Naujausiame W. Alleno filme „Neracionalus žmogus“ – E. Stone ir J. Phoenixo duetas

Provokuoti savo filmuose nebijantis vienas produktyviausių kino kūrėjų Holivudo istorijoje Woody Allenas, regis, turi nesustabdomą vaizduotės polėkį. Naujajame jo filme „Neracionalus žmogus“ (angl. „Irrational Man“) jis žiūrovams pažers egzistencinių klausimų, parodys tikrąjį vargą dėl proto ir netikėtai pražystančią uždraustą meilę.

„Neracionalus žmogus“ – tai jau 51-asis vaidybinis 79-erių režisieriaus W.Alleno filmas. Šįsyk pagrindinius vaidmenis kūrėjas patikėjo jo paskutiniajame filme „Mėnesienos magija“ matytai Emmai Stone bei Holivudo žvaigždei Joaquinui Phoenixui, kuris papirko pasaulį jautriu vaidmeniu 2013-ųjų filme „Ji“.

Acme Films nuotr.

J.Phoenixo herojus, filosofijos profesorius Eibas Lukas, gyvenime yra visko persisotinęs. Jam beprotiškai nuobodu, o situaciją dar paaštrina ir vidutinio amžiaus krizė. Kadaise įžvalgaus ir originalaus mąstytojo reputaciją susikūręs vyras turi tiek problemų, kad nė nežinia, kurią spręsti pirmąją. Besikankinantis ir savarankiškai išeities nerandantis Eibas paskiriamas dėstyti į vieną atrodytų niekuo neišskirtinį koledžą.

Acme Films nuotr.

Įsikūręs naujoje vietoje profesorius kaip mat išgarsėja dėl skvarbaus proto ir ekscentriško elgesio. Horizonte atsiradęs naujas vyriškis sulaukia ir dailiosios lyties atstovių susidomėjimo. Vienu metu Eibo gyvenime atsiranda dvi labai skirtingos moterys – nelaimingai ištekėjusi chemijos dėstytoja Rita (akt. Parker Posey), ryžtingai nusiteikusi pasirūpinti jo seksualiniu gyvenimu, bei studentė Džilė (akt. E.Stone), siūlanti platonišką draugystę ir smagų laiką drauge. Pozityvi jaunosios Džilės asmenybė ir jos natūralus gyvenimo džiaugsmas prabudina ilgai snaudusį Eibo susidomėjimą pasauliu. Jiedu pradeda ieškoti naujų atradimų ir potyrių kartu.

Acme Films nuotr.

Romantiška ir mįslinga naujoji W.Alleno drama „Neracionalus žmogus“ Lietuvos kino teatrus pasieks jau rugpjūčio 7 dieną.

Acme Films nuotr.

Filmo „Neracionalus žmogus“ anonsas:

https://www.youtube.com/watch?v=Z1CQX1trWDg

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis