmas yra vienas iš 12 - os konkursinės „East of the West“ programos varžovų. Šiandien pristatome pirmuosius filmo kadrus trumpajame filmo anonse.

2017 metų sausio 20 dieną Lietuvos kino teatrus pasieksiančioje ironija persmelktoje šiuolaikinės moters istorijoje pagrindinius vaidmenis sukūrė viena ryškiausių savo kartos aktorių Gabija Jaraminaitė, šių metų Nacionalinės premijos laureatas Dainius Gavenonis ir įspūdingai debiutuojanti jaunoji aktorė Eila Grybinaitė. Ne mažiau įsimintinus personažus filme sukūrė Lietuvos kino ir teatro publikai puikiai pažįstami Giedrius Savickas, Arūnas Sakalauskas, Rasa Samuolytė ir daugelis kitų profesionalių aktorių.

Organizatorių nuotr.

„Vaidindama šiame filme jaučiausi lyg aistringai įsimylėjusi laikyčiau kvantinės fizikos egzaminą. Širdis spurdėjo, smegenys, atrodė, tuoj perdegs. Vienas smagiausių nuotykių,“ – šypsodamasi darbą kino aikštelėje prisimena pagrindinio vaidmens atlikėja Gabija Jaraminaitė.
Filmas „Amžinai kartu“ pasakoja vienos šeimos istoriją. Žmona (akt. Gabija Jaraminaitė) –ai tobulą šeimą kurianti moteris. Vyras (akt. Dainius Gavenonis) – nepriklausomas kaskadininkas, žmonos nenorui vis sugrįžtantus į mylimą filmavimo aikštelę. Ir jų dukra (akt. Eila Grybinaitė), neapsikentusi gražių vakarienių ir amžino nesusikalbėjimo, vieną dieną pabėga, policijai pasakiusi, kad jie – nėra jos tėvai. Bet moteris neapsiduoda – jos scenarijuje nelaimingų žmonių negali būti.

Organizatorių nuotr.

Filmo „Amžinai kartu“ režisierės Linos Lužytės vardas jau ne kartą nuskambėjo pasaulinėje kino arenoje. Jos trumpametražis filmas „Jau puiku, tik dar šiek tiek” (2009) ir dokumentinis filmas „Igruški“ (2012) apkeliavo daugelį tarptautinių festivalių ir nuskynė ne vieną svarbų prizą. Kūrybinėje komandoje gausu ir kitų tarptautinei bei Lietuvos publikai gerai žinomų vardų. Filmo operatorius Olegas Mutu yra nufilmavęs Kanų kino festivalyje apdovanotus kino šedevrus „Pono Lazaresku mirtis“, „4 mėnesiai, 3 savaitės ir 2 dienos“, „Už kalvų“, jis taip pat dirbo su Sergejumi Loznica, Aleksandru Mindadze ir kitais žymiais šių dienų režisieriais. Aktorių kostiumus kūrė garsus Lietuvos stilistas, vienas iš įvaizdžio namų „Kukla Beauty Box“ vadovų Kęstas Rimdžius, kuriam šis darbas tapo debiutu didžiajame kine.

Organizatorių nuotr.

Daugiau informacijos apie šiuos ir kitus filmo bendraautorius, tarptautines jo keliones ir kitas naujienas skelbsime filmo Facebook puslapyje www.facebook.com/amzinaikartu.lt/, o žadėtąjį anonsą rasite čia:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis