Muzikinė užuovėja Vilniaus knygų mugės lankytojams

Ne tik susipažinti su naujienomis iš knygų pasaulio, bet ir mėgautis gera muzika. Tą siūlo ketvirtadienį prasidedanti Vilniaus knygų mugė.

Čia bus įrengta speciali erdvė koncertams, kurioje veiks ir gyvos muzikos klubo „Tamsta“ akustinė scena. Pasak organizatorių, joje lankytojai galės pasislėpti nuo šurmulio ir jaukiai įsitaisę klausytis žinomų ir debiutuojančių atlikėjų gyvai atliekamos skirtingų žanrų muzikos, dalyvauti susitikimuose su jais.

„Tamsta“ nėra tik klubas su keturiomis sienomis. Tai pirmiausia muzika, kuri neturi jokių ribų. Mums visada buvo įdomu išeiti iš konkrečios erdvės ir skleisti idėjas kur kas plačiau. Taip atsirado ir mūsų akustinė scena Knygų mugėje. Judame kartu su gyva muzika, kuri visada pateikia malonių netikėtumų, suveda su bendraminčiais, atveria kelius naujoms mintims“, – sako Ona Skernevičiūtė, gyvos muzikos klubo „Tamsta“ vadovė.

Specialius pasirodymus akustinėje scenoje surengs daugiau nei dvidešimt metų gyvuojantys rokenrolo grandai „Poliarizuoti stiklai“, jausmingoji grupė „4Fun“, energingieji „Biplan“, indie muzikos atstovai „Colours of Bubble“, džiazo muzikantai Kęstutis Vaiginis, Domas Aleksa, pianistas Dmitrijus Golovanovas, profesionalus pučiamųjų instrumentų virtuozas Saulius Petreikis.

Akustinė scena bus atvira ir alternatyvai. Mugės lankytojai išgirs Lietuvos gotikinio roko veteranus – grupę „Siela“. Pasirodymą surengs ir hip-hopo atlikėjas Yga bei Omerta, praėjusiais metais išleidęs debiutinį albumą „Alibi“. Svinguojantį ketvirtąjį dešimtmetį kvies prisiminti merginų trio „The Ditties“, o muzikos stereotipus laužys „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Pasak organizatorių, muzikiniu netikėtumu klausytojams taps Raminta Naujanytė-Bjelle, neseniai subūrusi grupę „Bjelle“. Atsisakiusi lyriškų melodijų, šiandien dainininkė su grupe renkasi elektroninį skambesį.

„Bjelle“ – tai įdomi, pilna ieškojimų, spalvų ir energijos muzika, kuri, nė neabejoju, labai greitai ras kelią pas klausytojus“, – teigia O. Skernevičiūtė.

Akustinėje scenoje vyks ne tik koncertai, bet ir susitikimai su muzikantais. Su mugės lankytojais bendraus grupių „Biplan“, „Colours of Bubble“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir kitų grupių nariai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis