MOTERIS pristato Pierre-Auguste‘ą Renoiro dailės šedevrus kine!

Balandžio 24 dieną „Forum Cinemas“ kino teatruose Vilniuje („Vingis“), Kaune ir Klaipėdoje – išskirtinis žurnalo ir portalo MOTERIS kino seansas, kuriame bus pristatyta Pierre-Auguste‘o Renoiro kūryba filme „Renuaras: garbintas ir nekęstas“.

Prancūzų impresionizmo genijus Pierre-Auguste‘as Renoiras (1841-1919) yra vienas įtakingiausių dailininkų istorijoje, iki pat šių dienų dailės pasaulyje keliantis aršias diskusijas.

Organizatorių nuotr.

Jis buvo pagrindinis impresionizmo kūrėjas, vėliau visiškai išsižadėjęs šio stiliaus.

Organizatorių nuotr.

Jo darbus kolekcionavo Pablo Picasso, jį šlovino tokie dailės genijai kaip Henri Matisse‘as, Claude‘as Monet ir daugybė kitų.

Organizatorių nuotr.

Filme „Renuaras: garbintas ir nekęstas“ įspūdingomis kino iliustracijomis pasirinkti gausiausios pasaulyje Renoiro kolekcijos, sukauptos Filadelfijoje (JAV), darbai, kurie padeda papasakoti kvapą gniaužiančią impresionizmo genijaus gyvenimo istoriją ir jo meninę transformaciją.

Organizatorių nuotr.

Filmas „Renuaras: garbintas ir nekęstas“ yra pirmasis iš ciklo „Parodos didžiajame ekrane“, kurį kino centruose „Forum Cinemas“ šį pavasarį pristato MOTERIS. Balandžio 24 d. seansai vyks:

• 18.00 val. Vilniaus kino centre „Forum Cinemas Vingis“
• 18.00 val. Kauno kino centre „Forum Cinemas“ (Akropolis)
• 18.00 val. Klaipėdos kino centre „Forum Cinemas“ (Akropolis)

Organizatorių nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis