Naujas sveikatinimo centras Druskininkuose vilioja ypatinga aura

Druskininkai yra seniausias kurortas Lietuvoje ir tikra mineralinių vandenų sostinė, tad mano vasaros maršrutas šio miesto niekaip negalėjo aplenkti. O išbandyti šį kartą nutariau vieną moderniausių ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse sveikatinimo ir reabilitacijos centrą „Upa“.

Nuo pat senovės druskingųjų vietos šaltinių gydomosios savybės buvo apipintos įvairių legendų ir paslapčių, tad nenuostabu, kad moderni gydykla buvo pavadinta senovės baltų dievybės, vandenų, upių ir šaltinių globėjos Upos vardu.

Ir iš tiesų tai yra vieta, kur susipina senųjų amžių palikimas ir patys naujausi bei moderniausi šių laikų privalumai.

Centras įsikūręs idiliškoje Druskininkų vietoje – pušų miško, upės ir tvenkinio apsuptyje. Interjeras – įkvėptas baltų kultūros ir mitų, Lietuvos gamtos spalvų. Dominuoja natūralios ramios spalvos su skandinaviško stiliaus aspektais. Kiekvienas aukštas turi savo spalvinę gamą ir pavadinimą.

O čia dirbantys specialistai pasitinka svečius su šypsena ir, pasitelkę pažangiausias reabilitacinio gydymo technologijas bei metodus, užtikrina efektyvų gydymo procesą be jaukią viešnagę.

Už „Upos“ durų paliksite visus savo rūpesčius, pamiršite apie miesto šurmulį ir galėsite maksimaliai pasirūpinti savo sveikata, nes būtent reabilitacijai čia yra skiriamas didelis dėmesys.

Ramybė ir sveikata

Įsivilkęs į „Upos“ chalatą, jautiesi tarsi meškinas, kuris nori tiesiog sliūkinti iš procedūros į procedūrą ir mėgautis ramybe.

Ar galima pavargti nuo miesto šurmulio? Manau, kad vienareikšmiškai atsakysite – taip. O jei pasiteirausiu jūsų, ar galima pavargti nuo šeimos ir vaikų šurmulio? Atleisk man, Viešaptie, tačiau iš tų, kas supranta apie ką aš čia, tikrai sulauksiu teigiamo atsakymo.

Tad kur aš lenkiu? „Upoje“ – visiška tyla ir ramybė. Čia, tikrai nesutiksite norinčiųjų pasiautėti ir patriukšmauti, čia greičiausiai nepamatysite ir šeimų su vaikais. Tai vieta, kur netgi baras neveikia ilgiau nei iki 20 val. Žmonės čia atvyksta išties pailsėti visiškoje ramybėje arba išspręsti rimtų sveikatos problemų.

Sveikatinimas ir reabilitacija čia prasideda nuo gydytojo konsultacijos. Specialistas susipažinęs su traumų padarinių ar organizmo pokyčių istorija parenka gydymo planą. Atkeliavę į procedūras bendraujate su ją atliekančiu specialistu, kuris taip pat negaili savo nuomonės, kuri grindžiama ilgalaike darbo patirtimi.

Personalas – paslaugus, nuolat besišypsantis ir kantriai besigilinantis į svečių poreikius. Tiesa, sekmadienio popietę procedūrų užsisakyti jau nepavyks.

„Upa“ duris atvėrė vos prieš 9 mėnesius, tad nenuostabu, kad viskas čia dar dvelkia naujumu.

Turbūt dėl tos pačios priežasties man lankantis sveikatinimo centro pirmojo ir ketvirtojo aukšto bibliotekose dar buvo mažokai knygų, tačiau, žinoma, tai tik smulkmena, kuri, tikiu jau ištaisyta arba bus artimiausiu metu sutvarkyta.

Organizmo „techninė apžiūra“

Vienas iš išskirtinių sveikatos tyrimų, siūlomų „Upa“ klientams – spiroergometrija. Šis tyrimas leidžia įvertinti bendrą kvėpavimo, širdies ir kraujagyslių, neuropsichologinės ir skeleto raumenų sistemų atsaką į dozuotą fizinį krūvį. Trumpiau – tai jūsų organizmo „techninė apžiūra“.

Tyrimas skirtas ne tik profesionaliems sportininkams, asmenims mėgstantiems aktyvią gyvenseną, bet ir vyresniems nei 40 metų žmonėms, kuriems bent kartą per metus rekomenduojama atlikti kardiopulmoninį tyrimą.

Pacientams, sergantiems plaučių, širdies-kraujagyslių ligomis, tai leidžia nustatyti krūvio toleranciją bei parinkti gydymo taktiką. Reabilitacijos metu tai leidžia nustatyti fizinių treniruočių lygį ir kiekybinį rezultatų įvertinimą, įvertinti darbingumą.

Beje, „Upa“ įsikūrusi greta Druskininkų miesto ligoninės ir jei prireikia rimtesnių procedūrų ar gydytojų paslaugų, jas galima greitai ir patogiai gauti. Kita vertus, nenustebkite jei ilsėdamiesi čia, kartas nuo karto išgirsite į ligoninę atskubančių greitosios pagalbos automobilių sirenas.

Puikiai subalansuotas maistas

Nustebino sveikų produktų, patiekalų gausa ir beveik nieko... miltinio. Išskyrus pyragą, kuris įstabaus skonio. Gal ir nenuostabu, turint galvoje, kad meniu kūrė ir virtuvę periodiškai „vizituoja“ vienas iš geriausių Lietuvoje – šefas Tomas Rimydis. Reziumuojant – sveika, šviežia, lengva ir gaivu.

Kodėl turėtumėte čia atvykti?

Nors klientų atsiliepimuose galima sutikti, kad lankytis čia nepigu, bet ar tai kas nauja, kokybiška ir susiję su sveikata gali būti pigu?

Čia patys laukiamiausi klientai yra tie, kurie supranta, kas yra sveikata ir kodėl reikalinga ja rūpintis. Kurie supranta kodėl svarbūs specialistų tyrimai, konsultacijos, gydimas ir ramybė. Ramybė nuo bet kokio šurmulio, supančio mus kasdienybėje.

Svajonių darbą siūlęs projektas „Profesionalus atostogautojas“ –patrauklių atostogų pasiūlymų tinklalapio Noriunoriunoriu.lt ir personalo atrankos bendrovės „CV Online“ kartu rengtas konkursas. Jį laimėjo kaunietis Saulius Kromalcas, įveikęs daugiau 600 konkurentų. Jis ir dar keli gerai atrankoje pasirodę konkurso dalyviai vasarą turėjo galimybę išbandyti daug įspūdingų atostogų pasiūlymų Lietuvoje ir Latvijoje.

Dabar profesionalūs atostogautojai dalijasi savo atostogų įspūdžiais su skaitytojais savo parengtuose tekstuose ir video.

Užsakymo nr.: PT_72850984

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis