MOTERIS pristato Francisco Goyos dailės šedevrus kine!

Gegužės 8 dieną „Forum Cinemas“ kino teatruose Vilniuje („Vingis“), Kaune ir Klaipėdoje – išskirtinis žurnalo ir portalo MOTERIS kino seansas, kuriame bus pristatyta Francisco Goya kūryba filme „Goja: kūno ir kraujo vizijos“.

Vienas iškiliausių Ispanijos dailininkų – romantikas Francisco Goya (1746–1828) – yra laikomas modernaus meno tėvu. Itin įžvalgus tiek kasdienybės, tiek istorijos stebėtojas Goya buvo ir talentingas portretistas, iškėlęs šį dailės žanrą į naujas aukštumas bei įžvalgia akimi išsiskyręs socialinės raidos komentatorius.

Organizatorių nuotr.

Organizatorių nuotr.

Goyos rašyti laiškai kartu su daugybe jo tapytų paveikslų, saugomų Nacionalinėje Londono galerijoje, suteikia galimybę atidžiau pažvelgti tiek į jo asmeninį, tiek meninį pasaulį. Tai galimybė iš arčiau susipažinti su genijumi, kurio galinga vaizduotė ir neprilystama technika pavertė jį vienu iškiliausių XIX a. pradžios dailininkų.

Organizatorių nuotr.

Organizatorių nuotr.

Filmas „Goja: kūno ir kraujo vizijos“ yra antrasis filmas iš ciklo „Parodos didžiajame ekrane“, kurį kino centruose „Forum Cinemas“ šį pavasarį pristato MOTERIS. Gegužės 8 d. seansai vyks:

Organizatorių nuotr.

• 18.00 val. Vilniaus kino centre „Forum Cinemas Vingis“
• 18.00 val. Kauno kino centre „Forum Cinemas“ (Akropolis)
• 18.00 val. Klaipėdos kino centre „Forum Cinemas“ (Akropolis)

Organizatorių nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis