Moterų atostogų įpročiai: kodėl ir kaip keliaujame?

Atostogoms moterys vis dažniau renkasi keliones į užsienį. Didžioji dalis keliauja 1-2 kartus per metus ir yra aplankusios daugiau nei kelias užsienio šalis.

Tai tik dar kartą parodo, kad moterys linkusios neapsiriboti viena mėgstama valstybe ir nori įkelti kojas į vis naujas vietoves. Kelionių ekspertas Tadas Rimkus pasakoja apie naujausio keliautojų tyrimo duomenis.

Keliauja į vis kitas šalis

Trečdalis moterų yra aplankiusios daugiau nei 10 užsienio valstybių ir tik keli procentai teigia pabuvojusios tik keliose užsienio šalyse (3 proc.). „Daugiau nei ketvirtadalis apklaustųjų teigė, kad, renkantis šalį prioritetą teikia toms, kuriose dar nėra lankiusios anksčiau,” – teigia kelionių agentūros „TopTravel.lt” rinkodaros vadovas T. Rimkus. – „Lietuvės linkusios pažinti vis kitas vietoves, jos nenori leisti atostogų tik vienoje mėgstamoje šalyje”.

Tyrimas atskleidžia, kad pačios mėgiamiausios keliautojų šalys yra Turkija, Graikijos salos ir Egiptas. Ne veltui beveik penktadalis apklaustųjų teigė, kad keliauja tik į šiltus kraštus. „Moterys linkusios vykti ten, kur šilta, bet tai – nieko stebėtino. Lietuvėms norisi ne tik trumpam pakeisti aplinką, bet ir pasidžiaugti saule ir paplūdimiais, juk šį malonumą Lietuvos orai ne visada suteikia”, – pasakoja T. Rimkus.

Tokią tendenciją galima matyti ir kelionėms skirto metų laiko pasirinkime: didžioji dalis keliautojų užsienio šalyse atostogauja vasaros metu ir tik maža dalis – žiemos laikotarpiu (8 proc.).

Poilsiauja kartu su mylimuoju

Lietuvės atostogauti išvyksta 1-2 kartus per metus (79 proc.) ir kelionei skiria nuo savaitės iki dešimties dienų (85 proc.). „Apklausa rodo, kad trečdalis moterų atostogauti vyksta su antrąja puse, o turinčios vaikų – į keliones pasiima ir juos. Vos 4 proc. merginų poilsiauja vienos”, – pasakoja T. Rimkus.

Moterys teigė, kad atostogų metu dažniausiai lanko žymias vietas, ilsisi paplūdimiuose ar viešbučiuose, taip pat išbando vietos virtuvės patiekalus bei apsipirkinėja. Likusi dalis stengiasi nieko neplanuoti ir spontaniškai nusprendžia, kokia veikla užsiimti (11 proc.).

Keliones planuoja iš anksto

Dauguma lietuvių keliones pradeda planuoti prieš kelis mėnesius ar savaites (86 proc.). Paskutinę minutę tuo susirūpina ir bilietus spontaniškai perka vos keletas procentų moterų (8 proc.). Didžioji dalis keliautojų teigė, kad keliones planuoja naudodamosios kelionių agentūrų paslaugomis, o visiškai savarankiškai savo atostogoms ruošiasi šiek tiek daugiau nei trečdalis lietuvių.

Informacijos moterys dažniausiai ieško internete: daugiau nei ketvirtadalis tam naudoja internetines paieškos sistemas, šiek tiek mažiau – specializuotas turizmo internetines svetaines.

Anot T. Rimkaus, šiais laikais keliauti po užsienio šalis darosi vis paprasčiau, o tai skatina ne tik galimybių, bet ir pasiūlos augimą. Turint didelį pasirinkimą ir neplanuojant iš anksto, iš tikrųjų kyla rizika pasimesti. Atliktas tyrimas parodė, kad lietuvės tai suvokia ir atostogoms pradeda ruoštis iš anksto. Apibendrinant duomenis galima teigti, kad iš daugiau nei dviejų tūkstančių apklaustųjų, daugumai kelionės yra geriausia investicija į išsiilgtą poilsį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis