"Moters klubas" kviečia tave pasiklausyti G. Puccini operos Rygoje

MOTERS KLUBAS kovo 11 d., penktadienį, kviečia vykti į vienos dienos ekskursiją po Rygą ir vakare Latvijos nacionaliniame operos ir baleto teatre pasiklausyti G. Puccini operos „Manon Lesko“, kurioje dainuos Lietuvos solistė Asmik Grigorian.

Kelionės kaina 1 asmeniui - 40 EUR. Kelionę galite užsisakyti paspaudę ČIA. Kelionės metu laukia malonios staigmenos nuo žurnalo "Moteris".

Į kainą įskaičiuota: kelionė autobusu, vadovo, gido ir kelionės organizavimo paslaugos, bilietas į spektaklį Latvijos nacionaliniame operos teatre, ekskursijos programa, kuro mokestis.

KELIONĖS PROGRAMA

Išvykimas iš Kauno. Kauno pilis, automobilių stovėjimo aikštelė, 6.30 val.

Išvykimas iš Vilniaus. „Forum Palace“, automobilių stovėjimo aikštelė (Konstitucijos pr. 26, prie upės), 8 val.

Išvykimas iš Panevėžio. Ukmergės g. 18, parduotuvė „Iki“ (prie autobusų stoties), 9.50 val.

Į Rygą atvykstame apie 12.30 val.

Išvykimo laikas gali šiek tiek keistis. Detalią išvykimo informaciją atsiųsime 2 ar 3 d. iki kelionės jūsų nurodytu el. paštu.

Į kelionę būtina pasiimti galiojančią asmens tapatybės kortelę arba pasą.

Ekskursija „Senosios Rygos dvasia“

Rygos centre stūksančiuose pastatuose savo pėdsakus palikę visi Rytų Europai būdingi architektūros stiliai - nuo gotikos iki moderno. Miestas garsėja art nouveau (jugendstil) architektūra, o išlikę XIX a. mediniai pastatų kompleksai šiandien yra viena unikaliausių vertybių.

1,5-2 val. apžvalginės ekskursijos metu pamatysite Rygos pilį, pirklių namus „Trys broliai“ - puikų viduramžių architektūros pavyzdį, Katedrą, vienuolyno kompleksą, Rotušės aikštę, joje atstatytą gražiausią ir puošniausią prieškario Rygos pastatą - Juodagalvių brolijos namą, Šv. Petro bažnyčią, Laisvės paminklą, namą su katinu.

Juodagalvių namai

Rygos pilis, pastatyta 1330 m. Per 1484 m. vykusį karą pilis buvo nuniokota, tačiau jau 1515 m. - vėl pastatyta iš naujo. Vėliau pilyje buvo lenkų ir švedų rezidencijos, po to rusų generalgubernatoriaus būstinė, o Latvijai tapus nepriklausoma valstybe, pilis paversta Latvijos prezidento rezidencija.

Gotikos stiliaus šv. Petro bažnyčia - aukščiausia Rygoje, pastatyta dar 1209 m.

Laisvas laikas

Jo metu siūlome pasivaikščioti siauromis Rygos senamiesčio gatvelėmis, užsukti į kavinę paskanauti latviškų patiekalų, pasimėgauti puodeliu kavos. Senamiestyje gausu įvairių butikų. Juose rasite latvių dizainerių drabužių, avalynės, latviškos kosmetikos, vietinių skanumynų ir gėrimų.

Asmik Grigorian G. Puccini operoje „Manon Lesko“


A.Gintalaitės nuotr.

Dviejų dalių operos trukmė - 3 val.

Manon - jauna, graži, lemtinga ir, žinoma, nuodėminga moteris, kurią Paryžiaus gyvenimo sūkuryje pražudo ją sugundę ir jos sugundyti vyrai. Šiek tiek istorijos: 1731 m. abatas A. F. Prévost parašė romaną „Ševaljė de Grijė ir Manon Lesko istorija“. Šis tuoj pat buvo uždraustas. Operą pagal šį kūrinį 1856 m. sukūrė prancūzas Danielis Auberas, beveik po trisdešimties metų - Jules’is Massenet, o 1893 m. - italas Giacomo Puccini.

„Manon - herojė, kuria aš tikiu, todėl ji pavergs ir žiūrovų širdis. Ir kodėl gi negali būti dviejų operų apie Manon? Tokia moteris kaip ji gali turėti daugiau nei vieną meilužį, - sakė G. Puccini apie savo apsisprendimą rašyti šią operą. - Massenet jaučia kaip prancūzas, - jam būtina pudra ir menuetai. Aš jaučiu kaip italas, - man svarbiausia pašėlusi aistra.“

Telefonas pasiteirauti apie kelionę (8-5) 2 47 77 30

Kelionės organizatorius - EXCURSUS

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis